Ingrediente
- 225 grame făină
- o linguriţă de praf de copt
- 2 linguriţe de aroma de vanilie
şi puţină scorţisoară macinată
- 100 grame unt, plus suplimentar
pentru uns tava
- 125 grame zahăr
- 1 ou mare
- 6-8 linguri de lapte
- 3-5 mere, decojite, tăiate
cubuleţe, plus un măr pentru aşezat deasupra
- 100 grame stafide
Mod de
preparare
1. Incinge cuptorul. Unge tava si tapeteaz-o cu hartie de copt.
1. Incinge cuptorul. Unge tava si tapeteaz-o cu hartie de copt.
2. Amesteca
faina cu praful de copt si scortisoara. Adauga untul si amesteca cu degetele,
pana cand se formeaza un amestec care seamna cu pesmetul fin. Adauga zahar si
amesteca din nou. tot cu degetele.
3. Bate oul
cu cele 6-8 linguri de lapte si esenta de vanilie, apoi adauga totul in
compozitia initiala, pana rezulta un aluat uniform dar gros.
4. Adauga
stafidele si merele si amesteca. Rastoarna aluatul in tava de copt si aseaza
deasupra un mar taiat in felii subtiri. Indeasa putin merele in aluat.
5. Coace
tortul de mere circa 40 minute, pana devine auriu.
6. Scoate-l
din tava dupa ce s-a racorit. Serveste cu sos de fructe, frisca sau inghetata.
Este delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu