Un desert extraordinar, mai ales pentru pentru copii!
Timp de preparare: mediu.Numar de portii: 1.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 500 g inghetata de vanilie
- 500 g mere
- 150 g nuci
- 1 lingura cu unt
- scortisoara
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1 lingurita cu zahar
- 1 cana apa
- sareMod de preparare
1. Cerne faina. In mijloc, fa o gropita in care pune untul, zaharul, sare si apa calduta. Framanta, dupa care acopera aluatul cu un servet si lasa-l la cald cel putin 2 ore.
2. Intinde aluatul si taie-l in patrate mari. Umple formele de tarta unse cu unt. Inteapa din loc in loc si coace in cuptor cam 15-20 de minute.
3. Curata merele, taiele cubulete si caleste-le putin in unt topit. Scoate aluatul copt din forme si, cat este cald, presara scortisoara. Serveste repede cu inghetata, cubulete de mere calite si nuca zdrobita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu