O delicatesa americana poate fi pregatita fara efort si la tine in
bucatarie. Umplutura aerata cu branza dulce si stratul subtire de crema
cu lamaie vor face un duo perfect peste biscuitii dulci. Poti incera
desertul si cu fructe de padure sau cu portocale. Secretul pentru
reusita este sa ai toate ingredientele la temperatura camerei. In locul
tavii de tort cu pereti detasabili poti folosi si o tava de briose in
care sa coci cheesecake-uri mici potrivite pentru o petrecere.
Ingrediente
sare,
3 buc lamaie,
120 ml smantana dulce - 12% grasime,
1 lingurita esenta vanilie,
5 oua,
450 gr crema de branza dulce,
8 linguri unt,
310 gr zahar,
100 gr biscuiti
Metoda de preparare
Blatul:
Crema:
Incorporeaza ouale, adauga esenta de vanilie si smanatana si bate bine pana cand se omogenizeaza.
Toarna crema peste blatul de biscuiti din frigider si pune la cuptor tava timp de 20-25 de minute la o temperatura de 150C, pana cand crema de branza se intareste putin.
Scoate si lasa prajitura sa se raceasca apoi pune-o la frigider cateva ore.
Crusta de lamaie o poti pregati cu o jumatate de ora inainte sa scoti din nou prajitura din frigider.
Crusta:
Strecoara crema printr-o sita deasa pentru a indeparta eventualele cocoloase. Adauga imediat untul taiat cubulete. Ai grija sa nu le adaugi pe toate deodata pentru ca risti ca amestecul sa se taie, adica sa formeze cocoloase si sa scoata la suprafata apa din unt. La final adauga si coaja rasa de la cele 3 lamai.
Toarna acest amestec usor peste prajitura aflata inca in tava, niveleaza cu dosul unei linguri si pune-o din nou la frigider peste noapte.
Dupa ce s-a intarit complet desfa peretii detasabili ai formei de tort si taie felii din prajitura cu un cutit umezit. Decoreaza cu felii subtiri de lamaie sau frunze de menta.
- 100 gr biscuiti cu graham sau biscuiti digestivi maruntiti
- 20 gr zahar
- 4-5 linguri unt moale
Crema:
- 450 gr crema branza dulce
- 140 gr zahar
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 120 ml smantana dulce (12%grasime)
Incorporeaza ouale, adauga esenta de vanilie si smanatana si bate bine pana cand se omogenizeaza.
Toarna crema peste blatul de biscuiti din frigider si pune la cuptor tava timp de 20-25 de minute la o temperatura de 150C, pana cand crema de branza se intareste putin.
Scoate si lasa prajitura sa se raceasca apoi pune-o la frigider cateva ore.
Crusta de lamaie o poti pregati cu o jumatate de ora inainte sa scoti din nou prajitura din frigider.
Crusta:
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 100 ml suc de lamaie
- 4 linguri unt moale
- Coaja rasa de lamaie
Strecoara crema printr-o sita deasa pentru a indeparta eventualele cocoloase. Adauga imediat untul taiat cubulete. Ai grija sa nu le adaugi pe toate deodata pentru ca risti ca amestecul sa se taie, adica sa formeze cocoloase si sa scoata la suprafata apa din unt. La final adauga si coaja rasa de la cele 3 lamai.
Toarna acest amestec usor peste prajitura aflata inca in tava, niveleaza cu dosul unei linguri si pune-o din nou la frigider peste noapte.
Dupa ce s-a intarit complet desfa peretii detasabili ai formei de tort si taie felii din prajitura cu un cutit umezit. Decoreaza cu felii subtiri de lamaie sau frunze de menta.
Timp de preparare
1h
Dificultate
usor
Bucatarie
Americana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu