Câtă matematică este în jurul nostru și cât de importantă este - merită să descoperim
vineri, 7 iunie 2013
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)
Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de: 250 g biscuiți
150 g unt
zahăr dupa gust
1 fiola esenta de rom
Pentru umplutură avem nevoie de: 40 g gelatină
zahar dupa gust
1 kg brânză proaspata
400 ml frisca lichida
esente de vanilie dupa gust
500 ml smântână (20% grasime
1 borcanel cu dulceata de afine (eu am folosit de la Raureni)
Pentru topping avem nevoie de: 300 ml frisca
esente dupa gust
1 borcanel cu dulceata de afine
Mod de preparare
Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava rotunda, cât mai uniform. Lăsam tava la rece, pentru a se întări blatul, timp in care pregatim umplutura. Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adaugând treptat zahărul, smântâna si frisca mixata impreuna cu esentele dupa gust. Adaugam si dulceata de afine, omogenizand compozitia. Încorporam apoi gelatina (Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva in totalitate) si amestecam usor. Turnam umplutura peste blatul de biscuiți și lăsam la rece, de preferat, peste noapte. Pentru topping, mixam frisca impreuna cu esentele si o adaugam peste umplutura. O servim cu dulceata de afine! Sa aveti pofta!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu