PRĂJITURĂ PUFOASĂ CU CIREȘE
Ingrediente
- 1kg cirese
- 10oua
- 9linguri faina
- 12linguri de zahar(sau mai multe daca vreti mai dulce)
- 2linguri cacao
- 2linguri praf de budinca de ciocolata
- 2linguri praf de budinca de vanilie
- 1plic praf de copt
- 4plicuri zahar vanilat
- 1praf de sare
- 1plic aroma de vanilie bourbon de la Dr Oetker
- 1fiola esenta de vanilie
- 8linguri de ulei
- 2linguri gris
- zahar pudra pentru pudrat
- Portii: 10
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare reteta Prajitura pufoasa cu cirese
Spalam
ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.
Fiaina
amestecata cu praful de copt o cernem.
Batem
albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam
treptat zaharul.Incorporam incet galbenusurile batute,mixand continuu.Punem treptat
si faina,amestecand usor de jos in sus si omogenizam bine.Impartim compozitia
in doua vase,in una adaugam pudra de budica de vanilie,iar in cealalta cacaoa
si praful de budinca de ciocolta,omogenizand bine compozitiile.
Presaram
peste cirese gris si le amestecam usor.
Intr-o tava
tapetata cu hartie de copt pe fund,punem cu lingura,pe rand din ambele
aluaturi,pana terminam.Deasupra,punem usor ciresele si dam la cuptorul
preincalzit,la foc potrivit cam 25-30minute(facem testul cu scobitoarea).Oprim
focul si lasam tava in cuptorul deschis inca vreo 10minute(ca sa nu trecem
brusc la alta temperatura si blatul sa se lase).Scoatem din cuptor si lasam sa
se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra si taiem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu