miercuri, 6 aprilie 2011

Cum sa albesti o cada

Cada aduna straturi de sapun, detergent, balsam si alte produse asemanatoare care se depun si formeaza un strat de mizerie, extrem de respingator. Daca te afli in aceasta situatie, nu dispera pentru ca exista cateva solutii care sa indeparteze petele si sa iti lase cada alba, ca noua.

Clor

Pune 100 ml de clor intr-un tub cu pulverizator si imprastie-l pe toata suprafata cazii. Imediat freaca intreaga cada cu un burete imbibat in clor si lasa-l sa actioneze cel putin 10 minute. La final clateste cu apa fierbinte.

Detergent de rufe


Detergentul manual sau automat are o actiunea puternica asupra murdariei de la suprafata cazii. Umple o ceasca cu detergent, umezeste cada si apoi imprastie detergentul peste tot. Freaca apoi cada cu un burete si insista in zonele cu proble.e Daca vrei ca efectul sa fie si mai puternic, mai pulverizeaza si putin clor. Clateste cada dupa 20 de minute. Va fi ca noua.

Otet si bicarbonat

Otetul si bicarbonatul par sa devina doua ingrediente indispensabile pentru o locuinta impecabila. Imprastie un pliculet de bicarbonat pe suprafata cazii si apoi spala bine cu un burete imbibat in otet. Aceasta metoda este una ecologica, care nu dauneaza naturii, asa ca o poti utiliza cu incredere.

Dupa jumatate de ora clateste cada cu apa fierbinte.

Detartrant

Daca mizeria de pe cada este foarte puternica si nu vrea sa se ia sub nicio forma, iar in plus exista si depuneri de piatra, foloseste detartrant. Este destul de toxic si trebuie manuit cu grija (manusi si masca la gura), insa rezultatele utilizarii lui sunt uimitoare. Utilizeaza-l ca pe clor si vei fi foarte multumita, mai ales ca pretul sau nu sare de 10 ron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu