joi, 13 februarie 2014

PRĂJITURĂ DE BISCUIȚI CU ROM

Prajitura de biscuiti cu rom
Vrei sa dai o alta forma salamului de biscuiti? Incearcă această rețetă!
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 8.
Complexitate: usor.
Ingrediente
  • 400 g biscuiți
  • 60 ml rom
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita cu esența de vanilie
  • 20 g cacao
  • 120 g unt topit
  • 100 g ciocolata
  • 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Stropeste biscuitii cu rom. Topeste ciocolata la bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Tapeteaza cu folie alimentara o tava de cozonac.
2. Intr-un castron, bate oul cu zaharul pana ce se topeste. Adauga vanilia si cacaua cernuta, ciocolata topita, iar la final, untul.
3. Asaza pe fundul tavii un rand de biscuisi stropiti cu alcool, toarna un strat fin de crema, apoi repeta operatiunea pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat sa fie de crema de ciocolata.
4. Presara fulgi de migdale trasi la tigaie si acopera cu folie. Da la rece minimum trei ore. Prajitura e mult mai buna a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu