marți, 6 august 2013

Competente de baza in matematica, stiinta, tehnologie

Competenta matematica reprezinta capacitatea de a dezvolta si de a aplica gandirea matematica cu scopul de a rezolva un sir de probleme aparute in situatii cotidiene. In incercarea de a dezvolta competente in ceea ce priveste lucrul cu elemente de baza matematice, accentul trebuie sa cada pe procesul in sine, pe activitate, precum si pe cunoastere. Competenta matematica implica, in diferite grade, capacitatea si disponibilitatea de a folosi tipuri de gandire matematica (gandire logica si spatiala) si modalitati de prezentare (formule, modele, constructe, grafice, scheme).
3.2.: Competenta in stiinta se refera la capacitatea si disponibilitatea de a folosi un numar de cunostinte si metodologii cu scopul de a explica lumea naturala, de a identifica intrebari si de a schita concluzii bazate pe dovezi.
Competenta in tehnologie este privita ca o aplicare a acelor cunostinte si metodologii ca raspuns la nevoile sau dorintele omenesti. Competenta in stiinta si tehnologie implica o intelegere a schimbarilor cauzate de activitatea omului si responsabilitate din partea cetateanului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu