joi, 6 iunie 2013

Negresa cu fructe și mascarpone





Negresa cu fructe și mascarpone

Combinatia dintre ciocolata, mascarpone si capsune este absolut divina. Merita incercata!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8.
Complexitate: mediu.
Ingrediente
  • 500 g mascarpone
  • 100 g ciocolata menaj
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 3 oua
  • 150 g g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pliculet cu gelatina
  • sare
Pentru sos:
  • 300 g capsune
  • 75 g zahar
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
Mod de preparare
1. Pune pe foc capsunele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasa pe foc mic, pana cand se inmoaie si se leaga bine sosul.

2. Topeste ciocolata impreuna cu untul la bain marie. Separat, amesteca zaharul cu cacaua si ouale batute cu un praf de sare. Adauga 150 g de mascarpone, dupa care incorporeaza faina proaspat cernuta.
3. Toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

4. Intre timp, pune gelatina la inmuiata in 50 ml apa rece. Mixeaza restul de mascarpone cu zaharul pudra, pana cand se topeste complet.
5. Topeste gelatina pe baie de aburi. Opreste focul inainte sa dea in clocot, altfel isi pierde proprietatile. Toarna gelatina usor racorita peste crema mascarpone.
6. Taie blatul pe jumatate. Intinde o parte din crema pe prima jumatate si acopera cu cealata jumatate.
7. Pune restul de crema si sosul de capsune. Lasa la rece minimum doua ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu