joi, 25 iunie 2015

Ca să-i citeşti pe ceilalţi

Ca să-i citeşti pe ceilalţi dintr-un simplu gest, poţi fi atent la:
1. Zâmbet – un zâmbet autentic aduce cu sine formarea ridului numit laba gâştii în exteriorul ochilor. În broşurile corporaţiilor întâlneşti zâmbetul sigilat, favoritul oamenilor de afaceri: buzele rămân împreună în timp ce colţurile gurii se distanţează, iar rezultatul este o linie lungă care traversează faţa şi o puternică senzaţie că nimeni nu poate şti ce se petrece în mintea persoanei respective.
2. Gestul de α-şi şterge ochiio aparentă tentativă de a îndepărta o impuritate din ochi poate fi un semn că persoana este tristă.
3. Privitul peste ochelari – este un gest de înfruntare, specific unei persoane care încearcă să te domine.
4. Căscat -  oamenii casc atunci când sunt plictisiţi, când trec de la o activitate la alta (căscatul tranzitoriu), dar şi atunci când sunt stresaţi (s-a observat chiar şi la sportivii olimpici).
5. Mângâiatul părului – Când oamenii se simt nesiguri, deseori îşi mângâie părul. Aceste acţiuni vin din copilărie când mamele îi mângâiau pe păr ca să îi liniştească.
6. Datul din cap – dacă eşti într-o conversaţie şi interlocutorul dă încet din cap, îţi poţi continua liniştit ideile: este un semn că nu doreşte să te întrerupă. În schimb, când acest gest este făcut rapid, ascultătorul arată că înţelege ce spui, te susţine, dar ar vrea să adauge şi el ceva.
7. Strângerea mâinii – o persoană care îţi strange mâna cu putere este dornică să îţi arată că este una încrezătoare şi dominantă.  În schimb, o persoană care oferă “o mână moartă” este una introvertită, care nu este interesată de interacţiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu