luni, 21 octombrie 2013

TORT DE MERE CU STAFIDE



Dacă merele sunt în sezon, este în sezon şi tortul de mere! Iată una dintre cele mai bune reţete de tort de mere - se face simplu, este foarte gustoasă, iar stafidele îi aduc un plus de eleganţă!

Ingrediente
  • 225 grame făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • 2 linguriţe de aroma de vanilie şi puţină scorţisoară macinată

  • 100 grame unt, plus suplimentar pentru uns tava
  • 125 grame zahăr
  • 1 ou mare
  • 6-8 linguri de lapte
  • 3-5 mere, decojite, tăiate cubuleţe, plus un măr pentru aşezat deasupra
  • 100 grame stafide

Mod de preparare
1. Incinge cuptorul. Unge tava si tapeteaz-o cu hartie de copt.

2. Amesteca faina cu praful de copt si scortisoara. Adauga untul si amesteca cu degetele, pana cand se formeaza un amestec care seamna cu pesmetul fin. Adauga zahar si amesteca din nou. tot cu degetele.

3. Bate oul cu cele 6-8 linguri de lapte si esenta de vanilie, apoi adauga totul in compozitia initiala, pana rezulta un aluat uniform dar gros.

4. Adauga stafidele si merele si amesteca. Rastoarna aluatul in tava de copt si aseaza deasupra un mar taiat in felii subtiri. Indeasa putin merele in aluat.

5. Coace tortul de mere circa 40 minute, pana devine auriu.

6. Scoate-l din tava dupa ce s-a racorit. Serveste cu sos de fructe, frisca sau inghetata. Este delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu