duminică, 26 octombrie 2014

Matematica este unul din obiectele de baza în care se formeaza notiunile elementare

Cunoasterea procesului, a regulii, a formulei, constituie cheia rezolvarii rapide si corecte a numeroase cazuri particulare, situatii, probleme.
Învatarea matematicii la clasele mici se face prin integrarea acesteia în ansamblul activitatii copilului. Operatiile aritmetice iau nastere ca operatii concrete, efectuate pe un material concret, iar problemele de calcul aritmetic sunt abstractii ale unor probleme luate din lumea concreta.
Studiul teoretic si practic al matematicii, bazat pe rezolvarea unor probleme reale din viata, care contribuie la aplicarea unor notiuni matematice, conduce la rezultate superioare în însusirea acestui obiect de învatamânt. "Situatiile problematice, locuri matematice, exersarea capacitatilor intelectuale, atesta deosebita valoare formativa a acestei discipline scolare în structurarea deprinderilor de activitate intelectuala, în dezvoltarea gândirii, memoriei si a imaginatiei, în formarea unor trasaturi de personalitate (vointa, perseverenta, simtul ordinii, al disciplinei în munca, etc.), indispensabile integrarii în ciclurile scolare urmatoare, în vita activa în general" 1).
Matematica este unul din obiectele de baza ale ciclului primar în care se formeaza notiunile elementare cu care copilul va opera pe tot parcursul vietii.
Dragostea pentru acest obiect se poate trezi la scolarul mic prin stimularea sistematica a gândirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu