marți, 6 august 2013

Cunostintele necesare in stiinta si tehnologie

Cunostintele necesare in stiinta si tehnologie includ principii de baza ale lumii naturale, concepte stiintifice fundamentale, metode si principii, tehnologie, produse si procese tehnologice, precum si o intelegere a impactului pe care il au stiinta si tehnologia asupra lumii naturale. Aceste competente ar trebui sa permita individului sa inteleaga mai bine avansarile, limitarile si riscurile teoriilor stiintifice, aplicatiilor si tehnologiilor in intreaga societate (referitor la luarea de decizii, valori, intrebari morale, cultura etc.).
Deprinderile includ capacitatea de a utiliza instrumente si masini tehnologice, precum si date stiintifice, in vederea atingerii scopului sau de a ajunge la o decizie sau concluzie bazata pe dovezi. Indivizii trebuie sa fie capabili sa recunoasca trasaturile esentiale ale cercetarii stiintifice si sa aiba capacitatea de a comunica concluziile si ratiunea care i-au condus catre ele.
Sub aspectul atitudinii, aceasta competenta presupune apreciere si curiozitate critica, interes in probleme de etica si respect pentru securitate/siguranta si durabilitate, in special in ceea ce priveste progresul tehnologic si stiintific referitor la sine, familie, comunitate si probleme globale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu