- Blat:
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 100 ml lapte caldut
- 100 ml ulei
- 180 gr faina
- 2 linguri de cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- Crema:
- 350 ml frisca lichida
- 5 linguri pline de miere
- Sirop:
- 100 ml apa
- 2 lingurite de zahar
- 2 lingurite esenta de rom
- Decor:
- 1 ciocolata cu lapte
- capsuni
- un bol mic rotund (pt forma de cosulet din ciocolata)
Mod de
preparare
reteta
Tort cu
ciocolata, frisca si capsuni
·
Crema:
·
Prima data
pregatim crema de frisca. Batem la mixer frisca lichida pana se intareste apoi
adaugam mierea si continuam a mai mixam la treapta mai mica a mixerului. Dam
frisca la frigider pana la asamblarea tortului.
·
Ornament cosulet:
·
Aceasta
tehnica am vazut-o mai demult pe youtube si mi-a placut superrr mult! Sper sa
va ajute si pe voi!
·
Se umple un
bol mic cu apa si se baga la congelator pana ce apa ingheata bine.
·
Eu am avut o
forma din silicon si s-a desprins usor gheata.
·
Rupem
ciocolata bucatele, o punem intr-o punga iar punga o introducem in apa calduta
pana ce se topeste ciocolata (recunosc ca tehnica asta am vazut-o la Miha:D
multumesc!!e foarte utila).
·
Se scoate
gheata din frigider si se rastoarna pe un fund de lemn.
·
Se taie
varful pungii de ciocolata si se decoreaza rapid forma de gheata, avand grija
sa punem mai multe straturi de ciocolata.Ciocolata se va intari imediat pe
forma si se va desprinde usor.
·
Se da repede
cosuletul de ciocolata la congelator pt a se intari bine (eu primul cosulet
l-am ratat pt ca se topeste repede ciocolata daca e cald in incapere).
·
Blatul:
·
Ouale cu
zaharul se bat bine la mixer timp de 2-3 minute.
·
Apoi se
adauga pe rand laptele caldut, uleiul, faina amestecata in prealabil cu cacao
si praful de copt, se adauga si sarea si se mixeaza la mixer la prima treapta
pana se incorporeaza tot.
·
Tapetam o
tava rotunda(diametru 26 cm) cu hartie de copt.
·
Separam
compozitia in 2 parti egale(merge si 3 foi mai subtiri daca vreti mai multe
foi) si turnam prima jumatate din compozitie in forma de tort.
·
Dam la
cuptor pt maxim 10 min la foc mediu (se testeaza cu scobitoarea, daca mai e
nevoie se mai lasa 1-2 minute).
·
Scoatem prima
foaie din cuptor si o lasam la racit.
·
La fel
procedam si cu a2a foaie.
·
Foile vor
iesi foarte pufoase!
·
Asamblare:
·
Pe un platou
punem prima foaie, o insiropam cu siropul si adaugam un strat generos de
frisca.
·
Al 2 lea
blat il decupam cu diferite forme(eu am avut floricica) iar floricelele din
blat ramase le pasttram pt decorarea tortului.
·
Punem si a
2a foaie peste frisca, fara sa apasam, iar in golurile ramase de la flori punem
frisca si capsuni.
·
Se orneaza
tortul cu ciocolata topita, iar pe margini se pun floricelele.
·
Se scoate
cosuletul de ciocolata din congelator si se pozitioneaza in mijloc, apoi se
umple cu capsuni.
·
Se savureaza
cu mare pofta!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu