luni, 11 decembrie 2017

Demonstraţia

Există două metode didactice intitulate la fel: demonstraţia. Ne referim în continuare la acea metodă care vizează reflectarea obiectului învăţării la nivelul percepţiei şi al reprezentării. Această metodă didactică are la bază folosirea materialului didactic care trebuie să îndeplinească cerinţele de a fi funcţional, de a fi adaptat la scop şi de a asigura perceperea prin cât mai mulţi analizatori: formă, culare, dimensiuni adecvate. Se folosesşte pentru a mări accesibilitatea unor noţiuni sau relaţii cu un grad mare de generalitate.
Un exemplu de lecţie în care folosim reprezentări grafice pentru a demonstra anumite rezultate teoretice este: „Definirea funcţiilor trigonometrice sinus şi cosinus” O dată ce elevii au înţeles modul de definire al funncţiilor trigonometrice, toate proprietăţile pot fi demonstrate, apelând la o simplă reprezentare (ex 5)
Un alt exemplu: La capitulul „Numere complexe sub formă trigonometrică” se poate arăta că imaginile rădacinilor de ordin n ale unui număr complex sunt vârfurile unui poligon regulat.(ex 6)

De asemenea, se poate demonstra că aproximarea numărului   este 3,14.(ex 7)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu