miercuri, 19 februarie 2014

CEA MAI BUNA DIETA DIN LUME

Cea mai buna dieta din lume este cea care respecta ritmul natural al organsimului si care este in stare sa satisfaca nevoile nutritionale ale organismului in functie de stilul de viata si de varsta. Aceasta cea mai buna dieta din lume tine cont de faptul ca metabolismul isi schimba ritmul si intensitatea pe masura ce imbatranim.
Cea mai buna dieta din lume tine cont si de faptul ca fiecare decada de viata determina o serie de modificari ireversibile si fiziologice ale organsimului, la care dieta trebuie sa se adapteze. Or exact asta face cea mai buna dieta din lume. 

De exemplu, in copilarie fierul si acidul folic sunt vitale, insa la menopauza omega 3, grasimile si calciul trec pe primul plan. Cea mai buna dieta din lume tine cont de toate acestea si poate fi respectata de oricine indiferent de varsta, cu o singura conditie: tine cont de specificatiile asociate dietei in functie de varsta. Exista o dieta perfecta pentru fiecare varsta.

MICUL DEJUN

Ou fiert cu paine integrala si doua rosii facute pe gratar. 
Cereale integrale cu lapte semidegresat si cu migdale sau mere razuite.
Doua felii de paine integrala prajita cu unt de arahide.
Doua clatite facute din lapte semidegresat, faina integrala si un ou, pe care poti pune iaurt fara grasime, o lingurita de miere sau dulceata de capsuni sau zmeura.

VARIANTE PENTRU PRANZ

Pui la gratar cu lamaie si cuscus.
Salata de ton. 
Sushi.
Supa de rosii si linte.

VARIANTE PENTRU CINA

Un amestec din fasole, ciuperci, morcovi, ardei rosu si rosii, servite cu orez brun.
Amesteca puiul prajit cu legume, sos de soia si taitei de ou.
Variante pentru snacks-uri
Orice bucata de fruct.
Cateva masline.
Turta de ovaz cu avocado.
Iaurturile cu putina grasime.
Fructele cu coaja lemnoasa.

DIETA LA 20 DE ANI

Cu toate ca ar trebui sa ai foarte multa energie la aceasta varsta, din cauza facultatii si, probabil, al primului loc de munca o sa observi ca ai mancat aiurea si ai pus cateva kilograme pe tine. Sfaturi: evita alcolul, mancarea procesata, prajelile si junk food. In loc sa mananci ceva prajit, incearca legumele congelate sau orezul brun. Daca nu iti place sa mergi la sala, danseaza cate 30 de minute, de 3-4 ori pe saptamana.

DIETA LA 30 DE ANI

Nu sari peste mese. Pastreaza la indemana snacks-urile sanatoase, precum fructele sau iaurtul fara grasime. Consuma in general carne rosie slaba, pui fara piele, cereale, legume cu frunze verzi si seminte de dovleac. Plimba-te cu bicicleta de trei ori pe saptamana.

DIETA LA 40 DE ANI

Incepand cu varsta de 40 de ani corpul incepe sa stocheze mai multa grasime in zona taliei. Vestea proasta este ca pentru fiecare deceniu de dupa 40 de ani, organismul tau are nevoie de aproximativ 5% mai putine calorii, asa ca renunta la o felie de paine de dimineata. Arde grasimile facand yoga de doua trei ori pe saptamana.

DIETA LA 50 DE ANI

Cea mai buna dieta cere ca dupa aceasta varsta sa renunti complet la painea alba si la orice fel de alimente procesate. Imbogateste-ti dieta cu ovaz, fructe, legume si paine integrala. Mergi pe jos de trei-patru ori pe saptamana, cel putin o orain pas vioi. Este un beneficiu urias pentru sanatatea ta. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu