duminică, 29 decembrie 2013

Culorile ne pot ajuta sa activam anumite caracteristici care dau putere vietilor noastre.

Culorile ne pot ajuta sa activam anumite caracteristici care dau putere vietilor noastre.

Lucrezi la vreun nou proiect? Cauti claritate mentala? Ori vrei sa devii mai increzator? Cu siguranta ca te poti folosi de puterea culorilor.
Majoritatea dintre noi avem sentimente fata de culori. le iubim pe unele si le respingem pe altele. Gusturile noastre se mai si schimba de-a lungul timpului. Culorile mele favorite acum sunt indigo albastru combinat cu auriu si oranj nuanta dovleacului. Imi fac inima sa cante, si nu inceteaza sa ma invioreze si sa ma inveseleasca atunci cand vad aceasta combinatie.
Stravechea arta a Feng Shui-ului recunoaste profunda afectare de catre culoare a bunastarii noastre fizice, emotionale si spirituale. Culorile sunt puse in legatura cu cele cinci elemente ale lumii naturale: foc, pamant, metal, apa si lemn. Ele joaca un rol semnificativ in echilibrarea si vindecarea fiecarui aspect al vietilor noastre. Prin acordarea de atentie culorilor, noi suntem atrasi de acestea, ne armonizam cu instinctele naturale ale corpului nostru, iar asta ne poate ajuta sa revenim in aliniere cu armonia naturala.
Aceasta este numita teoria celor Cinci Elemente, si este fundatia Feng Shui si a medicinei chinezesti. Aceste elemente au obiecte, forme, anotimpuri, organe ale corpului, chakre si culori puse in legatura cu ele, dar componenta culorii este adesea cea mai puternica.
Diagrama de mai jos listeaza elementele si ce culori vor amplifica respectivul element. Daca te vei inconjura de culorile de la elementul cu care lucrezi, acest lucru va iti va intari campul energetic. Poti face asa prin purtarea de haine in acea culoare sau prin aducerea culorii in spatiul tau de viata. Asigura-te doar ca nu exagerezi cu elementele foc sau cu apa in dormitor, care ar trebui intotdeauna sa aiba mai mult din elementul pamant, pentru a promova ancorarea si somnul temeinic.

Culorile celor Cinci Elemente si cum sa fie utilizateculorile

Foc: cand lucrezi cu chestiunile din jurul determinarii, increderii, motivatiei si pasiunii, sau a lipsei acestora, adu culorile focului in spatiul tau de viata si poarta niste culori de foc.
Culorile focului: intregul spectru al rosului, care include roz, rosu, oranj, coral, violet/indigo. Dar nuantele de rosu pot fi de multe feluri, Unele mai aproape de rosu vor avea mai multa energie, fuchsia, de exemplu. Cele cu mai mult albastru vor fi mai reci, precum indigoul.  Rozurile pastel sunt considerate elementul metal cu putin foc. Poarta roz pentru a inspira bucurie si romantism .
Pamant: cand lucrezi cu chestiuni de fertilitate, ca sa fii sau sa te simti mai ancorat in viata ta si sa ajungi mai organizat/a.
Culorile pamantului: gri taupe (cartita), auriu, maroniu mediu, tonurile pamantii si teracota. Auriul este considerata cea mai fericita culoare de pe planeta: gandeste-te la soare.
Metal: cand lucrezi cu claritatea mentala precum concentrarea asupra unui nou proiect, studierea unui nou subiect sau cand ai nevoie de sprijin. Culorile metalului sunt importante cand simti nevoia sa te luminezi si sa iti dezvolti calitatile similare copiilor sau cand lucrezi cu copiii.
Culorile metalului: Alburile si pastelurile (roz, verde deschis, albastru deschis, galben deschis) si metalice.
Apa: cand lucrezi la dezvoltarea spiritualitatii tale, practicand constientizarea, conectarea la intuitie si invatarea despre cum sa te armonizezi la sincronicitatea universului.
Culorile apei: negru, gri inchis, albastru inchis si bleumarin, verde inchis, indigo intens si violet. Negrul poate fi coplesitor, asa ca nu exagera, in special in dormitor!
Lemn: cand lucrezi la cresterea personala, cresterea sau extinderea afacerii tale, plantarea semintelor pentru un nou proiect sau lucrul cu sanatatea sau chestiunile familiale.
Culorile lemnului: verde si albastru , turcoaz. Albastru mediu este culoarea favorita si de fapt apartine elementului lemn, si nu apei. Nuantele de albastru inchis apartin elementului apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu