Pe lângă gustul lor, cireşele au şi alte atuuri. Sunt indicate
în prevenirea multor boli şi recomandate celor care au activităţi
intense şi resimt dureri musculare.
Cireşele previn
bolile cardiovasculare, ateroscleroza şi accidentele vasculare
cerebrale, prin scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Mai
puţin cunoscut este însă un alt beneficiu al acestor fructe: sunt
analgezice naturale. Cireşele diminuează durerea scheletică şi
musculară, fiind recomandate celor care stau foarte mult în picioare şi
celor care practică sport de performanţă.
Cireşele au efect şi
în tratarea insomniilor, ajutând oamenii să se odihnească mai bine. După
o cură de cireşe, somnul este mai lung, mai liniştit şi mai odihnitor.
Trebuie
spus, în acest moment, că cireşele nu trebuie consumate în exces.
Aceste fructe au o cantitate mai mare de zahăr decât majoritatea
fructelor pe care le consumăm în mod curent, iar abuzul poate duce la
creşterea glicemiei şi la îngrăşare. Celor care suferă de boli ale
ficatului, le este indicată o cură care presupune consumul a două ceşti
de cireşe în fiecare zi, dimineaţa, pe stomacul gol.
Dar nu
numai fructele fac minuni pentru organism, ci şi cozile cireşelor. Din
aceste cozi, uscate şi apoi mărunţite, se poate face un ceai. La 200 de
mililitri de apă fierbinte se adaugă o linguriţă, cu vârf, de cozi de
cireşe. Ceaiul obţinut se poate îndulci cu miere şi contribuie la
eliminarea "pietrelor la rinichi" (pentru persoanele care suferă de
litiază renală).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu