luni, 20 mai 2013

Tort cu ciocolata, frisca si capsuni




  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • 180 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 5 linguri pline de miere

  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite esenta de rom

  • Decor:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • capsuni
  • un bol mic rotund (pt forma de cosulet din ciocolata)
Mod de preparare
reteta
Tort cu ciocolata, frisca si capsuni
·         Crema:
·         Prima data pregatim crema de frisca. Batem la mixer frisca lichida pana se intareste apoi adaugam mierea si continuam a mai mixam la treapta mai mica a mixerului. Dam frisca la frigider pana la asamblarea tortului.
·         Ornament cosulet:
·         Aceasta tehnica am vazut-o mai demult pe youtube si mi-a placut superrr mult! Sper sa va ajute si pe voi!
·         Se umple un bol mic cu apa si se baga la congelator pana ce apa ingheata bine.
·         Eu am avut o forma din silicon si s-a desprins usor gheata.
·         Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-o punga iar punga o introducem in apa calduta pana ce se topeste ciocolata (recunosc ca tehnica asta am vazut-o la Miha:D multumesc!!e foarte utila).
·         Se scoate gheata din frigider si se rastoarna pe un fund de lemn.
·         Se taie varful pungii de ciocolata si se decoreaza rapid forma de gheata, avand grija sa punem mai multe straturi de ciocolata.Ciocolata se va intari imediat pe forma si se va desprinde usor.
·         Se da repede cosuletul de ciocolata la congelator pt a se intari bine (eu primul cosulet l-am ratat pt ca se topeste repede ciocolata daca e cald in incapere).
·         Blatul:
·         Ouale cu zaharul se bat bine la mixer timp de 2-3 minute.
·         Apoi se adauga pe rand laptele caldut, uleiul, faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt, se adauga si sarea si se mixeaza la mixer la prima treapta pana se incorporeaza tot.
·         Tapetam o tava rotunda(diametru 26 cm) cu hartie de copt.
·         Separam compozitia in 2 parti egale(merge si 3 foi mai subtiri daca vreti mai multe foi) si turnam prima jumatate din compozitie in forma de tort.
·         Dam la cuptor pt maxim 10 min la foc mediu (se testeaza cu scobitoarea, daca mai e nevoie se mai lasa 1-2 minute).
·         Scoatem prima foaie din cuptor si o lasam la racit.
·         La fel procedam si cu a2a foaie.
·         Foile vor iesi foarte pufoase!
·         Asamblare:
·         Pe un platou punem prima foaie, o insiropam cu siropul si adaugam un strat generos de frisca.
·         Al 2 lea blat il decupam cu diferite forme(eu am avut floricica) iar floricelele din blat ramase le pasttram pt decorarea tortului.
·         Punem si a 2a foaie peste frisca, fara sa apasam, iar in golurile ramase de la flori punem frisca si capsuni.
·         Se orneaza tortul cu ciocolata topita, iar pe margini se pun floricelele.
·         Se scoate cosuletul de ciocolata din congelator si se pozitioneaza in mijloc, apoi se umple cu capsuni.
·         Se savureaza cu mare pofta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu