miercuri, 19 februarie 2014

DIETA PENTRU 50+

Dieta pentru oase

La 50 de ani, vrei, nu vrei, trebuie sa te pregatesti pentru menopauza. Prin alimentatie insa, poti sa previi unele problemele legate de menopauza.

Meniul unei zile obisnuite

  • 8.30: o cafea cu lapte, cereale integrale cu miere sau cu fructe uscate, un mar si un pahar cu suc de portocale.
  • 13.00: doua felii de paine cu ton, salata, maioneza si o limonada.
  • 16.00: fistic sau caju si ceai instant dulce.
  • 19.30: doua felii de pizza cu ciuperci, o salata mica si o cana cu ceai instant dulce.
  • 20.30: o prajitura de casa cu ciocolata sau un croissant.

Meniul unei zile ideale (total calorii: 2.000)

  • 8.39: Adauga in cereale 2 linguri de seminte de in si pepene galben sau piersici. Cum ajuta? Semintele de in sunt bogate in fitoestrogeni, care vor diminua severitatea bufeurilor. Betacarotenul din fructe este un antioxidant care previne aparitia bolilor cu afectare celulara.
  • 13.00: Inlocuieste maioneza cu un dressing cu grasimi vegetale sau cu iaurt. Inlocuind grasimile saturate, reduci risul cancerului sau al afectiunilor cardiace, frecvente la aceasta varsta.
  • 16.00: Bea in loc de ceai o cafea decofeinizata; astfel, reducii cantitatea de cofeina, posibil factor favorizant al bufeurilor.
  • 19.00: Adauga la salata broccoli si morcov si bea un ceai de plante. Vei aduce organismului antioxidanti puternici, vitamine (A, C) si fitoestrogeni care diminueaza simptomele menopauzei. Si asta trebuie sa fie ultima masa a zilei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu