joi, 27 iunie 2013

Cum să înveți matematica

Iată nișste lucruri importante de ținut minte când inveti matematica sau, cum i se mai spune, mate. A învăta mate e ca și cum ai învăța un alt limbaj, așa ca la început va fi mai greu, dar pe parcurs, însă, va deveni din ce în ce mai usor. Multe concepte matematice sunt inter-conectate, astfel ca știind unul te ajuta să întelegi multe altele. Poate fi un proces dificil și frustrant, dar nu renunța. Matematica este o știința foarte frumoasă.

Pași

  1. Fă-ți timp de învățat. Rezervă-ți cel puțin o oră pe zi, șapte zile pe săptămână, pentru a le dedica studiului matematicii.
    2.  Familiarizează-te cu vocabularul. Tine alături un dicționar matematic. E mult mai ușor să cauți atunci când nu știi ceva.
  1. Fă rost de cel puțin două cărți de referință. Astfel, vei avea două căi diferite, două explicații diferite din care poți să o alegi pe cea mai usor de înțeles pentru tine. Sau chiar o combinație între cele două poate fi soluția.
  2. Abordeaza subiectele împreună cu premisele lor. Multe concepte sunt legate între ele și unul te ajută să-l înțelegi pe celălalt. Dacă nu ai înțeles ceva foarte bine, fă o pauză în care să revizuiești să înveți mai bine cum să îmbini conceptele pentru a înțelege.
  3. Exersează făcând multe aplicații. Fă toate problemele pe care le poți găsi. Astfel vei ajunge să stăpânești foarte bine teoria și poate face ca matematica să devină o a doua obișnuință pentru tine.
  4. Intotdeauna cere ajutor dacă nu știi sa dai de capăt la ceva. De asemenea, nu te opri niciodată să înveți ceva nou.

Sfaturi

  • Frustrarea face parte din proces – nu renunța pentru că îți e mai greu să înțelegi ceva anume.
  • Aprofundează teoriile de bază și acordă timp în fiecare zi pentru a le revizui.
  • Un profesor care să te ajute o dată pe săptămână poate grăbi și face mai usor procesul de învățare. Poți clarifica neclaritățile adunate în restul săptămânii.
  • Exercițiul constant poate să facă porvocările să fie mai ușoare.
  • Matematica nu e o activitate pasivă. Citind cărți de matematică nu te va face să înveți ceva. Trebuie să aplici toată teoria în practică – probleme și exerciții cât cuprinde.
  • Nu gândi din greu, gândește deștept.
  • Rezolvă mai întâi problemele ușoare, pentru a-ți încălzi mental creierul pentru cele mai complicate.
  • Concentrează-te pe ceea ce faci și înlătură factorii disturbatori precum muzica, TV sau alte elemente.
  • Lucruri de care vei avea nevoie:
    - Cărți – o mulțime –asta dacă nu ai vreo rudă profesor de mate, caz în care poți doar să le împrumuți.
    - O minte aerisită
    - Perspicacitate
    - Dicționar de termeni matematici
    - Și multă dorință de a învăța

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu