vineri, 31 octombrie 2014

Halloween




duminică, 26 octombrie 2014

(1) HITURI ROMANESTI VECHI SI NOI ,DAR SUPERBE

Matematica este unul din obiectele de baza în care se formeaza notiunile elementare

Cunoasterea procesului, a regulii, a formulei, constituie cheia rezolvarii rapide si corecte a numeroase cazuri particulare, situatii, probleme.
Învatarea matematicii la clasele mici se face prin integrarea acesteia în ansamblul activitatii copilului. Operatiile aritmetice iau nastere ca operatii concrete, efectuate pe un material concret, iar problemele de calcul aritmetic sunt abstractii ale unor probleme luate din lumea concreta.
Studiul teoretic si practic al matematicii, bazat pe rezolvarea unor probleme reale din viata, care contribuie la aplicarea unor notiuni matematice, conduce la rezultate superioare în însusirea acestui obiect de învatamânt. "Situatiile problematice, locuri matematice, exersarea capacitatilor intelectuale, atesta deosebita valoare formativa a acestei discipline scolare în structurarea deprinderilor de activitate intelectuala, în dezvoltarea gândirii, memoriei si a imaginatiei, în formarea unor trasaturi de personalitate (vointa, perseverenta, simtul ordinii, al disciplinei în munca, etc.), indispensabile integrarii în ciclurile scolare urmatoare, în vita activa în general" 1).
Matematica este unul din obiectele de baza ale ciclului primar în care se formeaza notiunile elementare cu care copilul va opera pe tot parcursul vietii.
Dragostea pentru acest obiect se poate trezi la scolarul mic prin stimularea sistematica a gândirii.

Matematica este obiectul de învatamânt care actioneaza asupra tuturor trasaturilor definitorii ale gândirii moderne

În etapa actuala a dezvoltarii stiintei, procesului de învatamânt îi devin necesare anumite modalitati noi care sa-l faca mai operativ si mai usor racordabil nevoilor vietii, prin perfectionarea continutului si tehnicii didactice.
            Matematica a jucat un rol important în istoria gândirii. Secole de-a rândul marii gânditori au fost cu deosebire atrasi de întrebari cum ar fi: "Care este natura obiectelor matematice?", "Cum se poate, dobândi perspicacitate matematica", "Ce face din matematica o stiinta aplicabila ?".
Matematica este obiectul de învatamânt care actioneaza asupra tuturor trasaturilor definitorii ale gândirii moderne: practica globala, modelatoare, pluridisciplinara, prospectiva, etc. de aceea are un rol deosebit în dezvoltarea intelectuala a omului. Cultura matematica devine azi din ce în ce mai necesara,    aplicându-se în cele mai variate domenii ale stiintei si practicii.
            Perioada micii scolaritati este cea în care are loc o constituire si dezvoltare intensa a unor algoritmi ai activitatii intelectuale. Prin intermediul algoritmilor se creeaza una din conditiile elaborarii rapide de decizii logice.

Cum sa-ti ajuti copilul sa invete matematica de baza?

Cum sa-ti ajuti copilul sa invete matematica de baza?Pentru a avea succes la partile mai avansate ale matematicii, e esential ca copilul tau sa memoreze notiunile de baza pana la nivelul unor automatisme, iar acest lucru poate fi obtinut prin indemanare si exercitii repetitive, precum si cateva metode mai creative.Copiii tai isi vor putea mari eficienta prin exercitii concentrate, acestia putand ajunge mai repede sau mai tarziu la rezultate. Exista pe internet articole cu planse de lucru, tabele si jocuri online. In plus exista  in comert si o selectie variata de jocuri concepute special, carduri, postere, planse etc. care incurajeaza invatarea notiunilor matematicii de baza.

Muzica romaneasca adevarata

SLAGARE ROMANESTI - Chansons Roumaines - Romanian Hits

joi, 23 octombrie 2014

marți, 21 octombrie 2014

Ce profesie este ideala pentru dvs.?

Urmati-va oricand vocatia, chemarea. Nu abordati meserii la moda sau meserii conjuncturale, doar ca sa faceti ceva. Si acestea sunt cauza frustrarilor, revoltelor fara obiect, a esecurilor.
Rezolvati acest test pentru a afla ce domeniu vi se potriveste.
Pentru fiecare din enunturile urmatoare alegeti DA, in cazul in care va caracterizeaza situatia respectiva, sau NU, daca nu va reprezinta.


1. Imi place mai mult sa construiesc ceva decat sa citesc o carte.
  Da
  Nu (raspunsul tau)

2. Imi place sa rezolv probleme si sa gasesc solutii pentru situatiile dificile.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

3. Imi place sa-I ajut pe altii cand au nevoie.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

4. Pentru mine, cea mai buna metoda de a invata lucruri noi este de a citi ceva referitor la subiectul respectiv.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

5. Imi place munca manuala.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

6. Imi place sa fiu sef de grup.
  Da
  Nu (raspunsul tau)

7. Prefer sa cunosc toate datele unei probleme inainte de a ma implica in rezolvarea ei.
  Da
  Nu (raspunsul tau)

8. Imi place sa am grija de altii
  Da (raspunsul tau)
  Nu

9. Imi place sa concep, sa inventez si sa creez lucruri noi.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

10. Imi place sa ma exprim prin arta, muzica sau scris.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

11. Mi-ar placea o munca in care as putea fi in relatie cu altii toata ziua.
  Da
  Nu (raspunsul tau)

12. Imi place sa lucrez cu materiale si echipamente.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

13. Imi face placere sa aflu fapte si idei noi.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

14. Cooperarea cu altii imi pare o stare fireasca.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

15. Caut sa descopar cum functioneaza lucrurile demontandu-le.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

16. As alege sa lucrez cu masini si obiecte mai degraba decat cu oameni.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

17. Reusesc in mod obisnuit sa influentez oamenii sa faca lucrurile in felul meu.
  Da
  Nu (raspunsul tau)

18. Imi place sa construiesc si sa repar obiecte.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

19. Cercetarea pe care trebuie sa o efectuez pentru a-mi realiza proiectele imi convine.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

20. Imi place sa intru in relatie cu oamenii.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

21. Caut sa gasesc noi idei si noi modalitati de a efectua lucrurile.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

22. Solicit parerea altora.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

23. Imi place sa invat sa folosesc diverse instrumente/echipamente.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

24. Imi este usor sa urmaresc instructiuni scrise.
  Da (raspunsul tau)
  Nu

PROFIL TEHNIC
Daca ati raspuns DA la enunturile 1, 5, 9, 12, 15, 16, 18 si 23, inseamna ca va atrag ocupatiile in care accentul se pune pe partea practica, iar sarcinile sunt fixe si clare. Sunteti o persoana logica, aveti nevoie de un scenariu de lucru bine stabilit. Vi se potrivesc domenii ca: mecanica, productie utilaje, constructii, reparatii si intretinere, transporturi, mestesuguri si tehnologie.

PROFIL SOCIAL
Daca ati raspuns DA la enunturile 3, 6, 8, 11, 14, 17, 20 si 22, inseamna ca sunteti o persoana orientata spre ceilalti, care vrea sa schimbe ceva in viata oamenilor din jur si care se implica in societate. Va place sa lucrati cu oamenii. Vi se potrivesc profesii in domenii precum: medical, educare si formare, asistenta si consiliere, religie.

PROFIL CREATIV
Daca ati raspuns DA la enunturile 2, 4, 7, 10, 13, 19, 21 si 24, inseamna ca sunteti o persoana creativa, cu multa imaginatie, care se bazeaza pe propriile forte si stie sa fie, atunci cand trebuie, un adevarat luptator. Va place sa fiti in centrul atentiei si aveti perseverenta necesara pentru a trece peste obstacole sau a-i convinge pe altii. Puteti alege domenii ca: arte si spectacole, afaceri si finante, cercetare stiintifica, vanzari si servicii, turism, drept.

Esecul poate fi evitat! - TEST

Pentru a vedea in ce masura reusiti sa evitati esecul in viata dvs. personala si profesionala, cititi cu atentie urmatoarele 10 enunturi ale psihotestului elaborat de dr. Raj Persand.

Fiecare enunt are doua variante de raspuns: DA - ce semnifica sunt de acord si NU - nu sunt de acord.
Hotarati care dintre raspunsuri corespunde cel mai bine parerii dvs. si bifati litera corespunzatoare. Nu zaboviti prea mult asupra fiecarui enunt si completati-le in ordinea data.


1. Nu suport sa fiu ocupat toata ziua.
  Da
  Nu

2. In medie, am mai multe esecuri decat succese.
  Da
  Nu

3. Imi place in mod deosebit sa fiu laudat continuu.
  Da
  Nu

4. Nu atrag atentia asupra activitatii mele bune.
  Da
  Nu

5. Imi face bine multa distractie.
  Da
  Nu

6. Ceea ce fac este mai bun decat ceea ce sunt.
  Da
  Nu

7. Imi place mai mult sa fiu singur decat in compania celorlalti.
  Da
  Nu

8. Deseori, ma simt prins in capcana.
  Da
  Nu

9. Problemele mele nu mi se datoreaza aproape niciodata mie.
  Da
  Nu

10. Propria-mi persoana imi ajunge (ma bizui pe propriile mele forte).
  Da
  Nu

SCORUL: Adunati NU-urile, ignorand DA-urile, acordand cate 1 punct pentru fiecare raspuns NU si 0 puncte pentru fiecare raspuns DA

Interpretarea rezultatelor

7 NU-uri (7 puncte) sau mai mult: Un scor mare pentru autoanulare; desi perseverati, va si autosabotati. Va place sa aveti grija de altii si nu va simtiti bine cand cineva va acorda o atentie deosebita. Va invinuiti cand relatiile cu ceilalti se deterioreaza, va subestimati, sunteti neincrezator. Trebuie sa invatati sa va respectati, concentrandu-va asupra calitatilor pe care le aveti.

5-6 NU-uri (5-6 puncte): Nu va deranjeaza cand ceilalti incearca sa profite de dvs. Grija cu privire la ce cred altii despre dvs. va face sa va ignorati propriile interese. Sunteti suspicios si preferati sa faceti totul singur, fara a cere ajutorul. Strategia dvs. de a va autoanula este arma celor slabi. Trebuie sa va simtiti mai in voia dvs. in privinta laudelor, invatand ca nu toate complimentele sunt false sau adresate din interes.

3-4 NU-uri (3-4 puncte): Sunteti mai degraba increzator si credeti ca faceti anumite lucruri mai bine decat oricine. Va reprimati supararea pe superiori, care au tendinta de a starni lingusitorul din dvs. Uneori puteti fi o persoana care se plange si se autorespinge. Alteori credeti ca sunteti apreciat pentru ceea ce faceti si mai putin pentru ceea ce sunteti. Fiti mai realist, invatati sa cantariti corect atitudinea celorlalti!

2 NU-uri (2 puncte) sau mai putin: Considerati ca suferinta trebuie evitata, dar faptul ca nu faceti sacrificii personale va poate impiedica cariera sau distruge relatiile personale. Nu va place sa aveti grija de ceilalti si preferati sa-i faceti sa se framante. Este putin probabil sa faceti greseala de a tine la cineva care sa nu aiba aceleasi sentimente fata de dvs. Invatati sa fiti mai maleabil si sa acceptati sa le oferiti celorlalti ajutorul atunci cand au nevoie.

Inteligența verbală - test

1. Care dintre cuvintele urmatoare nu se potriveste cu celelalte?
  CASA
  COLIBA
  BIROU (raspunsul corect)
  VILA

2. Care este numele unui compozitor faimos?
  BUCH
  BICH
  BACH (raspunsul corect)
  BACHZ

3. Care este antonimul verbului A PROTEJA?
  A SIMPATIZA
  A VINDECA
  A DEMASCA (raspunsul corect)
  A SUSTINE
4. Ce litera poate fi plasata in locul semnului intrebarii? 112 (S), 547 (P), 299 (D), 308 ( ?)
  S
  T (raspunsul corect)
  D
  P

5. Ce cuvant nu se potriveste cu celelalte?
  POTOP
  PONTON
  PARAU
  POTASIU (raspunsul corect)

6. Ce litera urmeaza in acest sir logic? A D B E?
  A
  D
  F
  C (raspunsul corect)

7. Care termen nu se potriveste cu celelalte?
  USA
  NATO
  UE
    AKR (raspunsul corect)

8. Din sirul Z, W, F, H, ce litera nu se potriveste cu celelalte?
  Z
  W (raspunsul corect)
  F
  H

9. Ce cuvant completeaza seria urmatoare? MARE, LAC, ?, CANA, PAHAR
  GALEATA (raspunsul corect)
  STICLA
  STRECURATOARE
  LINGURA

10. Daca luam in consideratie ca fiind adevarata afirmatia toate masinile sunt rosii, atunci care afirmatie este, de asemenea, adevarata?
  masinile din alte tari sunt albastre
  tractoarele sunt rosii
  Fiat-urile sunt verzi
  Opel-urile sunt rosii (raspunsul corect)

11. Primavara se aseamana cu:
  PARAU
  IZVOR (raspunsul corect)
  RAU
  FANTANA

12. Ce litera poate fi pusa in loc de semnul intrebarii, in aceasta serie? 8 ( S ), 2 ( L ), 11 ( L ), 12 ( G ), 5 ( M ), 7 ( ?)
    L (raspunsul corect)
  C
  W
  P

Scor: Fiecare raspuns corect echivaleaza cu 1 punct. In total poti obtine 12 puncte.

Interpretarea rezultatelor:

Intre 0 si 3 puncte: Inteligenta verbala submedie
Intre 4 si 6 puncte: Inteligenta verbala medie
Intre 7 si 9 puncte: Inteligenta verbala de nivel mediu-inalt
Intre 10 si 12 puncte: Inteligenta verbala supramedie

Inteligente Multiple

In 1983 Howard Gardner a introdus conceptul de: Inteligente Multiple. El argumenta ca exista nu doar un singur tip de inteligenta ca cea masurata prin teste si dezvoltata in cadrul scolar, ci multiple tipuri de inteligente. El spunea: Nu intrebati cat de destepti sunteti, ci cum sunteti inteligenti. Gardner a identificat 7 tipuri de inteligenta diferite:

Inteligenta Matematica Logica
Inteligenta Interpersonala
Inteligenta Spatiala
Inteligenta Ritmica Muzicala
Inteligenta Intrapersonala
Inteligenta Kinestetica
Inteligenta Lingvistica Verbala

Lacul Vida - o minune naturala

Lacul Vida este o minune naturala nu foarte cunoscuta si frecventata de turisti. Se afla undeva aproape de localitatea Luncasprie, inconjurat de paduri, unde in mod artificial s-a creat un lac de acumulare dezvoltat pe confluenta dintre Vida si afluentul ei, Toplita.

De asemenea, ceea ce atrage in mod deosebit este si faptul ca pe suprafata de 6 ha a lacului, se oglindeste padurea ce stajuieste lacul, facand ca lacul sa aiba in functie de anotimp o culoare mirifică.



duminică, 12 octombrie 2014

PERFECTIUNE_OM_NATURA



CREATIE SI IMAGINATIE





Logaritm, adică loc aritmetic...

Logaritm, adică loc aritmetic...
Comenteaza Trimite unui prieten Imprima
Marile descoperiri geografice din secolele XV – XVI au fost posibile prin navigaţia transoceanică. 
Spre deosebire de navigaţia mediteraneeană, unde marinarul nu pierde din vedere ţărmul prea multe zile la rând,  navigaţia transoceanică presupunea luni întregi de izolare, fără alte repere decât astrele.
Că poziţia lor pe boltă, la o anume dată, poate determina cu o bună precizie poziţia navei se ştia din Antichitate, dar această legătura se făcea prin calcule implicând înmulţiri de numere mari, care puteau dura zile întregi.
Desigur, când de rezultatele calculului atârnă vieţile celor de la bord dar şi averile armatorilor, fără a mai vorbi de puterea navală a marilor state din Europa de Vest, multe persoane influente hotărăsc să exercite presiuni pentru a se pune la punct procedee matematice rapide.
Acesta a fost contextul istoric în care au apărut logaritmii, consideraţi o adevărată minune a matematicii. Emoţiona, în primul rând, capacitatea lor miraculoasă de a transforma înmulţirea în adunare. Părea prea frumos ca să fie adevărat.
Meritul descoperiri lor se împarte între scoţianul John Napier şi englezul Henry Briggs, fără a uita contribuţia elveţianului Jost Bürgi .
În esenţă, acest procedeu porneşte de la cunoscuta proprietate a înmulţirii puterilor cu aceeaşi bază care spune:

am · an = am+n

Neper a avut o idee valoroasă când a intuit că, acestă formulă, care transforma o înmulţire într-o adunare este instrumentul de care are nevoie.
Astfel, dacă avem de înmulţit două numere mari x şi y o soluţie ar fi să avem un tabel cu foarte multe numere scrise ca puteri ale unui număr a convenabil ales.
Apoi este simplu: găsesc în tabel puterile m şi n pentru care

x = am  şi  y = an,

adun puterile (m + n) şi caut în tabel valoarea lui

z = am+n

Desigur, z este valoarea produsului x · y

Să dăm un exemplu:
Presupunem că avem de înmulţit numerele 1024 şi 4096.
Alegem a = 2 şi presupunem că avem tabelul în care orice număr până la un număr N foarte mare este scris ca putere a lui 2.
După o consultare rapidă a tabelului observăm că 1024 = 210, iar 4096 = 212
Adunăm 10 + 12 = 22, apoi aflăm din tabel că 222 = 4194304.
Înseamnă că
1024 · 4096 = 4194304
şi gata.

Aceste puteri m şi n, la care trebuie ridicat a pentru a-i obţine pe x şi y au fost numite logaritmii lui x şi y în baza a, (logaritm s-ar traduce “loc aritmetic”, pentru că, în exemplul nostru 10 şi 12 sunt “locurile aritmetice” ale numerelor 1024 şi 4096 în tabela ce le reprezintă ca puteri ale lui 2).
Asta-i tot?
Sigur nu, pentru că, în acest caz, soluţia ar fi apărut mult mai devreme. Marea problemă o reprezenta calculul tabelei de care ar urma să ne folosim, iar aceasta  s-a dovedit a fi prea greu pentru numere care nu sunt puteri întregi ale lui 2 (cum ar fi 3 sau 170111 sau ce număr doriţi, mai puţin câteva norocoase gen 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 4096,  ... şi tot aşa, fiecare număr obţinându-se din precedentul prin înmulţire cu 2).
Ideea cu adevărat genială a lui Neper a fost ca, în loc de puteri ale lui 2, să exprime numerele ca puteri ale unui număr uşor diferit de 1 (el l-a ales pe 0.9999999).
Alcătuirea tabelelor a fost „mult mai simplă”, iar pe la 1650, adică la vreo 30 de ani de la apariţia lucrării lui Neper "Mirifici logarithmorum canonis constructio", tabelele erau gata şi deja larg folosite.
Cum tabelele erau greu de utilizat a fost construit un instrument clasic de calcul şi anume “rigla de calcul”. Acest instrument a fost indispensabil oricărui inginer, timp de 300 de ani, până la apariţia calculatoarelor numerice, în anii 1950. Cu calculatoarele de astăzi lumea a uitat de mirificii logaritmi.
Totuşi, nu această utilizare a logaritmilor îi încântă pe matematicieni.
În descoperirea lordului John Neper, baron de Merchiston, se ascunde o tulburătoare taină matematică…
Marcian Dumitrescu

Matematica Trandafirului


Motivational – esti in liceu, de ce iti este utila matematica?

Mark KARADIMOS are un eseu minunat pe tema – “De ce sa invat matematica?” – “Why Must I Learn Math?”. Voi incerca sa raspund si eu la intrebarile pe care le pune el, prin prisma unui elev de liceu.
Iata intrebarile lui Mark KARADIMOS:
“What is this essay about?
What is math?
How can math help me solve problems?
What do all problems have in common?
What does problem solving have to do with math in school?
Who commonly uses math?
Which professions use math?
How can I get a good job without learning a lot of math?
What are employers looking for?
After high school, what do I do to learn more math?”
Sursa.
Si iata raspunsurile mele:
In acest eseu este vorba de utilitatea matematicii in viata reala. Voi detalia aceste aspecte.
Grigore Moisil considera ca “Matematica va fi limba latina a viitorului, obligatorie pentru toti oamenii de stiinta. Tocmai pentru că matematica permite accelerarea maxima a circulatiei ideilor stiintifice.”
Matematica poate fi considerata regina stiintelor. Mai exact insa, matematica este o disciplina intelectuala importanta avand propriile sale drepturi, si un arbore genealogic care se intinde in trecut in diferite culturi, incepand din Grecia antica pana la civilizatiile timpurii. Matematica e stiinta ce studiaza modelele de structura, schimbare si spatiu.
Cum ma ajuta matematica sa rezolv problemele? In primul rand imi creeaza un set de tipare mentale pentru a putea rezolva problemele. Cu alte cuvinte, matematica ma ajuta sa devin rezolvitor profesionist de probleme. Daca sunt un bun matematician si rezolv o problema cu usurinta, pot sa rezolv si problemele de zi cu zi mai usor.
Ce au toate problemele in comun? Rezolvitorii foarte buni de probleme sunt capabili sa inteleaga ce se asteapta de la problemele pe ar ele intalnesc. Cu alte cuvinte, o persoana care e experta in rezolvarea de problema stie ca trebuie sa cunoasca toate elementele initale ale problemei. Pentru a rezolva o problema din viata obisnuita trebuie sa ai o buna atentie la detalii si o rabdare. Abia apoi, dupa ce am facut o examinare a detaliilor, trebuie sa iau alegerile inteligente. Urmeaza dezvoltarea unei strategii, pas cu pas. Planul trebuie realizat intr-o ordine care are sens. E bine sa se faca si experimente cu planul obtinut. Odata ce s-a obtinut o solutie reala, ea trebuie testata, pentru a se stabili daca este sau nu corecta.
Ce are in comun rezolvarea problemelor cu matematica din scoala? Hans Krebs considera ca “Numai matematica permite spiritului uman să atinga certitudinea.” E vorba aici de structurarea informatiei – o problema din viata are aceeasi
Matematica e utilizata de orice om, dar in special de cei care lucreaza cu cifre (contabili, finantisti, directori financiari). Desigur, aproape nu exista meserie care sa nu se folseasca macar in parte de matematica. Printre domeniile cele mai populare sunt: pedarea matematicii (sa predau altora matematica), stiinte actuariale (finante, asigurari, probabilitati, statistice, finante, economie), stiinte din domeniul tehnologia informatiei (informatica, programare, retelistica, baze de date, dezvoltator de sisteme integrate), cercetare (pot folosi matematica pentru a descoperi lucruri utile pentru companii), biomatematica (un domeniu interdisciplinar care studiaza procesele biologice folosind unelte si tehnici din matematica), criptografie (sa studiez informatiile ascunse, de exemplu sa lucrez la SRI), finante (in domeniul financiar e evidenta nevoie de matematica). Si un artist are nevoie de matematica. Si un critic de arta are nevoie de asa ceva. Un grafician? Are si el nevioe de arta. Sculptor? Da, si lui ii este necesara matematica.
Angajatorii cauta persoane logice si disciplinate cu ajutorul matematicii. Este una din calitatile cele mai importante ale unui angajat, si e bine ca si eu sa pot dobandi competente in matematica cat mai avansate. Imi va fi de folos la joburile viitoare. Am nevoie sa stiu matematica pentru a putea intelege foarte bine procesele unei organizatii. Mai ales in multinationale, unde gandirea structurata si procesele joaca un rol atat de important.
Dupa terminarea liceului pot invata matematica la facultate (de exemplu, facultati cu profil tehnic, sau economic). Pot invata matematica si la masterate, MBA-uri sau doctorate. Apoi orice curs de contabilitate si finante presupune matematica. In plus, daca invat informatica in particular, voi invata si matematica.
Cam astea ar fi raspunsurile mele. Voi?

Folk romanesc-Chansons folk roumaines-Folk roumanian song ~ Cenclul Flacara

vineri, 10 octombrie 2014

COMUNICAREA NONVERBALA!



LIMBAJUL TRUPULUI

LIMBAJUL TRUPULUI
La un interviu de exemplu ar trebui ca întotdeauna să păreti atent, deci nu vă tolăniti în scaun. Niciodată să nu mintiti într-un interviu, pentru că tonul vocii simimica vă vor da probabil de gol – semnele clasice includ scărpinarea nasului si evitarea priviriidirectea interlocutorului.

Principiul coerentei intre comunicarea verbala si comunicarea nonverbala

             In relatia cu elevii cadrul didactic utilizeaza mai multe tipuri de comunicare. Dintre acestea, diada cu influenta cea mai puternica asupra actului instructiv-eduvcativ este axa verbal-nonverbal din comunicare. De ce este atat de importanta? Pentru ca ambele tipuri de comunicare se pot sprijini reciproc(cazul fericit), dar pot si sa se contrazica(situatiecare poate puneprobleme activitatii instructiv-educative, dar si relatiei profesor si elevi).
        Explicatia este simpla: conform studiilor, atunci cand comunicarea verbala si comunicarea nonverbala se contrazic, oamenii tind sa creada - de cinci ori mai mult - ceea ce s-a transmis prin comunicarea nonverbala.
Limbajul corpului spre exemplu:

R. Kelly - I Believe I Can Fly