luni, 6 mai 2013

SARBATORI FERICITE!

  • Ingrediente

    Ingrediente pentru chifle:
    600 g faina
    350 ml lapte caldut
    2 1/2 lingurite drojdie uscata
    28 g unt
    1 lingurita zahar
    1 1/2 lingurita sare
    Pt uns
    1 galbenus
    4 linguri lapte
    Pentru umplutura:
    500 g branza telemea
    100 g unt
    2 oua intregi
    2 linguri faina
    foarte putin lapte(cam 2-3 linguri)
  • Mod de preparare

    Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut, se adauga sarea, untul, apoi se pune faina si se framanta un aluat elastic si deloc lipicios. Se lasa sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
    Apoi se framanta din nou aluatul si se rup cu mana 32 bucati din el. Eu rup asa:  intai in doua, apoi fiecare parte iar in doua  si tot asa... ajungand la 32 bucati.
    Daca vreti sa faceti outele, se rotunjesc cu mainile bucatelele de aluat, dar nu mult...daca sunt perfect rotunde nu mai arata a oute.
    Pentru umplutura amestecam mai intai untul cu branza, adaugam ouale, faina si laptele si amestecam bine pana rezulta o pasta omogena.
    Luam fiecare bucata ovala de aluat si punem in mijloc umplutura, impingem cu degetul si o acoperim cu aluat, modelam din nou in forma ovala. Daca le lasam in aceasta forma vom obtine niste chifle ovale, dar daca cu ajutorul foarfecei de bucatarie taiem orizonal de doua ori (pentru doua urechi) si punem in varf doua bobite de piper in locul ochilor, vom obtine niste chifle in forme de iepurasi absolut minunate.
    Lasam chiflele astfel formate in tava la crescut pentru 20-30 de minute, dupa care le ungem cu ou amestecat cu lapte, si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30-35 de minute.

  • Mod de servire

    Servim chiflele umplute cu branza iepurasi pe masa de Paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu