joi, 25 iulie 2013

Mihaela Mihai - Învaţă de la toate

Anii '60-'70: Mihaela Mihai - Îţi mulţumesc!

CITATE DESPRE MATEMATICA

Matematica este o limbă şi o ştiinţă.
definiţie de James J. Sylvester
Matematica este muzica raţiunii.
definiţie de Lucian Blaga
Multă lume greşeşte la adunare, dar matematica rămâne matematică.
tat din 
Matematica este regina ştiinţelor.
definiţie de Karl Friedrich Gauss
Matematica este arta de a da acelaşi nume la diferite lucruri.definiţie de Henri Poincare
Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul.
definiţie de Galileo Galilei
Matematica este singura metafizică bună.definiţie de 
Matematica este ştiinţa care trage concluzii necesare.
definiţie de Benjamin Peirce
Matematica este ceea ce începeca şi Nilulîn modestie şi se termină în 
magnific.definiţie de 
Matematica este nici mai mult, nici mai puţin, decât partea exactă a gândirii noastre.
definiţie de L.E.J. Brouwer
Matematica este judecătorul suprem; nu există recurs faţă de deciziile sale. 
definiţie de 
Matematica este la fel de mult un aspect al culturii ca şi o colecţie de algoritmi.
definiţie de Carl Boyer
Matematica constă în a dovedi ceea ce este evident în cel mai puţin evident mod.
definiţie de George Polya

luni, 15 iulie 2013

Exemple de fractali

Pentru a crea un fulg Koch, se începe cu un triunghi echilateral și se înlocuiește treimea din mijloc de pe fiecare latură cu două segmente astfel încât să se formeze un nou triunhghi echilateral exterior. Apoi se execută aceiași pași pe fiecare segment de linie a formei rezultate, la infinit. Cu fiecare iterație, perimetrul acestei figuri crește cu patru treimi. Fulgul Koch este rezultatul unui număr infinit de execuții ale acestor pași, și are lungime infinită, în timp ce aria sa rămâne finită. De aceea, fulgul Koch și construcțiile similare sunt numite uneori "curbe monstru."
 
Fișier:Complex fractle image.PNG

Fractal

Colocvial, un fractal este "o figură geometrică fragmentată sau frântă care poate fi divizată în părți, astfel încât fiecare dintre acestea să fie (cel puțin aproximativ) o copie miniaturală a întregului".[1] Termenul a fost introdus de Benoît Mandelbrot în 1975 și este derivat din latinescul fractus, însemnând "spart" sau "fracturat".
Fractalul, ca obiect geometric, are în general următoarele caracteristici:
  • Are o structură fină la scări arbitrar de mici.
  • Este prea neregulat pentru a fi descris în limbaj geometric euclidian tradițional.
  • Este autosimilar (măcar aproximativ sau stochastic).
  • Are dimensiunea Hausdorff mai mare decât dimensiunea topologică (deși această cerință nu este îndeplinită de curbele Hilbert).
  • Are o definiție simplă și recursivă.[2]
Deoarece par identici la orice nivel de magnificare, fractalii sunt de obicei considerați ca fiind infinit complecși (în termeni informali). Printre obiectele naturale care aproximează fractalii până la un anumit nivel se numără norii, lanțurile montane, arcele de fulger, liniile de coastă și fulgii de zăpadă. Totuși, nu toate obiectele autosimilare sunt fractali—de exemplu, linia reală (o linie dreaptă Euclidiană) este autosimilară, dar nu îndeplinește celelalte caracteristici.

Matematica din spatele fractalilor a apărut în secolul 17, când filosoful Gottfried Leibniz a considerat autosimilaritatea recursivă (deși greșise gândindu-se că numai liniile drepte sunt autosimilare în acest sens).
Abia în 1872 a apărut o funcție al cărei grafic este considerat azi fractal, când Karl Weierstrass a dat un exemplu de funcție cu proprietatea că este continuă, dar nediferențiabilă. În 1904, Helge von Koch, nesatisfăcut de definiția abstractă și analitică a lui Weierstrass, a dat o definiție geometrică a unei funcții similare, care se numește astăzi fulgul lui Koch. În 1915, Waclaw Sierpinski a construit triunghiul și, un an mai târziu, covorul lui Sierpinski. La origine, acești fractali geometrici au fost descriși drept curbe în loc de forme bidimensionale, așa cum sunt cunoscute astăzi. Ideea de curbe autosimilare a fost preluată de Paul Pierre Lévy, care, în lucrarea sa Curbe și suprafețe în plan sau spațiu formate din parți similare întregului din 1938, a descris o nouă curbă fractal, curba C a lui Lévy.
Georg Cantor a dat, de asemenea, exemple de submulțimi ale axei reale cu proprietăți neobișnuite — aceste mulțimi Cantor sunt numite astăzi fractali.
Funcțiile iterate în planul complex au fost investigate la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20 de Henri Poincaré, Felix Klein, Pierre Fatou și Gaston Julia. Totuși, fără ajutorul graficii pe calculator moderne, ei nu puteau vizualiza frumusețea numeroaselor obiecte pe care le descoepriseră.
În anii 1960, Benoît Mandelbrot a început să cerceteze autosimilaritatea în lucrări precum Cât de lungă este coasta Marii Britanii? Autosimilaritate statistică și dimensiune fracțională. În sfârșit, în 1975, Mandelbrot a inventat termenul "fractal" pentru a denumi un obiect al cărei dimensiune Hausdorff-Besicovitch este mai mare decât dimensiunea topologică a sa. A ilustrat această definiție matematică cu imagini construite pe calculator.
Fișier:Mandelpart2.jpg

Natura prefera cifra cinci!

Noi am ales aceasta cifra ca limita intre esec si succes!

Un loc de vizitat!


Prietenie!


joi, 11 iulie 2013

André Rieu - Titanic

Ciprian Porumbescu - Balada ( Incredible Romania)

PASARILE PARADISULUI SPUNEAU ...

You Decorated my Life by Kenny Roger with Lyrics

kenny sings.. Green Green Grass of home.wmv

Kenny Rogers - Bed Of Roses

Kenny rogers,"Goodbye".

Kenny Rogers & Sheena Easton We've Got Tonight

Kenny Rogers - She Believes In Me

KENNY ROGERS - THE GAMBLER

Kenny Rogers - Coward Of The County

I Will Always Love You - Kenny Rogers

Kenny Rogers - Mother Country Music

muzica gen country - The Gambler (Kenny Rogers)

La pândă


Despre studiile lui Poponin

 Până nu demult s-a crezut că în lumea noastră toate sunt de sine stătătoare, separate şi că lucrurile şi fiinţele nu se pot influenţa reciproc. Ultimele rezultate ale ştiinţei au dovedit exact contrariul: totul este interconectat cu tot şi în mod tainic interdependent.
La începutul anilor '90, fizicianul rus Vladimir Poponin a uimit lumea ştiinţifică cu experienţele realizate care, ulterior, au devenit de-a dreptul celebre. Respectiv, el a pus într-o eprubetă închisă ADN uman şi fotoni, vrând ca prin această alăturare să afle ce influenţă are ADN-ul uman asupra fotonilor. Astfel din una din eprubete el a extras tot aerul pentru a obţine vid (un spaţiu plin de informaţii şi energie, şi nu gol, cum se credea până recent, în care există fotoni care pot să fie măsuraţi destul de exact cu instrumente speciale). Astfel, în experimentul său, Poponin a constatat la început că fotonii din în vid sunt distribuiţi în eprubetă, aşa cum şi era de aşteptat,  în mod dezordonat. Apoi a introdus ADN-ul uman. Şi... stupoare! În prezenţa ADN-ului, particulele de fotoni din vid s-au ordonat într-o formă anume. Concluzia cercetătorului a fost că ADN-ul uman are o influenţă directă asupra fotonilor ordonându-i în forme regulate. Prin extensie, s-a dedus că acest lucru dovedeşte că substanţa din care suntem creaţi, adică ADN-ul, are o influenţă directă asupra particulelor din care este creată lumea din jurul nostru. Faptul este fără precedent în cultura occidentală, în care o astfel de influenţă nu a fost niciodată menţionată şi nicidecum acceptată, ca în cazul culturii orientale. Dar experienţele lui Poponin sunt de netăgăduit tocmai pentru că au demonstrat negru pe alb, că fotonii atomilor se grupează după un model anume în prezenţa ADN-ului uman. Aşa, pentru prima oară, ştiinţa occidentală a demonstrat ceea ce tradiţiile spirituale străvechi spun dintotdeauna, anume că noi suntem parte integrantă din această lume şi că noi o influenţăm în permanenţă prin simpla noastră prezenţă.
Un gol...  plin!
Poponin nu s-a oprit însă aici cu experienţele! El a extras apoi din eprubetă ADN-ul uman şi a descoperit un lucru şi mai uimitor: anume că fotonii rămaşi în eprubetă au continuat să se comporte ca şi când ADN-ul uman ar fi fost încă prezent, păstrând ordinea imprimată de acesta. S-a dedus că fotonii şi ADN-ul uman păstrau cumva legătura, deşi fuseseră separaţi fizic de parcă un câmp subtil  îi ţinea încă conectaţi. Experienţele au fost repetate de nenumărate ori până când şi ultimul sceptic a fost convins de noua realitate descoperită, anume că ADN-ul uman influenţează lumea din jurul lui. S-a demonstrat astfel că există un câmp cuantic de energie care ne uneşte cu tot ce există în jurul nostru chiar dacă înainte de aceste experienţe se credea că spaţiul care ne înconjoară este gol. Prin experimentele lui, Poponin a demonstrat că acest spaţiu nu este nici pe departe gol ci plin de energie şi informaţie.
Gândul care ucide
           Poponin nu s-a oprit însă aici şi şi-a continuat experimentele încercând să afle dacă şi cum sentimentele, gândurile şi credinţele care izvorăsc profund din inima noastră, care sunt de fapt emisii de energie,  modifică ADN-ul. Pentru aceasta, el izolat în câte o eprubetă ADN de la diferite persoane. Apoi acestea au fost supuse unor puternice câmpuri emoţionale şi au fost măsurate reacţiile electrice produse la nivelul ADN-urilor respective. Aşa s-a constatat că atunci când este înconjurată de stări de iubire, recunoştinţă, compasiune, bucurie etc. molecula de ADN se dilată, iar lanţurile de ADN se deschid şi se măresc. Când sunt scăldate în sentimente negative (furie, frustrare, stres), molecula de ADN se micşorează şi-şi blochează multe din coduri. S-a dedus că, de aceea, sentimentele negative ne separă de lumea din jurul nostru şi ne deconectează de fluxul miraculos al vieţii.                
          Experimentele au demonstrat însă şi că această blocare poate să fie anulată de îndată ce experimentatorul emite, iarăşi, stări de recunoştinţă, iubire şi fericire. Ulterior, într-un alt experiment, au fost izolate mostre de ADN uman care de data asta au fost plasate la mari distanţe faţă de subiectul-sursă. În timp ce acesta trăia emoţii intense s-a descoperit că mostrele sufereau instantaneu aceleaşi modificări de parcă s-ar fi aflat încă în locul de origine. Timp de 20 de ani experimentele au tot fost repetate sub diferite forme. Concluzia a fost mereu aceeaşi: genele ADN sunt modificate de energiile din exterior. Ştiinţa care se ocupă cu studierea acestor fenomene a fost numită epigenetică.
Emiţători-receptori bipezi
        În urmă cu câţiva ani se ştia că partea genetică a ADN-ului adică genele, nu reprezintă decât 10% din ADN. Despre restul de 90% nu se ştia nimic, fiind numit gunoi ADN. S-a trecut însă la studierea detaliată a genelor, la identificarea fiecăreia în parte şi s-a descoperit că genele reprezintă de fapt doar 5% din ADN. Restul de 95% continua să rămână un mister. Contrariaţi, cercetătorii ruşi Vladimir Poponin şi Pjotr Garajajev au emis un posibil răspuns: anume că 95% din ADN este de fapt folosit în procesul de comunicare cu ceilalţi. Moleculele de ADN din organismul uman fac parte dintr-o gamă mult mai largă de semnale biologice, pentru că asigură încărcarea organismului cu energie prin care se realizează regenerarea acestuia celulă cu celulă, moleculă cu moleculă. Prof. dr. Fritz A. Popp (renumit biofizician german) a descoperit şi că o mare parte din această comunicare se realizează prin lumină, prin aşa-numiţii biofotoni.  Judecând după importanţa acestora era evident că ADN-ul trebuia să aibă un rol foarte important. 
           Concluzia a fost că noi transmitem informaţii nu doar prin intermediul creierului şi al inimii, ci şi prin intermediul ADN-ului nostru. Tot prin el, putem să şi recepţionăm informaţia pe care apoi o înmagazinăm. Pe scurt, suntem într-o permanentă stare de emisie-recepţie.
Vârtejuri de energie
            Fizica cuantică este total diferită de fizica mecanică clasică învăţată de părinţii şi bunicii noştri la şcoală. Potrivit acesteia din urmă, modelul unui atom este reprezentat de un nucleu în jurul căruia gravitează particule fixe de electroni şi protoni. Fizica modernă ştie însă astăzi că nu este vorba despre nişte particule fizice propriu-zise, ci de o concentraţie de energie în diferite zone ale atomului. De nişte unităţi de materie-energie, care conţin informaţie şi energie. Cu cât ne apropiem mai mult de electroni şi protoni şi chiar de nucleul atomului, cu atât acestea par că se... rarefiază. Ceea ce pe vremuri se credea că este format din particule fixe se dovedeşte a fi astăzi construit doar din... vârtejuri de energie. În concluzie, atomul nu are nici un fel de structură fizică, materială! „Materia este, de fapt, o iluzie. Materia doar ne apare ca fiind materie, dar cercetată detaliat cu ajutorul unor microscoape electronice, se dovedeşte clar că este formată doar din energie", afirmă şi prof. dr. Ervin Laszlo, renumit savant filosof al sistemelor şi teoretician al evoluţiei generale. Prin urmare nu este nici o exagerare să declarăm că nu există materie propriu-zisă, ci doar energie. „În acest Univers nu există materie! – susţine şi prof. dr. James L. Oschman, biofizician şi expert în biologia celulei, de renume mondial. Tot ceea ce ne apare ca fiind fix sau dens, e de fapt energie condensată."  Şi mai interesant este însă că energia unui atom este construită din acelaşi gen de energie din care sunt create gândurile, convingerile şi emoţiile noastre. „Nu suntem altceva decât energie pură care posedă informaţie şi care e integrată perfect în acest sistem macrocosmic", ne asigură oamenii de ştiinţă. Fizica cuantică ne învaţă astăzi că atomul se transformă singur când se schimbă câmpul său electromagnetic. Asta înseamnă că noi chiar putem să influenţăm orice atom din acest univers, indiferent de timp sau de distanţă, în funcţie de ce energii emitem. Mai rămâne doar să conştientizăm asta şi să învăţăm cum să o facem!
 




marți, 9 iulie 2013

TOTO COTUGNO - Innamorati

Toto Cutugno - Cantando

Toto Cutugno - Donna Donna Mia

Toto Cutugno- Insieme

Romante (playlist)

PRĂJITURA CU CIREȘE!

    Ingrediente

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 5 linguri unt
  • 1/4 cana ulei
  • 1/3 cana lapte
  • 1 lingurita esena vanilie
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 cana cirese
  • zahar pudra pentru decor
Un blat pufos in care se ascund multe cirese. Doua culori de efect, galbenul discret al blatului si rosul fructelor si un miros ademenitor. Desert care anunta vara, desertul perfect pentru un mic dejun mai lung.

Cum preparam aceasta prajitura cu cirese?

Puneti cuptorul la preincalzit la 190 grade C si pregatiti forma rotunda pentru copt, pe care o ungeti cu unt si o tapetati cu faina. Spalati ciresele, scoateti samburii si taiati-le in jumatate. Nu avem timp de pierdut asa ca sa trecem la prepararea aluatului. Mixati ouale cu zaharul, pana ce se spumeaza bine, adaugati uleiul in fir subtire, untul topit, laptele si esenta de vanilie. Intr-un alt bol cerneti faina cu praful de copt dupa care o puneti treptat in spuma de ou. Amestecati cu o spatula, de jos in sus. In niciun caz nu veti folosi mixerul. Turnati aluatul in tava si aranjati pe toata suprafata prajiturii ciresele taiate in jumatate. Puneti tava la cuptor si lasati la 180 grade C timp de 45-50 de minute. Puteti testa prajitura cu o scobitoare. Dupa ce o scoateti din cuptor si o mai lasati cateva minute in tava, presarati zahar pudra pe deasupra. O veti taia in cuburi abia cand se raceste.
Sfatul nostru: asezati o floare pe farfuria pe care serviti prajitura. Impresie artistica si zambet senin garantate!

PASTE CU CĂPȘUNE ȘI BUSUIOC!

2013

Paste cu capsune si busuioc

    Ingrediente

  • 200 g paste
  • 500 g capsune
  • 6 linguri zahar
  • 10-15 frunze busuioc proaspat
  • 50 g parmezan
  • 100 g branza Camembert


Sa ridice mana sus cine a citit cu mirare titlul acestei retete! In bucatarie e frumos cand lasam imaginatia libera, cand ne jucam, cand adaptam retete. Asa ca de ce nu am prepara o portie de paste ca desert?! Cine s-a gandit la paste dulci altfel decat la varianta cu lapte si branza, gratinate la cuptor?

Cum se prepara pastele cu capsune si busuioc?

 Cu exceptie combinatiei de ingrediente, modul de prepare nu este mult diferit fata de pastele sarate. Asadar, fierbeti pastele in apa clocotita, dar nu care cumva sa adaugati sare. Apa si atat, da? Le fierbeti aproximativ 10 minute, chiar daca nu vor fi al dente. Motivul pentru care incalcam regula este acela ca pastele se consuma reci si fiind vorba despre un desert, trebuie sa redam senzatia aceea de finete, de textura cremoasa. Tineti pastele in frigider pana se racesc bine. Intre timp pregatiti capsunele. Le taiati in jumatate, adaugati zahar peste ele si le puneti intr-un vas, la foc mic. Amestecati pana ce zaharul se topeste si obtineti un sos apetisant rosiatic. Razuiti si parmezanul si taiati cubulete mici de camembert.  Puneti capsunele peste paste, in asa fel incat sosul sa acopere o buna parte din paste. Adaugati si branzeturile iar apoi frunzele de busuioc proaspat.
Serviti imediat, cat fructele si sosul sunt inca usor fierbinti. Senzatia de rece-cald-usor sarat este incredibila. Iar de efectul busuiocului nu mai spunem nimic. Va lasam sa va convingeti!
Sfat: folositi paste in forma de spirala, fundita, melc etc. Daca veti folosi spaghete sau tagliatelle desertul nu va avea acelasi aspect.

Fursecuri cu caise

    Ingrediente

  • 300 g unt
  • 220 g crema de branza
  • 1 1/4 cana zahar
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja de portocala razuita
  • 4 1/2 cana faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1/2 cana zahar
  • 20 caise
  • 3 lingurite amidon
Ah, cum sunt fructele astea parfumate in prajituri, placinte sau fursecuri! Parca te saturi cu aroma lor cat inca sunt la cuptor.

Cum se prepara fursecurile cu caise?

Preparati mai intai umplutura. Spalati bine caisele, le desfaceti in jumatate, indepartati samburele si le puneti pe foc cu zaharul, pana ce se topeste si se formeaza un sirop. Adaugati amidonul, amestecati constant si opriti focul cand sosul devine vascos si luceste. Continuati cu aluatul pentru fursecuri, amestecand untul la temperatura camerei cu crema de branza si zaharul, pe care il puneti treptat. Mixati bine pana ce obtineti acea spuma de unt despre care va spunem mereu cand povestim despre prajituri. Urmeaza sa puneti cate un ou, apoi coaja de portocala razuita; amestecati la viteza mica iar apoi puneti faina si praful de copt in ploaie. De aici veti framanta aluatul cu mana, pana devine omogen. Infasurati-l in folie transparenta si puneti la frigider pentru o ora.
Porniti cuptorul la 180 grade C. Pregatiti o tava pentru copt cu hartie speciala. Scoateti aluatul de la rece si incepeti asamblarea fursecurilor. Pentru a forma un fursec folositi ca masura o lingura. Luati asadar cu lingura din aluat, modelati in palme bilute iar cu degetul mare faceti o adancitura mai mare, in asa fel incat sa incapa o jumatate de caisa. Procedati asa pana ce aveti toate fursecurile gata. Le introduceti la cuptor pentru 15 minute sau pana ce aluatul devine auriu.

Salata de pepene galben cu prosciutto


O salată cu iz de vacanță în Bella Italia. De asemenea, modul de prezentare al salatei este unul deosebit. În loc să tăiați pepenele în formă de cub folosiți o cupă pentru înghețată, astfel încât pepenele galben să fie perfect rotund. Un desert hrănitor, datorită bucăților de mozzarella și a fâșiilor de prosciutto.

Cum se prepară salata de pepene galben cu prosciutto?

În primul rând, se prepară rapid. Și e ideală de preparat când aveți pe cineva în vizită și nu vreți să pierdeți mult timp în bucătărie. Taiați pepenele, curățați-l de semințe si incepeti sa "scobiti" bilute cu ajutorul cupei pentru inghetata. Puneți biluțele de pepene galben într-un bol, adaugați mozzarella, prosciutto și dressingul de mentă, pe care îl preparați tocând menta și pisând-o cu zahărul brun. Dacă aveți un blender s-ar face și mai repede. Puneți din loc în loc dressingul de mentă și decorați deasupra cu mentă proaspată.
Sfatul nostru este să țineți bolul cu salata la rece măcar jumatate de oră, astfel încât menta să își împrăștie aroma răcoritoare printre biluțele de pepene galben.

Ingrediente:
1 pepene galben
100 g mozzarella
5-6 felii prosciutto
1/4 cană frunze mentă proaspată
1 lingură zahăr brun

FELICITĂRI!

Felicitări tuturor care au luat bacalaureatul!

Stii cum sa ingrijesti florile?

Florile inseamna, inainte de toate, dragoste, iubire, speranta, incredere, pretuire, pofta de viata; prin ele exprimam tot ce este mai nobil si mai frumos in viata fiecaruia dintre noi. Cu siguranta ca, daca fiecare dintre noi am intelege, chiar si numai pentru o clipa, mesajul extraordinar pe care il transmite atat de elocvent o floare, atunci lumea in care traim ar fi cu mult mai buna.

Cat de bine stii sa ingrijesti florile din jurul tau?

1. De obicei, florile sunt expuse in buchete, asezate in vaze cu apa. Dar cat de lunga este bine sa fie portiunea din tulpina care se afla in apa?
  1/3 din lungime (raspunsul corect)
  1/2 din lungime
  3/4 din lungime
  toata tulpina

2. Care este cea mai buna metoda de a taia florile (tulpina florilor) dupa ce au fost culese?
  Intr-un unghi de 20 de grade
  Intr-un unghi de 45 de grade (raspunsul corect)
  Drept
  Nu mai trebuie sa fie taiate, deoarece acest lucru duce la uscarea rapida a florilor

3. De ce este bine sa indepartam florile care s-au ofilit dintr-o vaza cu flori?
  Produc etilena (raspunsul corect)
  Produc dioxid de carbon
  Determina modificarea culorii apei din vaza
  Sunt un supliment inestetic, care strica imaginea aranjamentului

4. Aspirina adaugata in apa dintr-o vaza:
  Produce ofilirea florilor
  Inhiba inflorirea
  Accelereaza inflorirea
  Previne dezvoltarea microorganismelor si prelungeste existenta florilor (raspunsul corect)

5. De ce este bine sa evitam combinarea unor flori considerate narcisiste, ca lalelele, cu alte flori in aceeasi vaza?
  Din motive estetice, de compozitie
  Produce ofilirea rapida a florilor narcisiste, spre exemplu, a lalelelor (raspunsul corect)
  Accelereaza inflorirea celor narcisiste
  Stopeaza inflorirea celor narcisiste

6. Celebra taietura in stil olandez a lalelelor are dezavantajele ei:
  Tulpinile se alungesc (raspunsul corect)
  Tulpinile se scurteaza
  Produce un miros puternic
  Florile isi pierd rezistenta dupa circa 48 de ore de la aranjarea intr-o vaza

7. Indepartarea lastarilor laterali de pe tulpina unei flori culese, asezata intr-o vaza:
  Prelungeste viata florii
  Accelereaza dezvoltarea mugurilor si previne ofilirea
  Blocheaza dezvoltarea mugurilor si accelereaza ofilirea (raspunsul corect)
  Sporeste intensitatea parfumului florii

8. La crinii culesi, anterele trebuie indepartate:
  Da, se prelungeste astfel existenta florii (raspunsul corect)
  Nu, acest lucru determina ofilirea florii
  Nu, stopeaza cresterea florii
  Puteti, dar va afecta inflorirea ulterioara a crinului

9. O bucata de cupru pusa intr-o vaza:
  Produce degradarea rapida a florilor si frunzelor
  Face ca plantele sa putrezeasca mai repede
  Creste durata de existenta a florii (raspunsul corect)
  Duce la cresterea in lungime a tulpinii

10. Ce cauzeaza caderea prematura a mugurilor la trandafiri?
  Taierea prematura a florilor (raspunsul corect)
  Prea multi nutrienti adaugati in vas
  Cresterea tulpinii
  Prea mult potasiu degajat in procesul de dezvoltare

Scor: Fiecare raspuns corect se noteaza cu 1 punct. In total se pot obtine maximum 10 puncte.

Interpretarea rezultatelor:

Intre 0 si 3 puncte: Cu tine, pana si cactusii se ofilesc! Cunostintele tale despre flori sunt limitate, dar nimeni nu s-a nascut invatat. Afla mai multe despre aceste minunate creatii ale naturii! Florile ne ajuta sa combatem stresul, infrumusetandu-ne casa! Sunt o importanta sursa de oxigen, iar datorita lor respiram mai bine. Iata doar cateva din avantajele pe care ti le aduc cateva ghivece cu flori in casa, dar si in viata ta! Urmeaza un curs de profil si descopera o noua lume!

Intre 4 si 7 puncte: Ai cunostinte generale in domeniul ingrijirii florilor, dar ai nevoie acum si sa inveti anumite subtilitati. Poti sa-i surprinzi pe cei dragi cu aranjamentele sau buchetele create chiar de tine! Poti sa faci din ghivecele tale preferate o adevarata mini-gradina interioara! Sau poti incepe sa amenajezi chiar gradina de langa casa ta! Urmeaza un curs de profil si vei avea numai de castigat!

Intre 8-10 puncte: Florile au fost mereu importante pentru tine, iar in timp ai invatat sa le ingrijesti. Acum poti transforma acest hobby intr-o activitate permanenta care sa-ti aduca venituri suplimentare sau sa fie chiar o alternativa profesionala. Ca specialist, numeroase oportunitati se vor ivi, cu siguranta, fiindca florile insotesc un om in toate momentele speciale din viata lui! Mult succes!

Cât de bine știți să utilizați calculatorul?


Cunostintele IT sunt esentiale astazi, indiferent de domeniul in care activati. Pana si copiii au invatat sa foloseasca un computer! Daca nu ati avut ocazia sa studiati calculatorul, alegeti rapid un curs de profil. Insa, mai intai testati-va cunostintele!
Alegeti varianta corecta!

1. Touch pad-ul si scannerul sunt dispozitive periferice:
  de intrare (raspunsul corect)
  de iesire
  de intrare/iesire

2. In programul PowerPoint, pentru a transforma un diapozitiv de tip titlu in diapozitiv de tip lista cu marcatori, vom folosi:
  fereastra Apply Design Template
  fereastra New Slide
  fereastra Slide Layout (raspunsul corect)

3. Pentru a ne configura un cont de e-mail in programul Outlook Express:
  vom folosi sectiunea Connection a ferestrei Options
  vom activa optiunea Adress Book din meniul Tools
  vom folosi sectiunea Mail a ferestrei de Internet Accounts (raspunsul corect)

4. Care dintre urmatoarele afirmatii este adevarata?
  RAM este o memorie care poate fi doar citita
  RAM contine programe care se incarca la pornirea calculatorului
  RAM este o memorie volatila, iar ROM este nevolatila (raspunsul corect)

5. Un sistem de operare este:
  Un program care gestioneaza doar resursele hardware ale calculatorului
  Un program care gestioneaza si controleaza toate resursele calculatorului (raspunsul corect)
  Un program cu ajutorul caruia putem prelucra date

6. Care dintre urmatoarele combinatii de taste, apasata de doua ori succesiv, corespunde activarii optiunii Windows Security?
  Ctrl+Esc
  Alt+Ctrl+Shift
  Alt+Ctrl+Del (raspunsul corect)

Daca nu prea v-ati descurcat la acest test, mai aveti o sansa! Alegeti unul dintre cursurile de informatica ale Institutului Eurocor care va vor ajuta sa va initiati in acest domeniu: Operator Calculator (Introducere Prelucrare si Validare Date), Windows Word Excel si Internet, Calculatoare pentru Certificare Europeana. In scurt timp veti dobandi cunostinte adecvate oricarei profesii ce presupune utilizarea calculatorului.
Daca ati obtinut rezultate bune la acest test, aveti acum sansa de a deveni un profesionist in domeniul IT. Aveti la dispozitie cursurile: Design si Programare Web, Administrator de Retea, Grafica pe Calculator (CorelDraw Photoshop InDesign), Internet, Operator DTP, Web Design, Initiere in Programare.

Ce fel de vacanta ti se potriveste?

Concediul se apropie si nu te-ai hotarat unde sa-ti petreci vacanta? Completand un scurt test psihologic, vei descoperi ce destinatie este ideala pentru tine in functie de personalitatea ta!

Alege varianta de raspuns care te caracterizeaza:

1. Intr-o zi obisnuita vreau sa realizez:
  majoritatea obiectivelor, dar sa-mi ramana timp si pentru odihna (A)
  cat mai multe lucruri placute, vreau sa ma distrez la maximum mereu (B)
  totul, trebuie sa ne depasim in fiecare zi limitele (C)
  mai ales sarcinile de serviciu, cariera e pe primul plan (D)

2. Pe o insula exotica, izolata, as lua cu mine 3 lucruri:
  alimente, trusa de prim-ajutor, o barca pneumatica (A)
  crema pentru plaja, un casetofon, talismanul norocos (B)
  o harta a comorilor, o arma, cartea preferata (C)
  laptopul, mobilul, bani (pana si bastinasii au auzit de ei!) (D)

3. Din vacante peste hotare este bine sa ma intorc cu:
  suveniruri si cadouri pentru cei dragi (A)
  amintiri de povestit nepotilor peste ani (B)
  multe fotografii (C)
  un mini-studiu al pietei locale, noi oportunitati de afaceri (D)

4. Cand spun carte, ma gandesc la:
  cultura, romanele preferate (A) (
  carti de joc (B)
  ghid turistic, dictionare (C)
  carte de credit (D)

5. Imi place sa ma uit la:
  stiri, dar si show-uri relaxante (A)
  canale muzicale, emisiuni cu vedete (B)
  documentare despre lucruri inedite (C)
  stiri, emisiuni economice, dezbateri politice (D)

6. Nu suport:
  minciuna si lenea (A)
  pesimismul si singuratatea (B)
  inchistarea si lipsa de cultura (C)
  dezordinea si delasarea (D)

Majoritatea A: TURISM CLASIC - Esti o persoana responsabila, care stie ce vrea, dar in acelasi timp sensibila si sentimentala. Te caracterizeaza moderatia in tot ceea ce faci. Familia, prietenii, oamenii in general sunt mai importanti pentru tine ca locurile. Recomandari: drumetii cu prietenii prin orase istorice din Romania, un apartament inchiriat la mare sau la munte pentru familie sau grupul de prieteni, excursii peste hotare care imbina vizitarea obiectivelor turistice cu zile libere.

Majoritatea B: TURISM FUN - Ai o mentalitate orientata spre nou si o energie debordanta. Ai grija, uneori ai chiar tendinta sa fugi de realitate, iar superficialitatea iti poate aduce necazuri. In concediu poti sa evadezi in lumea distractiei fara griji! Recomandari: statiuni de pe litoralul romanesc sau din alte tari, zone animate, cu multe cluburi, discoteci si parcuri de distractie, hoteluri all inclusive, excursii in orase faimoase pentru centrele de shopping. Nu uita aparatul de fotografiat, ca sa ai cu ce te lauda pe Facebook!

Majoritatea C: EXPLORATOR - Viata in sine este pentru tine o insula care merita sa fie explorata, o vesnica provocare. Esti o persoana creativa si iti place sa cauti ceea ce este dincolo de lucruri. Vine concediul si vrei sa descoperi ceva nou! Alege excursii in locuri inedite, pline de istorie si legende. Temple misterioase, castele de poveste, muzee pline de secrete te asteapta sa le descoperi! Economiseste bani din timp pentru excursiile mai indepartate, o vacanta clasica te va plictisi cu siguranta!

Majoritate D: TURISM BUSINESS - Esti o fire extrem de rationala, nu iti plac dulcegariile si nu ai rabdare. Iti este practic imposibil sa lasi o zi sa treaca fara sa faci ceva util! Alege pachete turistice de weekend, in tara sau peste hotare. In vacantele mai lungi, opteaza pentru hoteluri de firma de la companii mari, cu dotari business. Aici poti ramane conectat la realitate si ai presa economica la zi, in timp ce partenerul sau familia se relaxeaza la piscina! Un sfat: nu uita ca viata e scurta si merita traita din plin! Relaxeaza-te macar in concediu!

Testeaza-ti cunostintele de marketing!

Notiunile de marketing te ajuta in dezvoltarea afacerii sau a departamentului, indiferent de domeniul de activitate al companiei. Cat de bine poti sa valorifici notiunile de marketing pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului? Ar trebui sa urmezi un curs de marketing? Esti deja un specialist? Completeaza testul urmator si vei afla la ce nivel ai ajuns din punct de vedere al cunostintelor de marketing!

1. Obiectivele planului de marketing trebuie sa fie:
  multe
  acceptabile
  masurabile (raspunsul corect)

2. Pozitionarea unui produs reprezinta:
  strategia unei companii in vederea atingerii obiectivelor
  locul pe care un produs il ocupa pe raft
  locul pe care un produs il ocupa relativ cu produsul/ele concurentei in mintea consumatorilor (raspunsul corect)

3. Tintirea pietei are loc dupa:
  pozitionarea pe piata
  segmentarea pietei (raspunsul corect)
  realizarea mixului de marketing

4. Un segment de piata este:
  cel mai mic grup omogen posibil de identificat
  cel cai mare grup eterogen posibil de identificat
  cel mai mare grup omogen posibil de identificat(raspunsul corect)

5. Un mesaj prin e-mail atat de interesant incat receptorii initiali il trimit mai departe altor persoane, fara implicarea sau controlul companiei ce il lanseaza se numeste:
  marketing direct
  marketing societal
  marketing viral (raspunsul corect)

6. Mediul de marketing cuprinde:
  mediul extern
  micromediul, macromediul si mediul intern (raspunsul corect)
  macromediul si mediul intern

7. Abilitatea oamenilor de a filtra informatiile la care sunt expusi se numeste:
  atentie selectiva (raspunsul corect)
  distonanta cognitiva
  memorie selectiva

8. Legea lui Paretto (eficienta maxima cu efort minim) spune ca:
  20% dintre clienti aduc 80% din veniturile unei companii (raspunsul corect)
  30% dintre clienti aduc 70% din veniturile unei companii
  50% dintre clienti aduc 50% din veniturile unei companii

9. Din punctul de vedere al marketingului, cererea de cursuri este:
  elastica
  inelastica (raspunsul corect)
  elastica si inelastica

10. Din punctul de vedere al marketingului, un magazin de pantofi are o gama de produse:
  lunga
  profunda (raspunsul corect)
  lata

Scor: Fiecare raspuns corect se noteaza cu un punct. In total se pot obtine maximum 10 puncte.

Interpretarea rezultatelor:

Intre 0 si 3 puncte: Cu siguranta marketingul nu este domeniul tau forte. Insa, nu uita ca astazi traim intr-o lume dominata de marketing, in care trebuie sa stim sa ne vindem inclusiv propria imagine pentru a avea succesul dorit. Urmeaza un curs de profil si imbunatateste-ti cunostintele intr-un domeniu esential, indiferent de jobul tau actual. Vei avea numai de castigat!

Intre 4 si 7 puncte: Te descurci binisor la capitolul marketing, dar este pacat sa te opresti aici. Cunostintele aprofundate in acest domeniu iti vor fi cu siguranta de folos si te vor ajuta sa progresezi in cariera. Nu lasa pe maine ce poti face astazi! Cu putin efort, urmand un curs in domeniu, vei putea ajunge chiar specialist marketing! Mult succes!

Intre 8 si 10 puncte: Ai cunostinte solide de marketing. Poti deveni usor un specialist in domeniu, asa ca investeste in educatia ta incepand chiar de astazi! Marketingul se reinventeaza pe masura ce trece timpul! Invata sa fii cu un pas inaintea concurentei! Norocul iese mereu in calea celor perseverenti. Numai bine!

Ce profesie este ideala pentru dvs.?


Urmati-va oricand vocatia, chemarea. Nu abordati meserii la moda sau meserii conjuncturale, doar ca sa faceti ceva. Si acestea sunt cauza frustrarilor, revoltelor fara obiect, a esecurilor.
Rezolvati acest test pentru a afla ce domeniu vi se potriveste.
Pentru fiecare din enunturile urmatoare alegeti DA, in cazul in care va caracterizeaza situatia respectiva, sau NU, daca nu va reprezinta.


1. Imi place mai mult sa construiesc ceva decat sa citesc o carte.
  Da
  Nu

2. Imi place sa rezolv probleme si sa gasesc solutii pentru situatiile dificile.
  Da
  Nu

3. Imi place sa-I ajut pe altii cand au nevoie.
  Da
  Nu

4. Pentru mine, cea mai buna metoda de a invata lucruri noi este de a citi ceva referitor la subiectul respectiv.
  Da
  Nu

5. Imi place munca manuala.
  Da
  Nu

6. Imi place sa fiu sef de grup.
  Da
  Nu

7. Prefer sa cunosc toate datele unei probleme inainte de a ma implica in rezolvarea ei.
  Da
  Nu

8. Imi place sa am grija de altii
  Da
  Nu

9. Imi place sa concep, sa inventez si sa creez lucruri noi.
  Da
  Nu

10. Imi place sa ma exprim prin arta, muzica sau scris.
  Da
  Nu

11. Mi-ar placea o munca in care as putea fi in relatie cu altii toata ziua.
  Da
  Nu

12. Imi place sa lucrez cu materiale si echipamente.
  Da
  Nu

13. Imi face placere sa aflu fapte si idei noi.
  Da
  Nu

14. Cooperarea cu altii imi pare o stare fireasca.
  Da
  Nu

15. Caut sa descopar cum functioneaza lucrurile demontandu-le.
  Da
  Nu

16. As alege sa lucrez cu masini si obiecte mai degraba decat cu oameni.
  Da
  Nu

17. Reusesc in mod obisnuit sa influentez oamenii sa faca lucrurile in felul meu.
  Da
  Nu

18. Imi place sa construiesc si sa repar obiecte.
  Da
  Nu

19. Cercetarea pe care trebuie sa o efectuez pentru a-mi realiza proiectele imi convine.
  Da
  Nu

20. Imi place sa intru in relatie cu oamenii.
  Da
  Nu

21. Caut sa gasesc noi idei si noi modalitati de a efectua lucrurile.
  Da
  Nu

22. Solicit parerea altora.
  Da
  Nu

23. Imi place sa invat sa folosesc diverse instrumente/echipamente.
  Da
  Nu

24. Imi este usor sa urmaresc instructiuni scrise.
  Da
  Nu

PROFIL TEHNIC
Daca ati raspuns DA la enunturile 1, 5, 9, 12, 15, 16, 18 si 23, inseamna ca va atrag ocupatiile in care accentul se pune pe partea practica, iar sarcinile sunt fixe si clare. Sunteti o persoana logica, aveti nevoie de un scenariu de lucru bine stabilit. Vi se potrivesc domenii ca: mecanica, productie utilaje, constructii, reparatii si intretinere, transporturi, mestesuguri si tehnologie.

PROFIL SOCIAL
Daca ati raspuns DA la enunturile 3, 6, 8, 11, 14, 17, 20 si 22, inseamna ca sunteti o persoana orientata spre ceilalti, care vrea sa schimbe ceva in viata oamenilor din jur si care se implica in societate. Va place sa lucrati cu oamenii. Vi se potrivesc profesii in domenii precum: medical, educare si formare, asistenta si consiliere, religie.

PROFIL CREATIV
Daca ati raspuns DA la enunturile 2, 4, 7, 10, 13, 19, 21 si 24, inseamna ca sunteti o persoana creativa, cu multa imaginatie, care se bazeaza pe propriile forte si stie sa fie, atunci cand trebuie, un adevarat luptator. Va place sa fiti in centrul atentiei si aveti perseverenta necesara pentru a trece peste obstacole sau a-i convinge pe altii. Puteti alege domenii ca: arte si spectacole, afaceri si finante, cercetare stiintifica, vanzari si servicii, turism, drept.

Ești o persoană de succes?

În ce măsură consideri că ai putea să te integrezi armonios într-o mare companie? Acest test psihologic te va ajuta să găsești rețeta succesului!



1. Iti place sa mergi la serviciu?
  A. Da
  B. Uneori
  C. Mai degraba m-as lupta cu niste crocodili, dar am de platit ratele la casa

2. Colegii tai au acelasi mod de gandire?
  A. Da
  B. Exista diferente de opinii
  C. Da, sunt la fel de nemotivati

3. Ce fel de atmosfera exista la locul de munca?
  A. Toata lumea colaboreaza
  B. Ne intelegem bine
  C. Trebuie sa port armura

4. Traiesti viata din plin?
  A. Da
  B. Uneori
  C. Nu, dar compensez prin altceva

5. Cu cate dintre marile companii europene consideri ca ai putea lucra?
  A. Cu peste 250
  B. Sub 250
  C. Sunt legat de compania la care lucrez.

6. Care a fost evolutia carierei tale in ultimii 5 ani?
  A. Am acumulat experienta si imi asum mai multe responsabilitati
  B. Am acumulat experienta
  C. Am mai mult de lucru

7. Cum ai aprecia ascensiunea ta profesionala?
  A. Am invatat sa fiu mai flexibil
  B. Am invatat din propriile greseli
  C. Am invatat sa fiu vigilent

8. Esti multumit de progresele pe care le-ai facut?
  A. Mi-am cultivat abilitatile tehnice si manageriale
  B. Mi-am cultivat abilitatile
  C. M-am ales cu un ulcer la stomac

9. Urmezi cursuri de specializare?
  A. Ca parte a unui program de dezvoltare
  B. Doar ocazional
  C. Urmaresc cursurile sau emisiunile de specialitate difuzate la diverse televiziuni

10. Ai curajul sa pui in practica ultimele noutati?
  A. Da, daca este in interesul clientului
  B. Cateodata
  C. Seful meu considera ca noutatile pot fi tentante, dar in practica cel mai sigur drum este cel deja cunoscut

Majoritate A: Ai deja o slujba care iti aduce satisfactii. Esti o persoana orientata spre succes, perseverenta, care stie ce vrea si se implica in diverse proiecte pentru a promova. A urca pe scara ierarhiei sociale este un lucru bun, atat timp cat nu iti afecteaza viata personala. Ai grija sa nu devii obsedat de a obtine succesul cu orice pret si sa incepi sa faci concesii radicale. In viata unui om sunt si alte lucruri importante: partenerul, familia, prietenii, momentele de relaxare. Oamenii obsedati de profesie pot sfarsi prin a ramane singuri, izolati si nefericiti. Invata sa imbini atentia acordata carierei cu grija pentru cei dragi, pentru a avea succes pe toate planurile!

Majoritatea B: Ai putea face mai mult pentru a obtine succesul pe care-l meriti. Esti o persoana concesiva si comunici usor cu ceilalti. Ai cu siguranta numeroase calitati profesionale, precum si capacitatea de a fi un bun coleg, de a lucra in echipa. In schimb, mai ales in conditiile actuale de concurenta crescuta pe piata muncii, este vital sa inveti sa te autopromovezi mai bine, sa iti vinzi imaginea profesionala. Nu neglija aspectele marunte, dar atat de importante in redactarea CV-ului, tinuta la birou sau la interviu, participarea la proiectele mari ale firmei, dar si la o banala pauza de cafea unde poti afla noutati... Succesul nu va intarzia sa apara.

Majoritatea C: Nivelul profesional actual nu este, cu siguranta, cel la care ai visat. Din pacate, ai acumulat multa frustrare si te simti blocat intr-un cerc vicios. Nu uita ca, desi nu poti schimba trecutul, viitorul depinde de tine, de hotararile pe care le ei acum! Incepe chiar astazi sa schimbi ceva in viata ta! Urmeaza un curs de recalificare intr-o profesie actuala sau un curs de limbi straine si cauta-ti un job mai bun! Trebuie sa inveti sa lupti pentru visele tale, sa te automotivezi, sa iesi in calea succesului. Nu mai sta pe ganduri, actioneaza!

Ce părere aveți despre... dvs. inșivă?

Răspunsurile pe care le veți acorda cu maximă sinceritate la întrebările următoare vă vor ajuta să aflați dacă, și în ce măsură, sunteți multumiți de propria persoană.

1. V-ati gandit vreodata cum ar fi sa va nasteti din nou si sa luati viata de la capat?
  Da
  Nu

2. Spuneti frecvent: Asta mi se poate intampla doar mie!, atunci cand nu va reuseste ceva?
  Da
  Nu

3. Va face placere sa aflati ca sunteti invidiat?
  Da
  Nu

4. Va deranjeaza daca aflati ca sunteti considerat un om plicticos si antipatic?
  Da
  Nu

5. Gasiti o oarecare consolare in faptul ca si cunostintelor li s-au intamplat aceleasi lucruri neplacute ca si dumneavoastra?
  Da
  Nu

6. Suferiti cand constatati ca o anumita treaba a mers mult mai bine fara participarea dvs.?
  Da
  Nu

7. Doriti deseori sa castigati o suma mare de bani la loterie?
  Da
  Nu

8. Vi se accelereaza pulsul cand aflati ca rudele sau prietenii dvs. au facut o cumparatura scumpa?
  Da
  Nu

9. Va place sa va exprimati opiniile in prezenta unui mare auditoriu?
  Da
  Nu

10. Aveti vreun hobby?
  Da
  Nu

Acordati-va punctajul in functie de raspunsurile date. Adunati rezultatele obtinute la fiecare intrebare. Aceasta suma este punctajul dvs. final.

1.DA - 4 puncte, NU - 16 puncte
2.DA - 6 puncte, NU - 12 puncte
3.DA - 16 puncte, NU - 2 puncte
4.DA - 3 puncte, NU - 12 puncte
5.DA - 18 puncte, NU - 5 puncte
6.DA - 2 puncte, NU - 16 puncte
7.DA - 4 puncte, NU - 2 puncte
8.DA - 1 punct, NU - 12 puncte
9.DA - 16 puncte, NU - 3 puncte
10.DA - 18 puncte, NU - 5 puncte

Interpretarea rezultatelor

Peste 120 de puncte: Sunteti excesiv de multumit de dumneavoastra insiva si, indiscutabil, dovediti lipsa de spirit autocritic si capacitate scazuta de autoevaluare realista. Incercati sa va autoanalizati comportamentul in diverse situatii, pentru a putea comunica mai bine cu ceilalti. Supraevaluarea meritelor dvs. poate duce la adevarate blocaje in relatiile cu cei din jur si la nenumarate probleme in cuplu. Increderea in dvs. insiva are, evident, si multe aspecte pozitive: sunteti un luptator, depasiti usor greutatile, aveti initiative diverse, va place sa actionati si va adaptati cu usurinta la schimbari. Valorificati-va energia prin implicarea in proiecte care sa presupuna lucrul cu oamenii, pentru a va exersa abilitatile de comunicare si a-i intelege mai bine pe ceilalti!

Intre 60 si 120 puncte: Aveti o parere buna despre dvs. insiva, fara a exagera, fara a fi increzut. Moderatia va caracterizeaza in tot ceea ce faceti si aveti abilitati empatice, reusind sa-i intelegeti pe cei din jur. Nu strica insa sa descoperiti daca reactiile va sunt intr-adevar proprii sau sunt dictate de cu totul alte ratiuni! Adesea, din dorinta de a face o impresie buna, ne ascundem adevaratele sentimente, dar acestea raman prinse in inconstient si izbucnesc la suprafata cand ne asteptam mai putin. Nu uitati sa va relaxati, sa va bucurati de lucrurile marunte, sa petreceti mai mult timp cu familia. Adevarata incredere in noi insine inseamna liniste sufleteasca!

Sub 60 de puncte: Sunteti o persoana nemultumita de sine. Straduiti-va sa va dobanditi increderea in fortele proprii. Nu porniti de la ideea ca soarta va este potrivnica. Amintiti-va permanent de vechea zicala: Ajuta-te singur daca vrei sa te ajute Cel de sus! E usor sa gasesti scuze pentru propriile greseli, sa dai vina pe destin sau pe ceilalti, e adesea mult mai greu sa lupti cu tine insuti. Analizand obiectiv situatiile veti vedea ca se gasesc mereu solutii, dar trebuie sa va implicati mai mult. Porniti in cea mai frumoasa, dar si cea mai solicitanta calatorie, aceea spre dumneavoastra insiva! Veti avea numai de castigat!