miercuri, 2 aprilie 2014

Teoria privind inteligențele multiple

              Termenul de teorie oscilează între două sensuri foarte diferite. Printre specialiștii în științe fizice, termenul este rezervat unui set explicit de afirmații legate conceptual, a căror validitate individuală și colectivă se poate evalua prin experimentare sistematică. Printre nespecialiști, termenul este folosit în mod instictiv pentru orice set de idei prezentate oral sau în scris - întrebat despre creșterile bursei, omul de pe stradă bursei, omul de pe stradă spune:"Am eu o teorie despre asta".
             Teoria inteligențelor multiple se încadrează cumva în unul din aceste două sensuri. Nu există un set sistemstic de afirmații care ar putea fi votate de un consiliu de oameni de știință. Pe de altă parte, această teorie nu este doar un simplu set de noțiuni pe care le-am visat peste noapte.
             Testele de inteligență servesc drept capcane nu numai pentru teoreticieni ci și pentru educatori și elevi. Ele triază indivizii și limitează potențial dezvoltarea lor din acest motiv rste preferabil să fie proiactate modalități  care să ajute simultan la descoperirea și promovarea competențelor unui individ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu