Ingrediente
Mod de preparare reteta Tarta cu capsuni (reteta video)
Pentru crusta, puneti
untul in bolul unui mixer sau al unui robot de bucatarie, adaugati
zaharul si mixati bine pana ce se omogenizeaza , adaugati oul continuand
sa mixati, faina si praful de sare.
Mixati pana ce aluatul se aduna intr-o bila. Transferati-l intr-o tava
de tarta si intindeti-l bine cu mainile pentru a tapeta bine peretii si
baza tartei. Acoperiti aluatul cu foaie de copt, umpleti tarta cu
orez/naut/fasole pentru a impiedica aluatul sa creasca. Dati tarta la
cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana ce se rumeneste bine
aluatul. Lasati-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Pentru crema puneti
galbenusurile intr-o craticioara adaugati faina si amidonul si
omogenizati bine. Adaugati zaharul si putin lapte si amestecati bine cu
un tel. Turnati restul de lapte si puneti craticioara pe foc. Taiati
pastaia de vanilie
pe lungime, indepartati-i semintele si puneti-o in crema. Fierbeti
crema la foc mediu amestecand incontinuu cu un tel pentru a nu se prinde
de cratita. Cand incepe sa se desprinda de pe fundul cratitei, crema
este gata. Transferati crema intr-un bol curat si acoperiti-o cu folie
de plastic direct pe suprafata cremei pentru a nu foarma crusta. Lasati
crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi turnati-o
in crusta tartei racita in prealabil. Daca este nevoie mixati crema
pentru a deveni mai maleabila.
Peste crema aranjati capsunile ca pe
niste petale astfel incat sa acoperiti toata tarta. Dati tarta la
frigider peste noapte pentru a se inmuia putin crusta.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu