duminică, 13 octombrie 2013

Panna cotta cu ceapa


Panna cotta cu ceapa
Cand spui "panna cotta" te gandesti automat la desert. Incearca insa aceasta reteta si toti invitatii tai vor fi surprinsi de combinatie!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 4.
Complexitate: mediu
Ingrediente
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 2 cepe
  • 6 fire de arpagic
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • ½ telina
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 3 foi de gelatina
  • sare
  • piperMod de preparare
    1. Inmoaie gelatina in apa rece. Separat, taie marunt ceapa si trei fire de arpagic. Inabuse ceapa tocata in doua linguri cu ulei de masline, dupa care toarna smantana pentru gatit si condimenteaza cu sare si piper.
    2. Amesteca usor, pune si restul de arpagic tocat si opreste focul. Adauga gelatina stoarsa bine si amesteca energic sa se topeasca. Preparatul astfel obtinut repartizeaza-l in formele pregatite si umezite cu apa rece. Lasa-le la rece cel putin doua ore.
    3. Intre timp, taie legumele in cubulete si opareste-le in apa cu un praf de sare. Scurge-le bine, stropeste-le cu restul de ulei de masline si lasa-le la rece cateva minute. Inainte de servire, rastoarna panna cotta pe farfurie si serveste cu salata de legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu