miercuri, 19 februarie 2014

Dieta alcalina, secretul tineretii

Dieta alcalina este una dintre dietele care castiga teren in ultima vreme. Este o cura de slabire combinata cu o cura de detoxifiere. Dieta alcalina nu urmareste in primul rand scaderea in greutate dar, respectata corect, duce la scaderea in greutate. Este o excelenta cale pentru a elimina si preveni acumularea de toxine.
Dieta alcalina inseamna o dieta bogata in alimente alcaline, care compenseaza efectele alimentelor acide. Alimentele acide sunt cele care produc senzatia de greutate in organism, migrena, nervozitate, arsuri pe stomac. Mai mult, excesul de alimente acide poate duce la diferite boli, unele cronice si degenerative. Solutia tuturor acestor neplaceri este dieta alcalina si o atentie sportita la echilibrul intre alimentele acide si cele alcaline.
Alimentele acide produc acidoza, lasa in organism reziduri cu numeroase consecinte asupra digestiei. In exces, ele obosesc organele si altereaza functionarea lor. Pentru a le neutraliza, corpul apeleaza la rezervele de minerale care nu sunt niciodata pe masura nevoileo, mai ales in cazul unei alimentatii dezordonate.
Printre cele mai acide alimente pe care le consumam sunt: branza, galbenusul, crevetii roz, somonul, codul proasptat, pastravul, carnea rosie, spaghetele, painea alba, orezul decorticat, mezelurile, untul, mazarea. Carnea, pestele, galbenusul sunt alimente benefice chiar daca fac parte din lista alimentelor acide. Beneficiile acestor alimente sunt puse in valoare de dieta alcalina, daca aceasta realizeaza un echilibrul intre alimentele alcaline si cele acide.
Regula de baza in dieta alcalina este sa combini mereu alimentele acide cu cele alcaline. Proportia ideala, pentru un metabolism sanatos intre alimentele alcaline si cele acide, trebuie sa fie de 70 la 30%. In dieta alcalina meniul respecta stric aceasta regula a proportiilor intre alimentele acide si cele alcaline.
Lista alimentelor alcaline cuprinde: struguri, spanac, morcovi, fasole verde, telina, rucola, tomate, vinete, grepefruit, portocale, kiwi, lamaie, usturoi, miere, ciuperci, ceai verde. Dieta alcalina pemite consumul de nuci, seminte, condimente, dar si cereale integrale. Poti conuma catitati mici de unt integral, lapte integral, iaurt si branza dulce. Foloseste numai ulei de masline sau ulei de nuca de cocos. Avocado este unul din fructele esentiale in dieta alcalina.
Solutia ideala o reprezinta combinatiile: paste cu legume (tomate, dovlecei, vinete), file de somon cu spanac, jambon alaturi de cruditati si mar, branza, salata si struguri, branza alba cu ceai verde, miere si migdale.
Unele din primele efecte pozitive ale echilibrarii balentei acido-bazice este un par stralucitor, unghii sanatoase si cateva kilograme in minus.
Dieta alcalina poate fi respectata fara limita de timp, fiind un stil de viata prin de beneficii pentru organism. Dieta alcalina nu impune restrictii alimentare, nu te infometeaza si cu toate acestea te ajuta sa scapi, in mod foarte sanatos de cateva kilograme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu