Tort cu portocală și struguri
INGREDIENTE
- Aluat:
- 4/5
dintr-un cub de margarina Rama Maestro (200g)
- 4/5 pahar
cu zahar (200g)
- sucul si
coaja de la 1 portocala (1/2 pahar)
- 4 oua
- 2/3 pahar
cu faina (110g)
- 2/3 pahar
cu migdale macinate
- 1.5
lingurita de praf de copt
- Crema de
portocale:
- 500 ml de
smantana 30% grasime
- 250g de
branza mascarpone
- 1 jeleu de
portocale
- 2 linguri
de zahar pudra
- in plus:
- 2 portocale
- 500g de
struguri fara samburi
- 2 linguri
de migdale sub forma de fulgi
MOD DE
PREPARARE
- 1 Pregatiti
aluatul. Separati galbenusurile de albusuri. Amestecati margarina Rama
Maestro cu zahar. Adaugati galbenusurile separat. Continuati sa amestecati
si adaugati faina cu praful de copt, migdalele macinate si sucul cu coaja
de portocala. Bateti albusurile si amestecati-le incet cu crema rezultata.
- 2
Ungeti doua tavi de tort (cu diametrul de 24 cm) cu margarina Rama
Maestro si presarati putina faina. Impartiti aluatul in doua parti si
puneti-le in tavile de tort. Coaceti pentru aproximativ 30 de minute la
180°C. Lasati prajitura sa se raceasca.
- 3 Pregatiti
compozitia. Dizolvati jeleul in cele 2/3 pahar cu apa fiarta si lasati
amestecul sa se raceasca. Bateti smantana cu zaharul vanilat pana obtineti
o frisca. Continuati sa amestecati si adaugati o lingura de branza si
jeleu pentru stabilizare.
- 4 Acoperiti
unul dintre blaturile coapte cu jumatate din amestesc. Introduceti
strugurii si adaugati al doilea blat copt si restul de amestesc
- 5 Curatati
portocalele de coaja si desfaceti-le in bucatele. Prajiti fulgii de
migdale intr-o tigaie uscata.
- 6 Decorati
prajitura cu bucatelele de portocala si struguri. In cele din urma,
presarati fulgii prajiti de migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu