Negresa cu fructe și
mascarpone
Combinatia
dintre ciocolata, mascarpone si capsune este absolut divina. Merita incercata!
Timp de
preparare: mediu.
Numar de
portii: 8.
Complexitate:
mediu.
Ingrediente
- 500 g mascarpone
- 100 g ciocolata menaj
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 50 g cacao
- 3 oua
- 150 g g faina
- 100 g zahar pudra
- 1 pliculet cu gelatina
- sare
Pentru sos:
- 300 g capsune
- 75 g zahar
- 1 pliculet cu zahar vanilat
Mod de
preparare
1. Pune pe foc capsunele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasa pe foc mic, pana cand se inmoaie si se leaga bine sosul.
1. Pune pe foc capsunele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasa pe foc mic, pana cand se inmoaie si se leaga bine sosul.
2. Topeste
ciocolata impreuna cu untul la bain marie. Separat, amesteca zaharul cu cacaua
si ouale batute cu un praf de sare. Adauga 150 g de mascarpone, dupa care
incorporeaza faina proaspat cernuta.
3. Toarna
compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa la cuptor, la
foc moderat, 40-45 de minute.
4. Intre
timp, pune gelatina la inmuiata in 50 ml apa rece. Mixeaza restul de mascarpone
cu zaharul pudra, pana cand se topeste complet.
5. Topeste
gelatina pe baie de aburi. Opreste focul inainte sa dea in clocot, altfel isi
pierde proprietatile. Toarna gelatina usor racorita peste crema mascarpone.
6. Taie
blatul pe jumatate. Intinde o parte din crema pe prima jumatate si acopera cu
cealata jumatate.
7. Pune
restul de crema si sosul de capsune. Lasa la rece minimum doua ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu