joi, 12 ianuarie 2012

Descoperiri uluitoare despre adevăratele cauze ale CANCERULUI. Corpul se vindecă singur, dacă bolnavul înţelege CAUZA BOLII

Descoperiri uluitoare despre adevăratele cauze ale CANCERULUI. Corpul se vindecă singur, dacă bolnavul înţelege CAUZA BOLII

- Doctorul german Ryke HAMER (foto) a tratat cu succes peste 31.000 de pacienti doar stand de vorba cu ei. Nu facea nimic magic, in afara faptului ca le explica logic si rational despre stransa legatura dintre starea mentala si boala. El sustine ca fiecare om s-a imbolnavit din cauza unui program mental distructiv, nascut in urma unui SOC emotional. El a numit acest soc dupa numele fiului sau: Dyrk Hamer Syndome sau DHS (sindromul Dirk Hamer).

Dr. Hamer era in anii ‘70 Cercetator si Sef al Clincii de Oncologie din Munchen unde trata cancerul folosind, la fel ca ceilalti doctori, tratamentele clasice de tratarea cancerului, care se dovedeau a fi mai mult sau mai putin eficiente.

Insa cursul vietii doctorului Hamer avea sa se schimbe radical, in luna decembrie a anului 1978, cand a primit teribila veste ca fiul sau DIRK , de doar 19 ani, a fost impuscat mortal. Mai mult decat atat, la cateva luni de la eveniment a murit sotia lui. Aceste socuri l-au ranit la un nivel profund, si, ca si cum n-ar fi fost destul, peste cateva luni s-a imbolnavit de CANCER la TESTICULE.

Ajunsese un doctor care trata pancientii de cancer, iar in paralel trebuia sa se trateze pe el insusi de cancer. Era speriat de rata mare de insucces a tratamentelor clasice, pe care ar fi trebuit sa le urmeze si el, insa nu mai avea incredere in ele . Desi pare descurajator, acest context urma sa-l ajute pe Dr. Hamer sa revolutioneze lumea medicala.

Din moment ce nu fusese niciodata grav bolnav, a suspectat imediat ca dezvoltarea cancerului sau poate avea legatura directa cu tragica pierdere a fiului sau.

Moartea lui Dirk si propria sa experienta cu cancerul l-au facut pe Dr. Hamer sa investigheze istoricul pacientilor sai de cancer. A aflat foarte curand ca, la fel ca el, toti au trecut prin experiente extrem de stresante, inainte ca boala sa se instaleze si sa se dezvolte. Observarea conexiunii dintre minte si organism nu a fost surprinzatoare. Numeroase studii aratasera deja ca atat cancerul, cat si alte bolii sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant.

Există o LEGATURĂ dintre diferitele zone creiereului şi anumite organe

Dar Dr. Hamer a dus cercetarile sale cu un pas mai departe. Urmarind ipoteza ca toate evenimentele din organism sunt controlate de creier, a analizat tomografiile pacientilor sai si le-a comparat cu istoricul lor medical.

Dr. Hamer a descoperit ca orice boala, nu numai cancerul, este controlata de o zona din creier ce ii corespunde in mod specific si este legata, in mod particular, de un eveniment traumatizant perfect identificabil.

Mai exact, a sesizat aparitia unor vibratii mai anormale, vizibile sub forma de cercuri concentrice pe tomografie, in diferite zone ale creierului. Mai interesant era ca, oamenii cu acelasi tip de cancer, aveau vibraii mai intense EXACT in aceleasi zone ale creierului.

Cu alte cuvinte, fiecare tip de cancer avea o zona corespondenta in creier, care nu mai functiona corect.

Cu aceasta descoperire a pus bazele a ceea ce se numeste NOUA MEDICINA (pentru care va fi desconsiderat de ceilalti doctori, dupa care i se va retrage dreptul de a mai profesa (pentru ca perturba afacerile marilor companii farmaceutice, care, pentru a supravietui, trebuie sa vanda anual citostatice, vaccinuri, medicamente care dau dependenta etc.).

Cand Dr. Hamer a fost arestat, in 1997, pentru acordarea de sfaturi medicale, fara a avea licenta medicala, pentru trei persoane, politia a confiscat fisele pacientilor sai si le-a analizat. Un procuror public a fost nevoit sa recunoasca in timpul procesului, ca dupa 5 ani, 6.000 din 6.500 de pacienti ai dr. Hamer, cu cancer in faza terminala, erau inca in viata. In cazul tratementelor conventionale, cifra aceasta este inversa.

Noua medicina porneste de la “Regula de Fier a Cancerului”

Regula de Fier a Cancerului:

Fiecare cancer sau alta afectiune grava, are drept cauză un CONFLICT care genereaza UN SOC EMOTIONAL: numit DHS (Sindromul Dirk Hamer – denumit astfel in onoarea fiului sau) care imbolnaveste omul mai intai la nivel mental, cand apar dereglari in creier, iar in final boala se rasfrange asupra unui organ.

La această regulă, se adaugă alte două concluzii esenţiale:

a. Tipul conflictului care a generat SOCUL EMOTIONAL(DHS) determină ZONA in care apar vibratii anormale in creier. Zona de pe creier in care apar aceste inele concentrice, determina organul in care va aparea boala.

b. Cu cat dureaza mai mult conflictul, cu atat se imbolnaveste mai rau organul corespunzator acestui tip de conflict.

Aceste concluzii au rezultat in urma experimentelor practice pe care dr. Hamer le-a facut pe oameni si pe animale. A demonstrat mai intai cum, si animalele, la fel ca oamenii, sunt predispuse bolilor un urma unui conflict care genereaza un soc emotional.

INTELIGENŢA ZODIILOR

Ce tip de inteligențǎ ai?Sigur cǎ la o primǎ lecturǎ a titlului, ai putea înțelege cǎ zodiile pot fi clasificate dupǎ nivelul de inteligențǎ, sau cǎ existǎ zodii mai inteligente și zodii mai puțin inteligente. Iar eu îți spun: nici vorbǎ de așa ceva. Așa cum nu existǎ zodii bune și rele, tot așa nu se poate vorbi despre zodii inteligente si neinteligente.Numai cǎ, privite prin prisma naturii planetelor guvernatoare a fiecǎrei zodii în parte, putem trage concluzii și putem afirma fǎrǎ sǎ greșim, cǎ fiecare zodie are un anumit tip de inteligențǎ, o anumitǎ modalitate de a și-o exprima și anumiți factori care o potențeazǎ din acest punct de vedere.De asemenea, zodia în care te-ai nǎscut și guvernatorul acesteia ne furnizeazǎ informații prețioase despre felul în care îți folosești imaginația, despre memorie, despre rapiditatea cu care gǎsesti soluții la problemele tale, despre cât de intuitiv ești și cât de aplecat spre studiu și cunoaștere, despre spontaneitate.Iatǎ câteva repere pentru fiecare zodie în parte:
BERBECII au o inteligențǎ activǎ, efervescentǎ.Ei sunt puși mereu pe inventarea a noi sisteme de gândire și acțiune. Le place sǎ experimenteze noul din plin, iubesc pasiunea și aventura, astfel cǎ nu stau prea mult pe gânduri, atunci când au de luat decizii sau când trebuie sǎ porneascǎ la acțiune.De fapt s-ar putea spune, fǎrǎ urmǎ de eroare, cǎ Berbecii preferǎ sǎ acționeze decât sǎ gândeascǎ. Sunt ajutați însǎ de o intuiție ascuțitǎ și capacitatea de a se orienta rapid în orice situație.Iau decizii ferme și se descurcǎ de minune chiar și în situații de crizǎ. Evident, din cauza precipitǎrii și a nerǎbdǎrii, greșesc deseori, dar asta nu-i face sǎ se schimbe. Gândesc cu o rapiditate uluitoare, de aceea rareori cineva reușește sǎ ținǎ pasul cu ei.Când își susțin un punct de vedere, sunt foarte convingǎtori, chiar dacǎ susțin de fapt un paradox. Îi ajutǎ foarte mult farmecul irezistibil, modul direct și concis de a se exprima, precum și siguranța de sine.Iubesc începuturile, dar nu sunt foarte buni în a continua ceea ce încep.
TAURII sunt ancorați în șabloane rigide de gândire.Semn fix, de pǎmânt, Taurul este acela care nu crede nimic pânǎ nu vede cu proprii ochi. Are o inteligențǎ practicǎ, orientatǎ spre analizǎ, observare și asimilare a informațiilor. Considerǎ cǎ acțiunea trebuie sǎ vinǎ numai în urma unei analize riguroase și a calculǎrii tuturor posibilitǎților care pot apǎrea pe parcurs. De fapt, acest nativ vrea mereu sǎ se asigure cǎ este în siguranțǎ și de aceea își asumǎ doar riscuri calculate.Când trebuie sǎ facǎ o schimbare majorǎ în viața lui, trebuie sǎ se pregǎteascǎ mental, sǎ se obișnuiascǎ cu ideea, lent, în timp, și eventual sǎ facǎ acea schimbare pas cu pas. Are, de asemenea, o inteligențǎ creatoare ieșitǎ din comun și un simț estetic deosebit.Iluziile și conceptele idealiste sau filozofice, în mod cert n-au fost inventate pentru sau de cǎtre acești nativi. Pentru cǎ ei nu pot vorbi sau gândi pe marginea unui subiect, pe care nu-l pot proba și palpa. Însǎ odatǎ ce au asimilat o informație sau un concept, e clar cǎ va sǎlǎșlui în mintea lui pentru totdeauna.
GEMENII au o inteligențǎ vie și curioasǎ. Dupǎ pǎrerile și scrierile unora, Gemenii sunt superficiali. De fapt, cred cǎ Gemenii sunt mai degrabǎ atât de curioși sǎ afle și sǎ învețe câte o fâșie din fiecare domeniu cu care iau contact, încât evident cǎ nu le mai rǎmâne timp sǎ și aprofundeze domeniul respectiv. Cu alte cuvinte, ei știu câte puțin din toate. Iar darul lor cel mai de preț nu este atât bagajul imens de cunoștințe, cât felul în care știu sǎ-l aplice, imediat și eficient.Gemenii au într-adevǎr o inteligențǎ vie pe care nu ezitǎ sǎ o etaleze ori de câte ori au ocazia.Vorbesc mult, despre câte în lunǎ și în stele, au un simț al umorului și o mobilitate verbalǎ ieșite din comun și sunt absolut delicioși în conversație.Gândesc cu repeziciune, sar de la un subiect la altul cât ai clipi, sunt interesati de tot ce îi înconjoarǎ. Le place foarte mult sǎ acumuleze informații în timpul cǎlǎtoriilor. Sunt creativi și se simt deseori atrași de artǎ și culturǎ.Sunt foarte buni scriitori și oratori.
RACII se ghideazǎ dupǎ inteligența emoționalǎ.Acești nativi sunt plǎmǎdiți predominant din emoții. Memoria, imaginația și intuiția sunt darurile de preț ale oricǎrui nativ Rac și reperele dupǎ care se conduce în viațǎ. E-adevǎrat cǎ Racii care sunt încǎ atașați de copilǎrie și pǎstreazǎ încǎ foarte vii principiile cǎpǎtate atunci sunt destul de timizi și sensibili. Aceștia pot deveni, din cauza emoțiilor imtense, precum și din cauza rǎnilor din trecut, extrem de subiectivi.În schimb, Racii ceva mai evoluați, care se axeazǎ pe latura spiritualǎ, pot descoperi cu ajutorul emoțiilor, din ce în ce mai multe daruri de preț, care-i ajutǎ sǎ realizeze lucruri mǎrețe. Imaginația Racilor este neîntrecutǎ și îi ajutǎ în domenii artistice .Pentru Raci, adevǎrul propriu vine din interiorul ființei, el trebuie simțit la nivel profund, la nivel de emoție, de suflet. Racul simte pur și simplu când trebuie sǎ acționeze și simte când trebuie sǎ facǎ o schimbare sau ce alegeri sunt bune pentru el. De aceea, ar trebui sǎ se bazeze pe intuiție.
LEII opereazǎ cu o inteligențǎ coordonatǎ de voințǎ.Acești nativi își construiesc realitatea dupǎ cum le place și dupǎ cum vor ei sǎ o vadǎ. Pe ei îi intereseazǎ ceea ce vor și ceea ce-i ajutǎ sǎ obținǎ ce vor. Nu stau sǎ se împiedice de detalii și nici nu apleacǎ urechea la lucruri care i-ar putea opri din drum. E-adevǎrat cǎ uneori, gândirea lor, care graviteazǎ în jurul ego-ului puternic, poate fi obositoare pentru cei din jur.Au o minte focusatǎ pe scopuri mǎrețe și sunt dovada cea mai clarǎ cǎ atunci când îți dorești ceva , chiar se întâmplǎ, și cǎ energia gândului și imaginației poate materializa. Așadar, ei nu obosesc niciodatǎ sǎ -și imagineze și nici nu renunțǎ la a lua din viațǎ numai ce le place. Gândindu-se intens la ce-și doresc, pânǎ la urmǎ li se întâmplǎ. Sunt destul de idealiști, iar cei mai puțin evoluați spiritual sunt vanitoși și egocentrici.Gândirea Leului este cuprinzǎtoare, dar știe sǎ selecteze doar ceea ce-l ajutǎ sǎ fie creativ, strǎlucitor și leader.
FECIOARELE au o inteligențǎ analiticǎ.Nicio zodie nu este mai analiticǎ și mai logicǎ decât Fecioara. Acești nativi opereazǎ cel mai mult cu logica și pragmatismul. Sunt ancorați în realitatea imediatǎ, se limiteazǎ la a gǎsi soluții practice și viabile, nelǎsând loc de dubii sau speranțe inutile.Fecioara se gândește în detaliu și ia mereu în calcul toate efectele posibile ale acțiunilor ei. Nu-i place sǎ fie luatǎ pe nepregǎtite și este foarte reticentǎ la schimbǎri. Deseori, creazǎ scenarii fataliste, la care se gândește constant și în care în final ajunge sǎ creadǎ. Este destul de anxioasǎ, se îngrijoreazǎ din nimicuri.Memoria Fecioarei este absolut uimitoare, reținând chiar și cele mai mici detalii, astfel cǎ deseori cei din jur se roagǎ ca aceasta sǎ mai și uite. La capitolul imaginație nu stǎ foarte bine, pentru cǎ nici nu crede cǎ i-ar servi la ceva. Creativitatea pierde teren în favoarea logicii și preciziei.
BALANŢELE au o inteligențǎ comparativǎ și diplomatǎ.Balanța inventeazǎ conceptul „noi” în gândire. Ea nu poate trǎi singurǎ, ci are nevoie de alții pentru a învǎța și mai ales pentru a face comparații. Are o gândire orientatǎ spre diplomație și armonie, gǎsind mereu cele mai blânde și diplomate soluții la orice problemǎ. Ea trǎiește în context social și nu concepe viața de una singurǎ.Este foarte creativǎ, deși deseori pare sǎ aleagǎ doar cǎrǎrile bǎtǎtorite. În cazul ei, imaginația se împletește foarte frumos cu rațiunea. Are o gândire detașatǎ de emoții, care poate fi numitǎ gândire socialǎ.Memoria, evident nu este una în care sǎ încapǎ detalii. Nu reține numele unei teorii, dar poate reține foarte ușor conceptul de bazǎ, dacǎ o intereseazǎ. Cartacteristica cea mai frumoasǎ a gândirii Balanței este, fǎrǎ doar și poate, extrapolarea în tot ce face, de la „eu” la „noi”.
SCORPIONII au o inteligențǎ profundǎ și misterioasǎ.Scorpionul dispune de o profunzime și o subtilitate a gândirii, pe care celalalte zodii, nu numai cǎ nu le pot practica, ci nici mǎcar nu le pot înțelege. Inteligența acestui nativ este orientatǎ spre idei care distrug și reconstruiesc în același timp. Gândirea este plinǎ de înțelesuri subtile și simboluri. El vede mai mult decât pot vedea alții și asociazǎ ceea ce vede cu înțelesuri misterioase, care deschid poarta unei lumi magice, doar de el înțeleasǎ.Intuiția Scorpionului este din nou unicǎ, mergând la rǎdǎcina lucrurilor și gǎsind cele mai neașteptate soluții la orice problemǎ, de aceea poate fi un bun psiholog sau un excelent detectiv.Scorpionii sunt atrași de tot ce înseamnǎ mister, tabu, ocultism, secret. Au o memorie foarte bunǎ, mai ales pentru lucrurile care au însemnǎtate specialǎ pentru ei. Poate ține minte lucruri care altora li se par fleacuri și nu reține alte lucruri, foarte importante pentru alții.
SǍGETǍTORII au o gândire fǎrǎ limite.Când spui Sǎgetǎtor, spui depǎșirea granițelor, fie cǎ e vorba de granițe la propriu, fie cǎ e vorba de granițe mentale, culturale, filozofice, religioase.Acești nativi asimileazǎ în gândirea lor orice concept, idee, crez care îi inspirǎ. Ei știu cǎ fiecare lucru pe lumea asta are o explicație și sunt dispuși sǎ gǎseascǎ rǎspunsul și cauza oricǎrui fenomen care-i pasioneazǎ.Par sǎ aibǎ rǎspuns la orice și de cele mai multe ori chiar îl au. Sunt mereu însetați sǎ se documenteze, sǎ evolueze, sǎ se emancipeze. Sǎgetǎtorul are o mobilitate mentalǎ fantasticǎ, combinatǎ cu un simț al umorului greu de egalat. Nu îi place sǎ aparținǎ niciunui sistem, singurele sisteme pe care le acceptǎ fiind de naturǎ filozoficǎ sau religioasǎ.Are o generozitate uimitoare, împǎrtǎșind mereu celorlalți din cunoașterea lui. Vrea permanent sǎ înțeleagǎ cauzele fenomenelor și cautǎ sǎ aibǎ o relație bunǎ cu Divinitatea. Are o minte pasionalǎ, orientatǎ spre explorarea continuǎ de teritorii noi. Cu toate acestea, emoțiile nu sunt punctul lui forte, preferând sǎ se bazeze pe rațiune.
CAPRICORNII au o gândire calculatǎ.Capricornii știu sǎ-și foloseascǎ inteligența milimetric, în scopul de a extrage avantaje din asta. Pentru ei, nimic din ce fac, spun sau gândesc nu trebuie sǎ fie inutil, ci trebuie sǎ serveascǎ unui scop. Ei știu foarte clar cǎ așa cum își aștern așa dorm, deci vor sǎ foloseascǎ fiecare secundǎ în prezent, ca sǎ le fie bine în viitor.Fiind un semn al iernii, Capricornul are o gândire rece, calculatǎ, precisǎ pǎnǎ în cel mai mic detaliu. Dar orice proces de gândire sau cognitiv trebuie sǎ aibǎ neapǎrat o finalitate concretǎ, un rezultat, altfel nu-i vede rostul. În general, gândirea și inteligența acestuia sunt folosite în cea mai mare parte pentru obținerea succesului și a unei imagini sociale respectabile.Imaginația Capricornului nu este grozavǎ, pentru cǎ el este obișnuit sǎ vadǎ lucrurile în alb sau negru. Iar emoțiile, nu au ce cǎuta în ecuația vieții, din punctul lui de vedere. Are senzația cǎ emoțiile mai mult încurcǎ lucrurile. Fac însǎ uz de ele, doar atunci când urmǎresc sǎ obținǎ ceva.
VǍRSǍTORII au o inteligențǎ inovatoare și originalǎ.Vǎrsǎtorului, acest vizionar înnǎscut, îi este atribuitǎ o gândire pe care nu o poți integra în niciun tipar. Mintea lor proceseazǎ ideile cu o rapiditate și o spontaneitate incredibilǎ. Are flashuri de geniu și un flux de idei ca o cascada. Uneori, soluțiile par sǎ vinǎ dintr-o altǎ dimensiune, care nu are nicio legǎturǎ cu pǎmântul și cu prezentul. Pentru cǎ ei insisi par sǎ vinǎ din viitor, sǎ-și aminteascǎ din viitor, oricât de ciudat ar pǎrea. De aceea, deseori îi șocheazǎ pe cei din jur.Sunt vizionari, au capacitatea de a privi holistic lucrurile și nu prea le place sǎ se piardǎ în detaliu. Unde alții vǎd uscǎturi, Varsatorul vede o grǎdinǎ superbǎ, pentru cǎ își imagineazǎ ce-ar putea deveni în viitor orice lucru. Vǎrsǎtorul are imaginație, creativitate și intuiție dezarmante.Gândirea lui nu are limite, bariere, preconcepții, prejudecǎți sau tipare rigide. El pur și simplu își dǎ voie sǎ gândeascǎ la scarǎ mare.
PEŞTII au o inteligențǎ intuitivǎ.Se poate spune cǎ Peștii nu gândesc, ci simt. Ei trec totul prin prisma senzațiilor și intuiției. Pentru ei nu existǎ ceva ce mintea sǎ nu poatǎ cuprinde și de fapt nu acceptǎ imposibilul. Sunt într-o comuniune permanentǎ cu universul și cu energiile subtile, chiar dacǎ în mod conștient sau nu. Cert este cǎ au intuiții și rǎspunsuri care depǎșesc sfera realitǎții în felul în care o percep ceilalți. Ei pur și simplu simt ce trebuie sǎ facǎ și simt drumul pe care trebuie sǎ-l urmeze.Au o imaginație foarte bogatǎ și o memorie care absoarbe informațiile ca un burete, fǎrǎ prea mult efort din partea lor. Peștii cred cǎ nu existǎ nimic din ce nu pot fi, face sau avea, dar nu atât pentru ei, cât pentru comunitate. Ei se simt parte integrantǎ din angrenajul numit univers și niciodatǎ nu pot gândi numai pentru scopul personal.Peștii gândesc dincolo de limite, crezuri, legi, emoții, rațiune, voințǎ, ambiții. Ei opereazǎ în principal cu iubirea, acea iubire christicǎ, transcedentalǎ, dezinteresatǎ și cu asta se hrǎnesc toatǎ viața.

marți, 10 ianuarie 2012

Sa fie adevarat ?

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevăr absolut. Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limba română:

- Cât la sută din Dacia a fost cucerită de romani? Şi dacă profesorul ştie răspunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se întindea de la vest la est, de la lacul Constanţa-Elveţia de azi şi până dincolo de Nipru).
Urmează altă întrebare:
- Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei? Şi dacă profesorul va răspunde: numai 164 ani, atunci puteţi merge la următoarea întrebare:

- Soldaţii "romani" chiar veneau de la Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină ? Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi "romani" vorbeau orice limbă numai latina nu!
Cohortele aflate pe pământul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepărtate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică, Bosporeni din nordul Mării Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din părţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reţi din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, până şi Numizi şi Mauri din nordul Africii (C.C..Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).
Şi ultima întrebare:

- Cum a fost posibil ca într-un aşa de scurt interval istoric TOATĂ populaţia Daciei să-şi uite limba şi să înveţe o limbă nouă, limba latină , de la nişte soldaţi "romani" care nici ei nu o vorbeau?

Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară şi promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor astfel de "adevăraţi români", care, nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: "soldaţii romani au adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatăl lor, soldatul "roman"...

Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de traco-geţi şi carpi, de la sute şi sute de kilometri depărtare ca să fie "fecundate" de soldaţii "romani"?

După părerea stimabililor, femeile daco-gete erau şi "curve", ba chiar şi mute, nefiind în stare să-şi transmită limba strămoşească copiilor lor! Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi altfel decât "copii din flori" apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii populaţii feminine daco-gete, la care masculii autohtoni priveau cu "mândrie", aşteptând apariţia "sâmburilor" noului popor şi grăbindu-se, între timp, să înveţe cât mai repede şi mai bine noua limbă, limba latină , când de la soţii, când de la fiicele lor (iubite ale soldaţilor romani cuceritori) ba chiar şi direct, de la soldaţii romani năvălitori ce le-au înjosit căminele.
La Centrul Cultural Român [din New York], pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o altă somitate, de origine română, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina , de la romani, prin băile de la Sarmisegetuza lui Traian! De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei?

Nu prea ştiu ce a vrut să spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci, dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă....
De fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din "doi bărbaţi cu... braţe tari"! Astfel de declaraţii "istorice" te fac să-ţi doreşti să fii orice, numai român nu!

Domnilor , Dacia a fost cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă perioadă istorică, dacii să fi învăţat latina , fără ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe soldaţii romani. Dar dacă nu de la romani au învăţat dacii latina , atunci de la cine? - se întreabă aceiaşi demni urmaşi ai lui Traian?

Herodot ne spune că cel mai numeros neam din lume după indieni erau tracii. Dio Casius ne spune şi el: "să nu uităm că Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au fost războaie fratricide, iar Tracii au fost Daci". Faptul că dacii vorbeau " latina vulgară", este "un secret" pe care nu-l ştiu numai cei ce refuză să-l ştie.

"Când sub Traian romanii au cucerit pe daci la Sarmisegetuza n-au trebuit tălmaci, afirmă Densuşianu şi asta schimbă totul. Deci dacii şi romanii vorbeau aceeaşi limbă!" Dacă astăzi se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum şi noţiunile noastre despre istoria poporului daco-român pot evolua. Când nu de mult s-a publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia că "prima femeie" a apărut în sud-estul Africii.

Următorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, în Peninsula Balcanică. Când profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles , California , a început să vorbească despre spaţiul Carpato-dunărean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a început să existe, am fost plăcut surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să reacţioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai tăcere. Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în partea "The Indo-European heritage", apărută la Nelson-Hall Inc., Publishers , 325 West Jack son Boulevard, Chicago , Illinois 60606 , vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., care-şi avea locul în centrul României de azi, să nu fim mândri? Când studiile de arheologie moleculară ne îndreptăţesc să ne situăm pe primul plan în Europa ca vechime, nu-mi este uşor să le răspund unor persoane care nu citesc nici ceea ce spun inteligent alţii despre noi şi nici măcar ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR (polimerase chain reaction), pot determina originea maternă a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.

Teoria genoamelor situează spaţiul carpato-dunărean ca fiind, nici mai mult nici mai puţin decât, locul de unde a început Europa să existe, locul unde acum 44.000 de ani sosiseră primele 3 Eve şi primul Adam. Când am scris "Epopeea Poporului Carpato-dunărean" şi volumele "Noi nu suntem urmaşii Romei", "În căutarea istoriei pierdute" şi "Călătorie în Dacia - ţara Zeilor", m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford , Anglia , căruia i se publica, în anul 1993, la Barnes&Noble Books, New York , "The History of Civilization" , "The Aryans". El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leagănul aryenilor în timpul primei lor apariţii; şi minune mare, spaţial Carpatodunărean este cel vizat! Când roata, plugul, jugul, căruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dată în lume pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descrişi pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă - 6,500 î.d.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New York , 10020, Chronology), nu-ţi vine a crede că tocmai cei pentru care aduni aceste informaţii formidabile despre poporul şi spaţiul pe care îl ocupa ţara noastră, te decepţionează!

Nu de mult, la Primul Congres Internaţional de Dacologie, Bucureşti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac ne vorbea despre "Codex Rohonczy", o cronică daco-românească, însumând 448 pagini, scrisă în limba română arhaică, " latina vulgara", cu alfabet geto-dac.. Pe fiecare pagină se aflau scrise circa 9-14 rânduri. În text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezintă diferite scene laice şi religioase. Direcţia scrierii este de la dreapta la stânga şi textul se citeşte de jos în sus. Descoperim că în bisericile vechi, daco-româneşti, cultul ortodox se exercita în limba " latina vulgară", chiar până în secolele XII-XIII, când s-a trecut la oficierea cultului în limbile greacă şi slavonă. Codexul cuprinde mai multe texte, ca "Jurământul tinerilor vlahi", diferite discursuri rostite în fata ostaşilor vlahi înaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o cronică privind viaţa voievodului Vlad, care a condus Vlahia între anii 1046-1091, imnul victoriei vlahilor, conduşi de Vlad asupra pecenegilor, însoţit de note muzicale etc. Atunci se miră şi se întreabă, pe bună dreptate, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac: "de ce institutele de specialitate ale Academiei Române au rămas pasive la descoperirea şi descifrarea acestui document istoric, scris în limba dacoromână, latina dunăreană, într-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult înaintea celui latin al romanilor?" Dar, după orientarea ideologică ce o au, cei sus amintiţi ar fi preferat ca acest diamant să nu se fi descoperit. Academia Română ar fi trebuit să organizeze o mare sesiune ştiinţifică cu caracter nu numai naţional, cât mai ales internaţional. Dar şi ei, la fel ca şi "românii adevăraţi", vajnici urmaşi ai lui Traian, vor să arate om enirii ce înseamnă să fii umil şi să-ţi dispreţuieşti strămoşii, trecutul şi neamul...

Faptul că NOI, Românii, suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nicidecum să căutam contra argumente, precum cei lipsiţi de înţelepciune care îşi taie cu sârg craca de sub picioare....


Cu deosebită stimă,
Dr. Napoleon Săvescu,
Fondator & Preşedinte al
"Dacia Revival International Society"
of New York
Codexul Rohonczi

O carte veche de 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă toate teoriile istorice despre cultura strămoşilor noştri.
Dacii scriau de la dreapta la stânga, iar citirea se făcea de jos în sus.
De la daci nu au rămas izvoare scrise.
Prea puţine se ştiau despre locuitorii zonei carpato-dunărene, după retragerea romanilor.
O carte veche de aproape 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă teoriile istoricilor. Manuscrisul cuprinde primele documente scrise în această perioadă istorică.
A fost scrisă cu caractere dacice, de la dreapta la stânga, şi se citeşte de jos în sus. Vorbeşte despre despre vlahi şi regatul lor.
Mulţi au încercat să descifreze Codexul Rohonczi, dar n-au putut.
Arheologul Viorica Enachiuc a tradus, în premieră, filele misteriosului manuscris.


Dăruită de un grof


În 1982, Viorica Enachiuc a aflat dintr-o revistă publicată în Ungaria de existenţa în arhivele Academiei Ungare a Codexului Rohonczi.
Se spunea că e redactat într-o limbă necunoscută.
A facut rost de o copie.
Timp de 20 de ani, a muncit ca să-i descifreze tainele.
Manuscrisul se afla în Arhivele Academiei de Ştiinţe a Republicii Ungaria.
E o carte legată în piele.
A fost păstrată în localitatea Rohonczi până în anul 1907.
Groful Batthyany Gusytav a dăruit-o Academiei de Ştiinţe a Ungariei, în 1838.
Nu se ştie prin câte mâini a trecut de-a lungul secolelor.

"Scriere secretă"

După Al Doilea Razboi Mondial, doctorul Vajda Joysef, preot misionar, îi scria cercetătorului Otto Gyurk, în legatura cu Codexul: "Se găseşte în Arhivele Academiei de Ştiinţe a Ungariei o carte rară, Codexul Rohonczi. Acest Codex este scris cu o scriere secretă, pe care
nimeni n-a reusit s-o descifreze până acum. Şi eu am Încercat. Literele sunt asemănătoare scrierii greceşti. M-am gândit că seamănă şi cu literele feniciene, apoi am încercat pe baza vechii scrieri ungureşti, dar n-a mers. Toate încercările le-am aruncat în foc".

După ce a studiat Codexul, cercetătorul Otto Gyurk a publicat, în 1970, o parte din observaţiile sale într-un articol, în care a încercat să identifice acele semne din manuscris care ar putea semnifica cifre.

Alfabet dacic cu 150 de caractere

Viorica Enachiuc a descoperit că textele Codexului au fost redactate în secolele XI si XII, într-o limbă latină vulgară (daco-romana), cu caractere moştenite de la daci.
"Sunt semne care au aparţinut alfabetului dacic, ce cuprindea aproximativ 150 de caractere, cu legăturile respective. Textele din Rohonczi au fost redactate în latina vulgară, dar într-un alfabet dacic, în care dominante sunt străvechile semne utilizate de indo-europeni în epoca bronzului", spune aceasta.

Solii şi cântece ale vlahilor

Codexul are 448 de pagini, fiecare cu circa 9-14 şiruri.
În text sunt intercalate miniaturi cu scene laice şi religioase.
E scris cu cerneală violet.
Cuprinde o culegere de discursuri, solii, cântece şi rugăciuni, care include 86 de miniaturi. Consemnează înfiinţarea statului centralizat blak (vlah), sub conducerea domnitorului Vlad,
între anii 1064 si 1101.
"Sunt informaţii despre organizarea administrativă şi militară a ţării ce se numea Dacia. Avea hotarele de la Tisa la Nistru şi mare, de la Dunăre spre nord până la izvoarele Nistrului. Mitropolia blakilor avea sediul la Ticina - cetatea din insula Pacuiul lui Soare", a descoperit
Viorica Enachiuc.

"Jurământul tinerilor blaki"

Codexul conţine şi versurile unui cântec de luptă, numit "Jurământul tinerilor blaki", care a fost tradus în felul următor:
"O viaţă, tăciunele Şarpelui, puternic veghetor,
Înşelator, să nu primeşti a te uni
Cu prorocirile Şarpelui, anuale, pentru că lovit Vei fi
Cântecul cetăţii aud îndelung
Mergeţi vioi, juraţi pe caciulă, pe puternica caciulă!
Să juri cu maturitate şi cu convingere!
Să fiu ţie putere vie, trăiesc, în luptă să fiu!
Alesul jurământ preţuieşte şoimul tău,
mergi cu jurământ puternic!"

Notă:
Codexul Rohonczi (grafii alternative: Codicele şi Rohonczy sau Rohonc, în toate combinaţiile) este un document controversat al cărui sistem de scriere este inedit şi încă nedescifrat în mod convingător.
Este numit după orăşelul Rohonc (Rohoncz e grafia maghiară veche; pe germană Rechnitz, pe croată Rohunac), aflat astăzi în provincia Burgenland din estul Austriei.


Membra UNESCO Viorica Enachiuc e absolventă a Facultăţii de Filologie, secţia Română-Istorie, din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, promoţia 1963.
Lucrarea de licenţă şi-a luat-o în arheologie.
E membră UNESCO din 1983.
Mulţi ani a condus şantiere arheologice în Oltenia, Muntenia şi Moldova.
A cercetat scrierile vechi din neoliticul mijlociu şi epoca dacică.
Şi-a prezentat lucrările la conferinţe în ţară şi în străinătate: Austria, Franţa, Germania, Italia, Israel.
Burse de studiu a primit în Italia, pe probleme de arheologie, şi ăn Danemarca, unde a studiat scrierea runică.

Aceste fapte nu sunt secrete.
Dar mă întreb şi vă întreb: de ce tac autorităţile politice şi ştiinţifice de la noi?
Sau mass media.
Pentru că sunt mai importante furturile, violurile sau accidentele auto sau se "vând" mai bine?
Incompetenţi nu sunt.
Sau au primit ordin să tacă?

duminică, 8 ianuarie 2012

Flashmob

The Ancient “Doctrine of Signatures” Suppressed By The Establishment By Richard Cassaro | December 1st, 2011 |

The Doctrine of Signatures is profound ancient wisdom that is purposely being suppressed. It states that every fruit and vegetable has a certain pattern that resembles a body organ, and that this pattern acts as a signal or sign as to that fruit or vegetable’s benefit to us. Modern science confirms that the ancient “Doctrine of Signatures” is astoundingly accurate. Why does this vital knowledge remain hidden?

The healing and nourishing properties of any fruit or vegetable reflected in, and ultimately revealed by, that fruit or vegetables’ outer physical shape, form, or “signature” in relation to the human body.

Kidney Beans actually heal and help maintain kidney function—and they look exactly like human kidneys:

A Walnut looks like a little brain, a left and right hemisphere, upper cerebrums and lower cerebellums. Even the wrinkles or folds on the nut are just like the neo-cortex. We now know walnuts help develop brain function:

The cross section of a Carrot looks like the human eye. The pupil, iris and radiating lines look just like the human eye. And science now shows carrots greatly enhance blood flow to the eyes and aid in the general function of the eyes:

Celery looks just like bones. Celery specifically target bone strength. Bones are 23 percent sodium and these foods are 23 percent sodium. If you don’t have enough sodium in your diet, the body pulls it from the bones, thus making them weak. Foods like celery replenish the skeletal needs of the body:

Avocadoes target the health and function of the womb and cervix of the female—they look just like these organs. Avocadoes help women balance hormones, shed unwanted birth weight, and deter cervical cancers. It takes exactly nine months to grow an avocado from blossom to ripened fruit:


Figs
are full of seeds and hang in twos when they grow. Figs increase the mobility of male sperm and increase the numbers of Sperm as well to overcome male sterility:

Slice a Mushroom in half and it resembles a human ear. Mushrooms have been found to improve hearing, as mushrooms are one of the few foods that contain vitamin D. This particular vitamin is important for healthy bones, even the tiny ones in the ear that transmit sound to the brain:

Our lungs are made up of branches of ever-smaller airways that finish up with tiny bunches of tissue called alveoli. These structures, which resemble bunches of Grapes, allow oxygen to pass from the lungs to the blood stream. A diet high in fresh fruit, such as grapes, has been shown to reduce the risk of lung cancer and emphysema. Grape seeds also contain a chemical called proanthocyanidin, which appears to reduce the severity of asthma triggered by allergy:

Ginger, commonly sold in supermarkets, often looks just like the stomach. So its interesting that one of its biggest benefits is aiding digestion. The Chinese have been using it for over 2,000 years to calm the stomach and cure nausea, while it is also a popular remedy for motion sickness:

Sweet Potatoes look like the pancreas and actually balance the glycemic index of diabetics:

Olives assist the health and function of the ovaries:

The Doctrine of Signatures may sound strange to us, but its wisdom is ancient, rediscovered in modern times. Of course, in modern America we’ve been taught by the big corporations to buy “processed foods,” rather than to buy local fresh vegetables and cook them ourselves.

Left: Inexpensive processed foods we find everywhere—in the supermarket, schools, government institutions, etc. Right: Expensive natural foods that can only be found in the supermarket.

Americans have no time for cooking; most are busy working and consuming en masse, according to the messages drilled in by television, radio, newspaper, the news, culture, society. The resultant omnipresence of cheap, high-calorie, nutrient-poor processed foods (or “food like substances”) in homes, schools, government institutions and food programs, and on every street corner creates default food choices that drive obesity.

These subsidized, cheap, low-quality foods are heavily marketed and consumed by our ever-widening population with an obesity rate approaching three out of four Americans. The more Americans eat, the fatter they become. And the fatter they become the more they develop heart disease, diabetes, cancer and a myriad of other chronic ailments. This is a big score for big pharma. The sicker our population becomes, the more medications are sold for high cholesterol, diabetes, high blood pressure, depression, and many other lifestyle driven diseases. In essence, big food and big pharma profits by creating a nation of sick and fat citizens.

This structure is built into the very fabric of our economy and culture. It could be called the medical, agricultural, food industrial complex. It is nothing short of sheer violence against us—the social, political, economic and environmental conditions that foster and promote the development of disease. However, by using this wisdom of the Doctrine of Signatures we can take more of a proactive role regarding our health. We are our best own doctor and dietician, we just need to believe it.

The Doctrine of Signatures was made popular in modern times by a Swiss physician, alchemist and philosopher named Paracelsus (1493-1541) who scholars consider to be the father of modern chemistry. Paracelsus noted how the qualities of plants are often reflected in their appearance. He thus theorized that the inner nature of plants may be discovered by their outer forms or “signatures.” He applied this principle to food as well as medicine, remarking that “it is not in the quantity of food but in its quality that resides the Spirit of Life”—a belief familiar to those who choose to eat organic food while also being justifiably concerned over Genetically Modified substitutes that lack the “life force,” or spirit.

Terapia sufletului este sufletul terapiei." - Hildegard van Bingen

Omul e sanatos de la natura. Boala este o exceptie

Ideea ca vindecarea poate fi stimulata cu ajutorul fortelor sufletesti nu este noua. O regasim la Hildegard van Bingen, iar astazi e din nou de mare actualitate. Daca pacientul crede cu convingere ca o terapie ii poate fi benefica, credinta lui devine un medicament extrem de important. Acest adevar este valabil atat pentru medicina academica, cat si pentru cea naturista. Odata cu avantul medicinii high-tech, medicina alopata a pierdut din vedere puterea vindecatoare a sufletului. La sfarsitul secolului 20 a inceput, insa, sa creasca rezerva fata de o medicina bazata pe aparate, o medicina care trateaza omul ca pe-o simpla masinarie, desi estebinecunoscut faptul ca 90% din totalul bolilor sunt declansate de cauze sufletesti, ce nu pot fi intelese de aparatura computerizata sau Roentgen.
Prin tratarea unilaterala a simptomelor fizice, medicina alopata se concentreaza mult prea mult asupra inlaturarii bolilor, neglijand prevenirea imbolnavirilor si mentinerea sanatatii.
"Omul este sanatos de la natura", scrie Hildegard van Bingen. "Boala e o exceptie". Criza medicinii moderne este cauzata de modul unilateral de a privi omul si afectiunile lui, care trebuie tratate, respectiv "reparate" din exterior. In felul acesta, a fost dat uitarii si stravechiul concept despre om ca unitate a trupului cu sufletul. Si odata cu el, si extraordinarele capacitati de autovindecare.
Puterea vindecatoare a sufletului le era deja cunoscuta medicilor din antichitate si din Evul Mediu. Hipocrate descria concordanta dintre suflet si trup ca pe o "constiinta" care strabate organismul si il mentine sanatos. Cunoscutul medic persan Avicenna (980-1037 d.Chr.) a dezvoltat conceptul suflet-trup, o dimensiune noua: suferintele sufletesti sunt cauza principala a bolilor.
Hildegard van Bingen s-a ocupat intens de "conlucrarea" dintre suflet si trup si n-a pierdut niciodata din vedere acest principiu. In cartea "Scivias", ea descrie 30 de forte curative sufletesti, care actioneaza in organismul uman.
Iar in ultima sa carte, "Liber Divinorum Operum", sunt tratate influentele cosmosului si ale religiei asupra starii de sanatate a omului, asupra fluxului de energie si a eficientei sufletului in trup: "Acolo unde sufletul si trupul se afla in deplina concordanta si armonie, rasplata lor suprema sunt bucuria si sanatatea". Din pacate, "succesul" terapeutic al sufletului a ramas o enigma pentru numerosi medici din zilele noastre, care il considera un simplu "efect placebo". Astazi, doar metodele de testare prin studii dublu reactive, superioare efectului placebo, sunt recunoscute stiintific. In felul acesta, medicina alopata isi atribuie rolul de "stapan" absolut asupra medicinii in general, un rol ce nu i se cuvine, avand in vedere faptul ca ea neglijeaza exact "partea leului", adica puterile curative ale sufletului. Or, toate popoarele primitive de pe acest pamant au cunoscut influenta fortei vindecatoare sufletesti asupra organismului si au obtinut - in conditii extreme - rezultate absolut uimitoare.

Credinta, medicamentul cel mai eficient

In ultimii 50 de ani, medicii americani - mai ales - s-au ocupat de efectul placebo, realizand o serie intreaga de studii medicale verificate, in ceea ce priveste influenta credintei asupra procesului de vindecare. "Credinta in Dumnezeu", scrie doctorul Robert Benson de la Universitatea Harvard, in cartea sa "Timeless Healing", "continua sa fie si astazi medicamentul cel mai eficient". Impreuna cu echipa sa, Benson a studiat - in ultimii 30 de ani - interdependenta dintre fizic si psihic. Rezultatele se sprijina pe faptul ca organismul reactioneaza diferit la stres si relaxare.
La calugarii tibetani din
Himalaya, s-a putut constata ca in timpul meditatiei metabolismul este redus cu pana la 65 de procente. Iar necesarul de oxigen a scazut si el. Rugaciunea si meditatia reduc tensiunea arteriala si pot reduce, de asemenea, frecventa pulsului si a respiratiei, incordarea muschilor si irigarea sanguina a picioarelor si bratelor.
Deosebit de impresionante sunt rezultatele clinice ale rugaciunii si meditatiei in cazul afectiunilor cronice. Iata cateva exemple:
* Tensiunea pacientilor hipertensivi (cronici) s-a regularizat datorita meditatiei si rugaciunii, astfel ca in intervalul de trei ani, cat au fost sub observatie, medicamentele au fost tot mai putine sau suprimate definitiv.
* Pacientilor cu dureri cronice - datorita rugaciunii si meditatiei - le-a fost redusa doza de calmante cu 36%.
* 75% din pacientii cu insomnie cronica au reusit sa doarma fara somnifere. Restul de 25% si-au ameliorat calitatea somnului si au redus medicamentele.
* 36% dintre femeile sterile au ramas gravide.
* La 57% din femeile cu probleme climacterice, au putut fi reduse durerile.
* La pacientii care au suferit operatii cu by-pass, s-a constatat un numar mult mai redus de dereglari de ritm cardiac si de stari de anxietate.
* Un numar important de pacienti cu migrene au scapat de durerile de cap.
Studiile efectuate in ultimii 30 de ani pe pacienti hipertensivi au confirmat faptul ca numarul deceselor este mai redus la cei cu o viata spirituala activa, decat la cei fara practici religioase. Din 4000 de persoane varstnice care locuiesc acasa, cele ce frecventeaza o comunitate religioasa au mai putine depresii si suferinte fizice decat nepracticantii. Peste 20 de studii demonstreaza influenta vindecatoare a credintei in Dumnezeu asupra oamenilor care participa la slujbe, merg la biserica sau la sinagoga sau fac parte dintr-o comunitate spirituala.
Comunitatile motivate religios au un mod de viata sanatos si chiar un regim alimentar special: bucataria celebrei Hildegard van Bingen este doar un exemplu, dar trebuie sa amintim si de posturile indelungi, ortodoxe, de regimul vegetarian adoptat de chinezi etc.
Ritualurile, rugaciunile si sentimentul apartenentei la o comunitate religioasa au o influenta puternica asupra gandirii si a sistemului imunitar.
In ultimii ani, s-au efectuat peste 200 de studii clinice avand ca obiect credinta si vindecarea. Si toate indica acelasi lucru: ca spiritualitatea si credinta sunt niste aliati puternici, de ne-subapreciat, ai medicului in tratarea si prevenirea bolilor. La "Institute of Noetic Science" din California, au fost studiate, in ultimii 15 ani, peste 3500 de cazuri de remisii spontane ale tumorilor canceroase, publicate in 800 de reviste de specialitate, de-a lungul a 20 de ani. In toate cazurile, s-a putut constata ca remisia spontana era un fenomen confirmat international. Remisia este un proces psiho-biologic si reprezinta o cheie importanta pentru intelegerea autoreglarii organismului, a autovindecarii, iar speranta este un factor determinant, atat in diagnosticarea cat si in tratamentul cancerului.

Pentru remisia spontana a celulelor canceroase rezulta urmatoarea schema structurala:
1. Toti acesti bolnavi de cancer si-au perceput maladia ca pe o criza existentiala, pe care au acceptat-o si pe care au fost dispusi sa o stapaneasca. Aceasta responsabilitate i-a "eliberat", facand posibila remisia tumorilor.
2. Ancorarea intr-o credinta religioasa a avut o contributie vitala la vindecarea pacientilor. I-a eliberat mai ales de frica si de depresii.
3. In majoritatea cazurilor, cauza aparitiei tumorilor fusese viata chinuita si dura, astfel ca gestionarea bolii li s-a parut pacientilor usoara, in comparatie cu soarta pe care o infruntasera pana atunci.
4. Bolnavii au subliniat faptul ca datorita credintei si-au putut lasa boala in mainile lui Dumnezeu, o atitudine care nu a dus, insa, nici la pasivitate si nici la resemnare, ci la cautarea unui sens mai profund al propriei existente.
5. Boala i-a determinat pe pacienti sa puna ordine in relatiile cu semenii lor, sa coexiste pasnic si sa inlature greutatile trecutului.
6. Pacientii au fost in stare sa adopte un regim alimentar mai mult sau mai putin vegetarian.
Biserici goale, spitale pline
O asemenea abundenta de dovezi clinice pentru puterea vindecatoare a credintei este, evident, o chemare la o reorientare a medicinii spre vechile valori si concepte. Daca industria farmaceutica ar fi capabila sa descopere un medicament la fel de puternic ca iubirea si rugaciunea, si care, in plus, sa nu aiba efecte secundare, ar fi cea mai mare realizare in materie de vindecare a bolilor. Chiar si simpla incredere in actiunea tamaduitoare a medicamentelor actioneaza ca o terapie in cazul multor probleme de sanatate.
In cartea sa de psihoterapie, Hildegard van Bingen enumera 35 de puteri curative ale sufletului, dintre care evidentiaza in mod special biruinta divina si iubirea, pe care le considera "cvasi-medicina", adica la fel de eficiente ca medicamentele.
Cei care constientizeaza cele spuse mai sus si reusesc sa inteleaga imaginea despre om a celebrei vindecatoare, in toata plenitudinea ei, pot realiza ce forte si ce posibilitati de dezvoltare le stau la dispozitie.
"Priveste oamenii, omule. In fiinta lor, ei dispun de cer si de pamant si de toate posibilitatile. Toate sunt ascunse in ei", spunea ea.
Preocuparea exclusiva pentru trupul omenesc a dus, inevitabil, la catastrofa din zilele noastre: biserici goale si spitale pline. Starea, atat de grava, de sanatate a umanitatii este o dovada ca sufletul ei este grav bolnav.
Iata ce spunea calugarita germana in urma cu aproape 1000 de ani: "Rotund este Dumnezeu precum o roata, atotcuprinzator, fara inceput si sfarsit. El e izvorul energiei vitale, care insufleteste totul si-l tine in viata. Toti oamenii sa-si deschida inimile acestor cuvinte si sa stie ca ele sunt vestite sufletului si trupului prin mine, Cel care sunt!".
"De aceea, omul dumnezeiesc prin suflet si pamantesc prin trup este o opera desavarsita si minunata a lui Dumnezeu, o picatura a luminii din el."

Rugaciuni de folos, recomandate de Hildegard van Bingen

"Rugaciunea mea de capetenie", spunea ea, "este urmatoarea: "Iisuse Hristoase, miluieste-ma!"". Repetati-o mereu, de mai multe ori pe zi. Rugati-va atat de des si de mult, cat va face bine.
Daca va ia prea mult timp, spuneti simplu doar: "Iisuse, Iisuse, Iisuse!". Strigati-i scurt numele si va va auzi.

Rugaciune la masa

Si urmatoarea rugaciune e de mare folos: inconjurati cu bratele farfuria, tacamurile si paharul de pe masa, coborati-va cu gandul in inima si eliberati energia care se afla acolo si care va curge prin mainile dvs. peste bucatele de pe masa. Apoi, rugati-va: "Ma rog pentru ajutor si vindecare. Binecuvanteaza, Iisuse, hrana din fata mea, astfel incat ea sa imi dea energia de care am nevoie si sa alunge din mine tot raul. Le sunt recunoscatoare tuturor plantelor si animalelor care s-au sacrificat ca sa ma hraneasca. Multumesc. Amin. Asa va fi!".