luni, 4 noiembrie 2013

Placintaƒ cu mere din aluat cu cartofi

Placintaƒ cu mere din aluat cu cartofi
Pentru momentele petrecute cu cei dragi, pregateste placinta cu mere din aliat de cartofi.
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8.
Complexitate: usor.
Ingrediente
  • 300 g cartofi fierti
  • 360 g faina
  • 120 g unt (cu 80% grasime)

  • 80 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • ½ pliculet cu praf de copt
Pentru umplutura:
  • 500 g mere
  • zeama de la ½ lamaie
  • 60 g zahar
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 1 lingurita cu scortisoara
Mod de preparare
1. Zdrobeste cartofii ca pentru piure, adauga untul taiat cubulete si restul ingredientelor. Amesteca bine si framanta un aluat cu compozitie omogena. Impacheteaza-l si da-l la rece 30 de minute. Imparte-l in doua si intinde tot atatea foi.
2. Curata si taie felii subtiri merele pentru umplutura. Stropeste-le cu zeama de lamaie, presara deasupra zaharul, vanilia si scortisoara. Amesteca usor.
3. Unge cu unt tava de copt si pune prima foaie de aluat. Acopera cu umplutura de mere si pune deasupra a doua foaie.
4. Da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Taie in patrate potrivite numai dupa ce s-a racit. Serveste placinta pudrata cu zahar, decorata cu felii subtiri de mar si frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu