luni, 21 octombrie 2013

Cura cu must de struguri


 
E simpla si gustoasa: incepe cu jumatate de litru zilnic, impartit in trei reprize si servit inainte de mesele principale. Aceasta cantitate trebuie crescuta progresiv cu 100 ml pe zi, pana se ajunge la 2 litri (dupa circa doua saptamani), cantitate care se mentine 2-3 zile, fara a se consuma altceva. Dupa acest nivel maxim, se revine la cantitatea initiala, tot in doua saptamani.

La ce ajuta?


Pe timpul curei, e bine sa se evite solicitarile nervoase, consumul de alcool, tutun si sare in exces. Asocierea curei cu o dieta vegetariana ajuta si mai mult.

§  Prin continutul mare in zaharuri usor absorbabile si in vitamine, mustul mareste rezerva de glicogen din ficat si imbunatateste functionarea acestuia, mai ales in bolile cronice.

§  Alte boli care se trateaza cu must sunt: tulburarile de nutritie, unele stari alergice, laringitele cronice si tuberculoase, anemia, rahitismul, astenia.

§  Continutul ridicat de saruri de fosfor recomanda mustul pentru cei cu activitate intelectuala intensa. Se poate administra in toate bolile pentru care e indicata dieta cu lapte: nefrite, ciroze, febra tifoida, neurastenie, tuberculoza, enterocolita, cistite. De asemenea, gingivitele pot fi eficient combatute cu clatiri locale.

LEAC PENTRU INIMĂ:

Mustul rosu nefermentat contine o cantitate mare de flavonoizi, care inhiba formarea cheagurilor de sange, iar antocianinele din strugurii negri sau rosii au efect protector asupra bolilor de inima, gratie capacitatii lor de a inhiba sinteza de colesterol. Antioxidantii reduc considerabil riscul aparitiei infarctului miocardic. Pentru toate acestea, consumul unui singur pahar pe zi este suficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu