vineri, 21 februarie 2014

Vinete cu parmezan s™i sos de ros™ii

O gustare grozava, care nu-ti va rapi mult timp pentru a o pregati.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 2-3.
Complexitate: usor.
Ingrediente
  • 1 vanata
  • 2 oua
  • 60 g faina
  • 100 g parmezan
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei
Pentru sos
  • 6-8 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica (sau 1 fir de praz)
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • ulei de masline
  • unt
Mod de preparare
1. Taie vanata bastonase, presara sare deasupra si lasa-le la scurs. Pentru sos, pune la incalzit intr-o tigaie inalta 2-3 linguri cu ulei de masline impreuna cu o lingurita cu unt. Caleste apoi ceapa si usturoiul tocate marunt, dar fara sa le arzi. Adauga rosiile toate marunt, pasta de tomate si lasa pe foc mic, acoperit, 15-20 de minute.
2. Amesteca faina cu un praf de oregano, sare si piper, separat bate ouale intr-un castronel. Trece bastonasele de vanata prin faina, apoi prin oua si la final prin parmezan. Asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt, stropeste-le cu putin ulei si da la cuptorul preincalzit pentru maxim 30 de minute, la foc potrivit. Intoarce vinetele la jumatatea timpului de coacere.
3. Serveste vinetele cu parmezan cu sos de rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu