joi, 8 decembrie 2011

Boema

Ingrediente:

Blat:
75 ml ulei
200 g zahar
250 ml apa minerala
2 lg cacao
2 lg gem prune
100 g nuci macinate
o lg rasa de bicarbonat
2 cani faina

Crema:
200g ciocolata de post
200 ml frisca vegetala
esenta de rom

Glazura:
2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker)

Sirop:
250g zahar
400ml apa
3lg cacao
50g margarina
esenta de rom

Decor:
300ml frisca
ciocolata

Preparare:

Blat:
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.

Crema:
Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.

Glazura:
Se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul:
Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.

D�cor:
Frisca se spumeaza

Asamblare:
Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.

Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.

Optional se rade sau se face gratar de ciocolata

Timp Preparare: 3 h
Complexitate: medie

Imagini Preparare:

  • Boema (de Post) - Imagine 1
  • Boema (de Post) - Imagine 2
  • Boema (de Post) - Imagine 3
  • Boema (de Post) - Imagine 4
  • Boema (de Post) - Imagine 5
  • Boema (de Post) - Imagine 6
  • Boema (de Post) - Imagine 7
  • Boema (de Post) - Imagine 8
  • Boema (de Post) - Imagine 9
  • Boema (de Post) - Imagine 10
  • Boema (de Post) - Imagine 11
  • Boema (de Post) - Imagine 12

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu