1. Amestecati ingredientele pentru umplutura si lasati-le deoparte.
2. Amestecati faina de porumb, faina alba, praful de copt si bicarbonatul intr-un bol mare. Bateti untul cu zaharul in alt bol pana devine cremos.
3. Adaugati ouale peste unt unul cate unul, apoi adaugati esenta de vanilie.
4. Incorporati ingredientele uscate in amestecul cremos, apoi adaugati smantana si cafeaua. Amestecati pana se incorporeaza bine.
5. Puneti o treime din aluat intr-o tava si turnati jumatate din umplutura peste el. Puneti o alta treime peste si turnati restul umpluturii peste aluat. Deasupra puneti ultima treime de aluat.
6. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute. Scoateti tortul din cuptor si lasati-l la racit.
7. Incalziti frisca intr-un vas mic. Cand atinge punctul de fierbere, indepartati de pe foc. Rupeti ciocolata in bucati si adaugati-o peste frisca. Amestecati pana se topeste ciocolata. Lasati-o la racit la temperatura camerei apoi puneti-o in frigider. Turnati-o peste tort, apoi decorati cu ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu