luni, 27 mai 2013

Tort de bezea cu ciocolata si curmale

Ingrediente
  • cacao
  • 4 albusuri de ou, la temperatura camerei
  • 125 g de zahar brun
  • 200 g de ciocolata neagra, taiata marunt
  • 100 g de alune, sfarmate
  • 100 g de nuci pecan, sfarmate
  • 200 g de curmale, taiate marunt
  • 5 ml de esenta de vanilie
  • 250 ml de smantana
  • 30 g de zahar
  •  Mod de preparare
    1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava de 20 cm cu ulei. Presara cacao si lasa deoparte.
    2. Bate albusurile intr-un castron pana se intaresc. Adauga zaharul cate o lingura, treptat.
    3. Rade ciocolata foarte fin. Adauga alunele si nucile sfaramate fin si curmalele. Toarna esenta de vanilie.
    4. Pune amestecul in tava si lasa la cuptor timp de 45 de minute. Lasa la racit.
    5. Bate smantana impreuna cu zaharul si serveste tortul impreuna cu aceasta glazura si cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu