Ingrediente
dulceata de fructe,
frisca lichida,
extract de vanilie,
crema de branza,
unt,
biscuiti digestivi zdrobiti,
zahar
Metoda de preparare
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiti:
600g dulceata de fructe (capsune, cirese sau fructe de padure)
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol biscuitii zdrobiti, zaharul si untul topit. Intinde acest amestec pe baza unei tavi rotunde cu pereti detasabili cu diametrul de 20-24cm. Ai grija sa ridici si 1cm de blat si pe peretii tavii. Acopera cu o folie alimentara si pune tava la frigider cat pregatesti umplutura.
Bate crema de branza cu zaharul cu un mixer pana cand devine pufoasa. Adauga extractul de vanilie. Intr-un bol separat bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o treptat in crema de branza. Toarna tot amestecul peste blatul de biscuiti si niveleaza. Pune din nou tava la frigider timp de o ora si apoi la congelator timp de cateva ore sau peste noapte.
Inainte de servire toarna deasupra dulceata de fructe.
Pentru blatul de biscuiti:
- 100g biscuiti digestivi zdrobiti
- 2 linguri zahar
- 85g unt nesarat, topit
- 220g crema de branza la temperatura camerei
- 50g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 240ml frisca lichida (peste 30% grasime)
600g dulceata de fructe (capsune, cirese sau fructe de padure)
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol biscuitii zdrobiti, zaharul si untul topit. Intinde acest amestec pe baza unei tavi rotunde cu pereti detasabili cu diametrul de 20-24cm. Ai grija sa ridici si 1cm de blat si pe peretii tavii. Acopera cu o folie alimentara si pune tava la frigider cat pregatesti umplutura.
Bate crema de branza cu zaharul cu un mixer pana cand devine pufoasa. Adauga extractul de vanilie. Intr-un bol separat bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o treptat in crema de branza. Toarna tot amestecul peste blatul de biscuiti si niveleaza. Pune din nou tava la frigider timp de o ora si apoi la congelator timp de cateva ore sau peste noapte.
Inainte de servire toarna deasupra dulceata de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu