sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Noua teorie in cazul disparitiei mayasilor.

Noua teorie in cazul disparitiei mayasilor. Cercetatorii au gasit indicii in Marea Gaura Albastra din Belize.Oamenii de stiinta cred ca au descoperit, in Marea Gaura Albastra din Belize, noi dovezi privind disparitia misterioasa a mayasilor.Acestia au examinat mostre de pe fundul gaurii albastre si au descoperit ca raportul dintre titaniu si aluminiu s-a schimbat in secolele 9-10, perioada in care Imperiul Mayas a intrat in declin, potrivit CNN.
Acest lucru arata ca zona a fost afectata de seceta. "Cand ai secete majore, ai parte de foamete si neliniste", a spus unul dintre cercetatori, Andre Droxler.
Civilizatia mayasa, cunoscuta pentru cunostintele avansate de astronomie si agricultura, a fost principala putere din Peninsula Yucatan in prima jumatate a primului mileniu, dupa Hristos, insa a suferit un declin.
Pana in anul 900 d.Hr., toate orasele au fost abandonate. Motivul este si in ziua de azi o enigma pentru cercetatori. Teoria secetei nu este noua, iar descoperirile din Marea Gaura Albastra vin sa o sprijine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu