marți, 28 mai 2013

PRĂJITURĂ PUFOASĂ CU CIREȘE




PRĂJITURĂ PUFOASĂ CU CIREȘE

Ingrediente
  • 1kg cirese
  • 10oua
  • 9linguri faina
  • 12linguri de zahar(sau mai multe daca vreti mai dulce)
  • 2linguri cacao
  • 2linguri praf de budinca de ciocolata
  • 2linguri praf de budinca de vanilie
  • 1plic praf de copt
  • 4plicuri zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic aroma de vanilie bourbon de la Dr Oetker
  • 1fiola esenta de vanilie
  • 8linguri de ulei
  • 2linguri gris
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta Prajitura pufoasa cu cirese
Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.
Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc.
Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.Incorporam incet galbenusurile batute,mixand continuu.Punem treptat si faina,amestecand usor de jos in sus si omogenizam bine.Impartim compozitia in doua vase,in una adaugam pudra de budica de vanilie,iar in cealalta cacaoa si praful de budinca de ciocolta,omogenizand bine compozitiile.
Presaram peste cirese gris si le amestecam usor.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund,punem cu lingura,pe rand din ambele aluaturi,pana terminam.Deasupra,punem usor ciresele si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 25-30minute(facem testul cu scobitoarea).Oprim focul si lasam tava in cuptorul deschis inca vreo 10minute(ca sa nu trecem brusc la alta temperatura si blatul sa se lase).Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra si taiem.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu