Ingrediente
350 ml apa fierbinte
180 g cacao
125 ml lapte
5 ml esenta de vanilie
280 g faina
7 g bicarbonat de sodiu
2, 5 g sare
250 g unt, la temperatura camerei
250 g zahar brun
150 g zahar
4 oua
CREMA DE CIOCOLATA:
300 g ciocolata de buna calitate, rupta in bucatele
250 ml frisca
5 ml esenta de vanilie
180 g cacao
125 ml lapte
5 ml esenta de vanilie
280 g faina
7 g bicarbonat de sodiu
2, 5 g sare
250 g unt, la temperatura camerei
250 g zahar brun
150 g zahar
4 oua
CREMA DE CIOCOLATA:
300 g ciocolata de buna calitate, rupta in bucatele
250 ml frisca
5 ml esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul. Amestecati apa fierbinte si cacaua pana ce amestecul se omogenizeaza. Adaugati laptele si esenta de vanilie. Separat, amestecati faina, bicarbonatul de sodiu si sarea, intr-un bol mai mare.2. Amestecati untul, zaharul brun si zaharul obisnuit pana ce compozitia devine pufoasa. Adaugati ouale, unul dupa altul, si amestecati foarte bine dupa fiecare adaugare. Adaugati compozitiile de cacao si faina alternativ si amestecati dupa fiecare adaugare. Incepeti si terminati cu faina. Nu va faceti griji daca aluatul arata ca si cand s-ar separa.
3. Puneti aluatul intr-o tava de tort si coaceti timp de 1 ora pana cand acesta a crescut. Lasati blatul sa se raceasca in tava.
4. PENTRU CREMA: Topiti ciocolata de casa, alaturi de frisca la o temperatura joasa si adaugati esenta de vanilie. Lasati amestecul sa se raceasca inainte de a-l folosi.
5. Turnati crema intr-un strat gros peste tort si serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu