duminică, 11 ianuarie 2015

Creierul uman, cea mai complexa structura din Univers


Unii sustin ca matematica este doar un instrument inventat de catre oamenii de stiinta pentru a explica lumea naturala. Dar Tegmark sustine ca structura matematica a descoperit in lumea naturala ca matematica exista in realitate, nu doar in mintea umana.

S-a descris creierul uman ca structura cea mai complexa din Univers. Intr-adevar, mintea umana a facut posibile unele dintre cele mai mari salturi ale intelegerii lumii noastre.

Intr-o zi, a declarat Tegmark, oamenii de stiinta vor fi capabili sa descrie chiar si constiinta folosind matematica. "Constiinta este, probabil, modul in care sunt simtite informatiile cand ele sunt procesate in anumite moduri, foarte complicate".

El a subliniat ca multe dintre marile descoperiri din fizica au implicat unificarea a doua lucruri, considerate odata separate: energia si materia, spatiul si timpul, electricitatea si magnetismul. Tegmark a spus ca banuieste ca mintea se va unifica cu corpul, care este o colectie de particule in miscare.

Dar in cazul in care creierul este doar matematica, nu inseamna ca liberul arbitru nu exista, din cauza miscarilor particulelor, care ar putea fi calculate folosind ecuatiile? "Nu neaparat. Unii oameni au sugerat definirea liberului arbitru ca incapacitatea de a prezice ceea ce va face inainte de a se produce evenimentul.

Oamenii au puterea nu numai sa inteleaga lumea noastra, ci si de a o forma si de a o imbunatati", a concluzionat profesorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu