joi, 25 iunie 2015

CITITUL CA O FORMĂ DE MEDITAŢIE!


Meditația însă nu trebuie să fie doar ce am scris eu în articol, putem să ne folosim de diverse lucruri pentru a ne induce într-o stare meditativă.
Cititul cărților face acest lucru pentru tine.
Cititul te introduce într-o lume în care sunetul zgomotului exterior este dat la minimum. Cititul te ridică și te liniștește. 
Avem foarte mare nevoie în viața noastră de mai multă liniște, astfel prin citit putem atinge acestă stare de liniște, această stare meditativă, în care uităm de dramele din trecut și încetăm să ne mai gândim la problemele din viitor.
Suntem concentrați asupra momentului prezent și acest lucru este o mare putere. O mare putere, de care însă uităm.
Privește cititul ca pe o meditație.
Data viitoare când te simti: agitat, enervat, distras, îngândurat, trist, deschide o carte și începe să citești. Dacă respectiva carte este îndeajuns de bună, nu o să o mai lași din mână. Și, în doar câteva secunde, starea ta negativă se va trasforma în una pozitivă, vei uita de tot, de griji, de datorii.
Pentru a intra în această stare și mai bine, încearcă să urmezi cei 7 pași înainte să te apuci de citit:
  1. Închide toate lucrurile ce îți distrag atenția. Messenger, Facebook, Twitter, internet, acces la o conexiune wireless, telefon.
  2. Privește în gol pentru câteva secunde. Încearcă să nu te gândești la nimic.
  3. Ia cartea de pe raftul din biblioteca ta și încearcă să îi simți greutatea și cât de fină este coperta.
  4. Deschide-o. Observă tipografia extraordinară și gândește-te la munca depusă de autor pentru a redacta această carte, la ideile și gândurile ce au fost în capul său atunci când s-a gândit la acel titlu.
  5. Simte cu degetele prima foaie, simte cât de fină și firavă este. Inspiră și expiră, concentrează-te doar asupra cărții pe care o ai în mână.
  6. Acum, ești într-o stare de calm absolut. Acum ești pregătit.
  7. Citește. Încearcă să te pierzi printre cuvinte, rânduri, pagini.. cartea este tot ce există, nimic în jurul tău nu este mai important.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu