duminică, 24 noiembrie 2013

Cheesecake

intre sutele de retete de cheesecake pe care le poti gasi pe internet, in carti de bucate sau pe bloguri pe aceasta trebuie sa o incerci. Secretul ei? Nu necesita copt, asadar nu exista riscul sa o strici si o arzi prea tare. In plus, e la fel de pufoasa si cremoasa ca un cheesecake clasic, dar dureaza de doua ori mai putin sa o pregatesti.
Metoda de preparare
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiti:
  • 100g biscuiti digestivi zdrobiti
  • 2 linguri zahar
  • 85g unt nesarat, topit
Pentru umplutura:
  • 220g crema de branza la temperatura camerei
  • 50g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 240ml frisca lichida (peste 30% grasime)
Topping:
600g dulceata de fructe (capsune, cirese sau fructe de padure)
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol biscuitii zdrobiti, zaharul si untul topit. Intinde acest amestec pe baza unei tavi rotunde cu pereti detasabili cu diametrul de 20-24cm. Ai grija sa ridici si 1cm de blat si pe peretii tavii. Acopera cu o folie alimentara si pune tava la frigider cat pregatesti umplutura.
Bate crema de branza cu zaharul cu un mixer pana cand devine pufoasa. Adauga extractul de vanilie. Intr-un bol separat bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o treptat in crema de branza. Toarna tot amestecul peste blatul de biscuiti si niveleaza. Pune din nou tava la frigider timp de o ora si apoi la congelator timp de cateva ore sau peste noapte.
Inainte de servire toarna deasupra dulceata de fructe.
Timp de preparare
1h
Dificultate
usor
Bucatarie
Internationala
Cheesecake

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu