luni, 20 mai 2013

Tort cu portocală și struguri




INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4/5 dintr-un cub de margarina Rama Maestro (200g)
  • 4/5 pahar cu zahar (200g)
  • sucul si coaja de la 1 portocala (1/2 pahar)
  • 4 oua
  • 2/3 pahar cu faina (110g)
  • 2/3 pahar cu migdale macinate
  • 1.5 lingurita de praf de copt
  • Crema de portocale:
  • 500 ml de smantana 30% grasime
  • 250g de branza mascarpone
  • 1 jeleu de portocale
  • 2 linguri de zahar pudra
  • in plus:
  • 2 portocale
  • 500g de struguri fara samburi
  • 2 linguri de migdale sub forma de fulgi

MOD DE PREPARARE

  • 1 Pregatiti aluatul. Separati galbenusurile de albusuri. Amestecati margarina Rama Maestro cu zahar. Adaugati galbenusurile separat. Continuati sa amestecati si adaugati faina cu praful de copt, migdalele macinate si sucul cu coaja de portocala. Bateti albusurile si amestecati-le incet cu crema rezultata.
  • 2  Ungeti doua tavi de tort (cu diametrul de 24 cm) cu margarina Rama Maestro si presarati putina faina. Impartiti aluatul in doua parti si puneti-le in tavile de tort. Coaceti pentru aproximativ 30 de minute la 180°C. Lasati prajitura sa se raceasca.
  • 3 Pregatiti compozitia. Dizolvati jeleul in cele 2/3 pahar cu apa fiarta si lasati amestecul sa se raceasca. Bateti smantana cu zaharul vanilat pana obtineti o frisca. Continuati sa amestecati si adaugati o lingura de branza si jeleu pentru stabilizare.
  • 4 Acoperiti unul dintre blaturile coapte cu jumatate din amestesc. Introduceti strugurii si adaugati al doilea blat copt si restul de amestesc
  • 5 Curatati portocalele de coaja si desfaceti-le in bucatele. Prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie uscata.
  • 6 Decorati prajitura cu bucatelele de portocala si struguri. In cele din urma, presarati fulgii prajiti de migdale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu