bradul din clatite sarate?
Pregatiti mai intai clatitele. Ar fi bine daca ati folosi o tigaie mai mare, ca sa rulati clatitele cat mai mult. Le preparati dupa metoda clasica, mixand ouale, turnand apa minerala iar apoi adaugata faina in ploaie, pana ce obtineti consistenta potrivita. E mai bine sa le faceti subtiri, ca sa le puteti rula cu tot cu umplutura, fara a se desface. Lasati-le sa se raceasca si pregatiti crema. Amestecati mustarul cu untul, galbenusurile fierte, sarea si piureul de cartofi (il faceti rapid din 2 cartofi mai maricei). Pregatiti si feliile de sunca. Ar trebui sa cumparati o bucata de sunca de curcan cat mai lata si mai lunga, ca sa acopere cat mai mult din clatita.
Luati pe rand cate o clatita, intindeti crema de mustar cu unt si puneti deasupra o felie de sunca. Rulati clatita tinand cu degetele, pentru a fi cat mai stransa. Taiati capetele iar apoi taiati fiecare clatita in 4 parti egale (sau 3, daca e mai mica). Puneti pe un platou 2 frunze de salata si asezati clatitele pornind cu o baza mai mare si continuand cu mai putine, pana ajungeti la un rulou de clatita in varf, unde asezati si steaua din ardei rosu. Taiati si cateva cubulete de ardei si impodobiti bradutul. Cateva frunze de patrunjel si bradutul aperitiv este numai bun de pus in mijlocul mesei. Puteti pune peste salata cateva crengute de brad.
Ingrediente:
Pentru clatite
2 oua
1 cana apa minerala
1/4 lingurita sare
1 cana faina
1 lingurita patrunjel proaspat tocat
Pentru umplutura:
2 linguri unt
6 linguri piure cartofi
3 galbenusuri fierte
2 linguri mustar
1/4 lingurita sare
15 felii sunca de curcan
Pentru decor
2 frunze salata verde
cateva frunze patrunjel proaspat
1 ardei rosu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu