Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii: 6
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
ceapa, masline, nuci, ulei, paine, lapte, faina, bulion, vin alb Ingrediente
600 g ceapă
100 g măsline
100 g nuci
150 ml ulei Arpis
100 g pâine înmuitaă în lapte
20 g făină Arpis
10 g zahăr
25 g bulion de roșii
20 g pătrunjel verde
100 g smântână
sare
piper
vin alb
Se realizează apoi o compoziție din: nucile pisate bine în piua, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, măslinele jumătăți, sare, piper, miezul cepelor și patrunjelul tocat mărunt.
Cu aceasta compoziție se umplu cepele, care se așează apoi într-o tavă unsă.
Separat se face un sos, astfel: se rumenește făina în uleiul Arpis bine încins, până ce făina capătă o culoare aurie. Se stinge apoi cu bulionul de roșii și cu un pic de vin alb. Se presară apoi zahărul și se mai dă în câteva clocote. Cand sosul este gata se toarnă peste cepele din tavă.
Se bagă apoi tava la cuptor pentru circa 15 minute. Preparatul se servește fierbinte cu smântână deasupra.
100 g măsline
100 g nuci
150 ml ulei Arpis
100 g pâine înmuitaă în lapte
20 g făină Arpis
10 g zahăr
25 g bulion de roșii
20 g pătrunjel verde
100 g smântână
sare
piper
vin alb
Mod de preparare
Ceapa se curăță și se fierbe întreagă. Se dă apoi la rece și i se scoate miezul.Se realizează apoi o compoziție din: nucile pisate bine în piua, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, măslinele jumătăți, sare, piper, miezul cepelor și patrunjelul tocat mărunt.
Cu aceasta compoziție se umplu cepele, care se așează apoi într-o tavă unsă.
Separat se face un sos, astfel: se rumenește făina în uleiul Arpis bine încins, până ce făina capătă o culoare aurie. Se stinge apoi cu bulionul de roșii și cu un pic de vin alb. Se presară apoi zahărul și se mai dă în câteva clocote. Cand sosul este gata se toarnă peste cepele din tavă.
Se bagă apoi tava la cuptor pentru circa 15 minute. Preparatul se servește fierbinte cu smântână deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu