Ingrediente
100 g unt
100 g zahar
200 ml miere
mix condimente (cate un praf de scortisoara, cuisoare, nucsoara, ienibahar)
4 plicuri de zahar vanilat
500 g faina
200 ml smantana dulce
1 ou
1/2 plic praf de copt
sare
bombonele pentru decor
foi alimentare
100 g zahar
200 ml miere
mix condimente (cate un praf de scortisoara, cuisoare, nucsoara, ienibahar)
4 plicuri de zahar vanilat
500 g faina
200 ml smantana dulce
1 ou
1/2 plic praf de copt
sare
bombonele pentru decor
foi alimentare
Mod de preparare
Intr-o cratita, pune untul, zaharul, zaharul vanilat, mierea si lasa pe foc mic. Amesteca pana nu se mai simte zaharul. Lasa la racit.
Adauga faina, praful de copt, oul, smantana, sarea si condimentele. Framanta un aluat dur. Inveleste-l intr-o folie si da-l la frigider.
Scoate aluatul si portioneaza-l in 3-4 bucati. Pune-le separat intre doua folii alimentare si intinde cu sucitorul cate o foaie subtire. Decupeaza si asaza figurinele de turta dulce intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Da la cuptor pentru 10-15 minute. Cat sunt fierbinti, „monteaza“ cei doi butoni din bombonele, dupa care lasa figurinele de turta dulce sa se raceasca.
Decoreaza-i cu serbet caldut, ciocolata topita ori o glazura, dupa preferinta.
Adauga faina, praful de copt, oul, smantana, sarea si condimentele. Framanta un aluat dur. Inveleste-l intr-o folie si da-l la frigider.
Scoate aluatul si portioneaza-l in 3-4 bucati. Pune-le separat intre doua folii alimentare si intinde cu sucitorul cate o foaie subtire. Decupeaza si asaza figurinele de turta dulce intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Da la cuptor pentru 10-15 minute. Cat sunt fierbinti, „monteaza“ cei doi butoni din bombonele, dupa care lasa figurinele de turta dulce sa se raceasca.
Decoreaza-i cu serbet caldut, ciocolata topita ori o glazura, dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu