sâmbătă, 24 august 2013

Cine sunt persoanele toxice din jurul tău şi cum scapi de ele

Ai prieteni, amici şi cunoştinţe, cu care îţi place să te înconjori de câte ori ai ocazia. Dar te-ai gândit până acum că poate este mai bine pentru tine
să rupi legăturile cu anumite persoane? Iată de ce oameni toxici ar trebui
să scapi cât mai repede:

Profitoarea

Tu eşti o persoană generoasă, căreia îi place să ajute prietenii la nevoie. Dar până şi tu te simţi un pic trasă pe sfoară de aşa-zisa prietenă, pentru că cere foarte multe şi oferă prea puţin sau nimic în schimb. Ai resurse limitate, iar o prietenă care ţi le termină pe toate - fizice, mentale, emoţionale - nu este o prietenă adevărată.

Predicatorul

Cu toţii avem câte un prieten entuziasmat de un gadget nou apărut pe piaţă, dar când numai despre asta vorbeşte de fiecare dată când vă întâlniţi poate fi mai mult deâct obositor. Dacă nu aveţi aceeaşi pasiune, probabil că nici nu te simţi comod în compania lui, în ciuda faptului că o relaţie de prietenie ar trebui să te facă să te simţi confortabil.

Nesigura pe ea

Cu toţii avem momente când nu ne simţim atât de bine în propria piele şi atunci preferăm să discutăm aceste lucruri cu o persoană. Totuşi, dacă ea numai asta face de fiecare dată când sunteţi împreună, pur şi simplu te drenează de energie. O prietenie înseamnă mai mult decât să îi dai sfaturi mereu şi să încerci să îi spui de fiecare dată că lucrurile nu sunt atât de rele pe cât le vede ea.

Bârfitorul

Şi bărbaţii bârfesc la fel de mult ca şi femeile. Şi ce e mai trist e că nu ştii în cine să ai încredere - chiar dacă ai crezut că îţi este prieten şi i-ai spus secretul tău, el s-a dus şi l-a divulgat primei persoane care i-a ieşit în faţă. Nu accepta astfel de lucruri, pentru că un prieten adevărat ar fi fost discret, fără să conteze circumstanţele.

Manipulatoarea

Eşti cea mai bună prietenă a ei şi se supără dacă îi zici că mai ai şi alţi "prieteni". Practic, te simţi izolată în relaţia voastră, fără cale de ieşire şi ajungi să îi ceri scuze pentru lucruri pe care nici măcar nu le-ai greşit. Te manipulează emoţional şi cel mai sănătos pentru tine ar fi să renunţi la această relaţie de "prietenie" numaidecât.

Criticul

O prietenie productivă se poate forma între două persoane care au păreri diferite despre viaţă, însă şi aici există o limită. Dacă începe să te critice pentru modul în care tu trăieşti şi lucrurile pe care tu le faci, atunci nu ar trebui să facă parte din universal tău. Sfaturile sunt un lucru, opiniile necerute sunt usturătoare.

Trista

Unii oameni au vieţi grele, este adevărat. Însă asta nu te obligă cu nimic să rămâi prietenă cu o persoană care nu face decât să te umple de energie negativă de fiecare dată când vă întâlniţi. Îţi povesteşte mereu dramele pe care le trăieşte şi de fiecare dată te simţi mai tristă, mai deprimată. Dacă nu a fost dintotdeauna aşa, ai putea face tot posibilul s-o ajuţi să-şi revină, pentru că asta fac prietenii adevăraţi, dar dacă o ştii dintotdeauna tristă, mai bine te-ai îndepărta de ea.

Sursa: Cine sunt persoanele toxice din jurul tău şi cum scapi de ele - Pagina 2 - Relaţii | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/cine-persoane-toxice-jur-cum-scapi-36017/pagina/1.html#ixzz2ctyVSkt4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu