duminică, 27 aprilie 2014

Foietaj cu crema de vanilie si piersici



Ingrediente

o foaie de aluat foietaj
un borcan de piersici in compot
Crema:
2 galbenusuri
4 linguri zahar brun
2 linguri amidon
200 ml lapte
o lingurita extract de vanilie
Glazura:
un plic tort gelee dr. oetker, transparent
250 ml compot de piersici sau apa
o lingura de zahar


Mod de preparare

Se prepara mai intai crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele fierbinte, amestecand cu telul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se lasa la racit. Vanilia se adauga cand crema este rece. Piersicile se pun intr-o strecuratoare si apoi se taie felii. Foietajul se intinde usor cu sucitorul pana se mai mareste putin foaia. Se aduna marginile cu degetele formandu-se o bordura de jur imprejur. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit pana se rumeneste usor. Se scoate foietajul si se lasa la racit. Se preseaza usor cu mana pentru a-l aplatiza, pentru ca se va umfla la coacere. Se unge apoi cu crema de vanilie. Se aseaza deasupra piersicile si se prepara glazura dupa intructiunile de pe ambalaj, apoi se toarna deasupra. Se pune tarta la rece cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu