marți, 14 mai 2013

Piureul de țelină

Piureul de țelină este un preparat bogat în fibre care se potrivește foarte bine cu o friptură la cuptor, în special de pui, și a cărui pregătire durează câteva minute.
Există mai multe rețete pentru piureul de țelină, în funcție de varietatea de legume utilizate, dar şi de modul de preparare. Yahoo! News vă prezintă astăzi două dintre cele mai simple moduri în care puteți obține un piure delicios.
Piure rustic de țelină, cu usturoi şi ardei iute
Ingredientele de care aveți nevoie, pentru 4 porții, sunt: 5 linguri de ulei de măsline, 4 căței de usturoi tăiați fin, 2 ardei iuți roșii curățați de semințe şi tăiați mărunt, câteva fire de cimbru, 2 căpățâni mici de țelină (sau una mare) curățate şi tăiate în cuburi cu latura de 1 cm și puțin vin alb (opțional).
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare şi se adaugă usturoiul, amestecând timp de un minut. Se adaugă ardeiul iute, cimbrul şi țelina. Se amestecă totul în tigaia cu ulei, apoi se asezonează cu sare şi piper. Se dă focul la minimum, se acoperă tigaia şi se lasă totul la înăbușit timp de 40 de minute, amestecând din când în când. Se adaugă apoi vinul sau puțină apă, dacă începe să se prindă. Se ia țelina de pe foc când este suficient de moale. Se zdrobește apoi cu o lingură de lemn şi se stropește cu puțin ulei de măsline.
Piure de țelină cu morcov
Aveți nevoie de o țelina mare, un cartof, un morcov, sare, piper, unt şi lapte. Se pun la fiert legumele curățate şi tăiate în bucăți. Când sunt gata, se scurge apa şi se strivesc legumele cu o furculiță, se adaugă untul, laptele şi se amestecă. Se adaugă sare şi piper după gust. Se poate adăuga puțin pătrunjel tocat foarte fin. Se servește fierbinte cu o lingură de smântâna deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu