duminică, 26 octombrie 2014

Matematica este obiectul de învatamânt care actioneaza asupra tuturor trasaturilor definitorii ale gândirii moderne

În etapa actuala a dezvoltarii stiintei, procesului de învatamânt îi devin necesare anumite modalitati noi care sa-l faca mai operativ si mai usor racordabil nevoilor vietii, prin perfectionarea continutului si tehnicii didactice.
            Matematica a jucat un rol important în istoria gândirii. Secole de-a rândul marii gânditori au fost cu deosebire atrasi de întrebari cum ar fi: "Care este natura obiectelor matematice?", "Cum se poate, dobândi perspicacitate matematica", "Ce face din matematica o stiinta aplicabila ?".
Matematica este obiectul de învatamânt care actioneaza asupra tuturor trasaturilor definitorii ale gândirii moderne: practica globala, modelatoare, pluridisciplinara, prospectiva, etc. de aceea are un rol deosebit în dezvoltarea intelectuala a omului. Cultura matematica devine azi din ce în ce mai necesara,    aplicându-se în cele mai variate domenii ale stiintei si practicii.
            Perioada micii scolaritati este cea în care are loc o constituire si dezvoltare intensa a unor algoritmi ai activitatii intelectuale. Prin intermediul algoritmilor se creeaza una din conditiile elaborarii rapide de decizii logice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu