miercuri, 20 noiembrie 2013

Marmelada de citrice

Marmelada de citrice
Citricele sunt pline de vitamine, bogate in antioxidanti si sarace in calorii. Merita sa incercati aceasta marmelada delicioasa!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 3,5-4 kg.
Complexitate: mediu
Ingrediente
  • 2 grapefruit-uri roz sau albe
  • 2 portocale
  • 2 lamai
  • 2.5 kg zahar
Mod de preparare
1. Spalati bine fructele, cu tot cu coaja. Taiati-le subtire in sferturi, scoateti samburii si legati-i intr-un saculet de tifon. Puneti apoi fructele intr-un robot de bucatarie si taiati-le si mai fin.
2. Masurati fructele taiate intr-o carafa, adaugand 1.25 litri de apa pentru fiecare 600 ml de fructe. Puneti fructele si apa intr-o oala si adaugati saculetul de samburi. Fierbeti pentru 2 ore, pana compozitia scade la jumatate. Scoateti saculetul si stoarceti-l bine in oala.
3. Cantariti cate 500 g de zahar pentru fiecare 600 ml de fructe fierte, puneti zaharul intr-un vas termorezistent si incalziti in cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute. Supravegheati zaharul, el trebuie sa se caramelizeze, dar nu sa se arda. Adaugati zaharul cald peste fructe si fierbeti la foc mic pana se topeste, amestecand mereu.
4. Puneti doua farfuriute la congelator. Cand credeti ca s-a legat marmelada de citrice, opriti focul. Puneti o lingura de marmelada pe farfuria de la congelator. Lasati-o pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.
5. Folositi o strecuratoare pentru a indeparta eventualele arsuri de la suprafata marmeladei de citrice, apoi lasati sa se raceasca pentru 10-15 minute.
6. Puneti marmelada de citrice in borcanele sterilizate, umplandu-le cat de mult puteti. Sigilati-le bine. Lasati-le sa se raceasca complet, apoi depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu