Pe măsură ce creşte burta, creierul tău se micşorează, susţine Dr. Oz în
emisiunea sa The Dr. Oz Show. Se pare că cercetările recente au scos la
iveală o legătură clară între obezitate şi hipocampus, zona a
creierului responsabilă cu memoria şi cu asocierile dintre cuvinte. Prin
urmare este esenţial să ai grijă la ce şi cât mănânci, dar şi să te
asiguri că faci mişcare zilnic. Este important să ştii că unele alimente
precum cele care au la bază zahărul rafinat cresc riscul de inflamaţii
la nivelul creierului şi împiedică fluxul sanguin.
Iată care
sunt cele mai bune alimente pentru creier recomandate de Dr. Oz şi un
neurolog celebru, Dr. Majid Fotuhi, care a fost invitat în amisiunea The
Dr. Oz Show:
1. Fructele de soc
Se
consumă doar toamna când sunt coapte şi sunt negre la culoare. Ele
conţin chrcetină, o substanţă care este esenţială pentru sănătatea
creierului, susţine Dr. Oz şi invitatul său. Această substanţă previne
reacţiile inflamatorii la nivel celular şi îţi dă energie. Nu ignora
nici celelalte fructe intens colorate, precum afinele, strugurii, rodia,
caisele, căpşunile, zmeura, murea, deoarece toate conţin substanţe
benefice pentru creier.
2. Nucile
Sunt
foarte bogate în acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru
dezvoltarea creierului. Nucile au o puternică acţiune antioxidantă.
Cercetările recente au arătat clar faptul că un consum regulat de nuci
protejează creierul de boli grave, reducând riscul de degenerare
neuronală. De asemenea, celelalte nuci şi seminţe sunt recomandate
pentru cantitatea ridicată de vitamina E (migdale, seminţe de
floarea-soarelui, seminţe de dovleac, fistic, alune de pădure, seminţe
de susan, seminţe de in).
3. Organele de pui sau scoicile
Măruntaiele
de la pui sunt o sursă importantă de fier şi vitamina B12 care sunt
cruciale pentru sănătatea creierului. O singură cească cu măruntaie de
pui asigură 228@ din necesarul zilnic recomandat de vitamina B12,
susţine Dr. Oz. Dacă nu poţi să consumi măruntaie de pui poţi să optezi
pentru scoici care au mult zinc şi fier.
4. Sucul de legume
În
fiecare zi este recomandat să consumi o cantitate mare de legume atât
crude, cât şi gătite într-un mod cât mai simplu. Ca să suplimentezi şi
să asiguri un aport optim de vitamine şi antioxidanţi, Dr. Oz recomandă
un pahar de suc de legume proaspăt stoarse.
5. Sfecla roşie
Pe
măsură ce înaintezi în vârstă, funcţiile creierului întră în declin, de
aceea este necesar să asiguri o circulaţie a sângelui optimă pentru a
hrăni tot corpul. Acest lucru poţi să-l faci consumând sfeclă roşie,
varză roşie sau ridichi, deoarece nitraţii din conţinutul lor ajută la
îmbunătăţirea circulaţiei sanguine câtre creier. Astfel, capacitatea de
concentrare va fi mai ridicată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu