duminică, 1 decembrie 2013

CIOCOLATA CALDA CU FRISCA

Ciocolataƒ caldaƒ de casa cu fris™caƒ
In zilele reci si uracioase, nimic nu se compara cu o cana cu ciocolata calda facuta in casa.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 2.
Complexitate: usor.
Ingrediente
  • 2 cutii mici cu smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g ciocolata (de buna calitate)
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • zahar brun
  • ciocolata rasa
Mod de preparare
1. Pune laptele si jumatate din smantana intr-un vas si pune-l pe foc mic.
2. Cand s-a infierbantat, adauga ciocolata rupta bucati si zahar dupa gust (optional).
3. Amesteca si pune din nou pe foc. Cand amestecul a devenit lichid si omogen, da deoparte si toarna in cani.
4. Pune deasupra frisca batuta proaspat, presara scortisoara dupa gust si ciocolata rasa. Serveste imediat.
  • Sugestie. Incearca si ciocolata calda cu bezele deasupra. Nu trebuie decat sa adaugi in canile cu ciocolata fierbine 2-3 bezele si sa le lasi 1-2 minute sa se topeasca putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu